Review: L.A. Girl Matte Pigment Gloss ♥ Rebel en Timeless

Al vanaf het moment dat ik ergens de swatches voorbij zag komen, wist ik het zeker – ik wilde de Matte Pigment Glosses van L.A. Girl in iedere kleur die er bestond. Intense pigmentatie, een matte finish en een flinke portie langdurigheid zijn exact de drie dingen die ik zoek in een lipstick of lipgloss. Ik bestelde hem in twee kleuren, vandaag ga ik ze uitgebreid reviewen. Lees je mee?

“Blurring the lines between lipstick and lip gloss, Matte Pigment Gloss has already become a favorite of makeup artists, blogger and fans. These 16 bold shades provide rich, intense color in a flat finish for all day wear. The long wearing formula goes on as a high pigmented liquid and dries to a flat matte finish. Leaving lips colored in gorgeous velvety perfection that last and lasts.” – link

L.A. Girl is een Amerikaans merk, met een breed assortiment aan mooie producten voor een budgetprijs. Het worden op Internet op diverse plekken verkocht, maar zelf bestelde ik deze lipgloss bij Boozyshop. De lipgloss kost €5,49 per stuk en is verkrijgbaar in 16 kleuren. Ze zijn cruelty free, top!

De lipgloss hebben een vrij standaard verpakking. De applicator erin is lang met veel kleine haartjes, hierdoor kun je de lipgloss goed aanbrengen, maar bij donkere kleuren zoals deze is het wel een uitdaging om heel precies te werken.

Ik bestelde ze dus in twee kleuren. Rebel, een zeer donkerpaarse kleur die een beetje de kant van rood opgaat. Mauve omschrijft de kleur goed, maar is het ook weer niet exact. Timeless is een fuchsiaroze kleur die neigt naar paars. In direct zonlicht is hij vrij helder roze, in sommig licht is hij juist weer wat paarser.


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Rebel


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Rebel


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Rebel


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Timeless


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Timeless


L.A. Girl Matte Pigment Gloss in de kleur Timeless

De lipgloss werkt erg prettig, niet alleen qua applicator en aanbrengen, ook de substantie is fijn om mee te werken. Hij droogt namelijk niet direct waardoor je eventuele foutjes nog snel kunt bijwerken. Ik gok dat hij na zo’n 30 seconde wel droog is, maar mocht je een tweede laagje aan willen brengen (wat ik wel aanraad omdat de kleur dan voller en dekkender is) dan zou ik een paar minuten wachten. Hoewel de pigmentatie dus bij één laag in principe al voldoende is, vind ik een tweede laag net even wat mooier, vooral bij Rebel.

Zodra de lipgloss droog is, is hij volledig mat en blijft hij zitten als een huis. Hij vlekt niet, hij bloedt niet, hij geeft niet af. Kusjes geven is veilig, net als een glas drinken opdrinken of een maaltijd verorberen. Kortom: helemaal date-proof maar ook gewoon geschikt voor werk, school, of zomaar, noem het maar op! Hij blijft rustig zo’n 5 á 6 uur op mijn lippen zitten voordat hij iets begint te vervagen. Verwijderen met een gezichtsdoekje gaat moeizaam, het beste kun je een toner gebruiken zoals Garnier Micellair Water of Clinique Take The Day Off, maar ook Lush Ultrabland haalt hem weg.

Ik vind de L.A. Girl Matte Pigment Glosses enorm fijn en ik wil ze nog in een aantal andere kleuren bestellen. Bij Boozyshop kosten ze €5,49 per stuk en ze bevatten elk 5 gram.

En, ben je al om? Welke kleur vind jij het mooiste staan?

16 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in