Review: Lavera Basis Sensitiv Creme Soft

Een heerlijke bodybutter is onmisbaar voor mij, zeker in de winter. In mijn kast vind je dan ook een hoop bodylotions en bodybutters! En hoewel ik dol ben op fruitige of zoete geuren, heb ik hier niet altijd zin in. Soms vind ik een bodybutter met neutrale of zachte geur veel fijner. De Creme Soft van Lavera is precies zo’n bodybutter! Vandaag ga ik hem reviewen voor je. Ben je benieuwd, lees dan verder!

De Creme Soft is een grote pot van 150 ml. De pot is wit en heeft een mintgroene opdruk, hierdoor vind ik hem ogen als een natuurlijk product! De Creme Soft is onderdeel van de Basis Sensitiv lijn van Lavera. Deze lijn bestaat uit milde producten voor het hele gezin, met een zeer bescheiden prijskaartje eraan. De crème belooft snel in te trekken en biedt langdurige hydratatie. Ook bevat deze crème biologische jojoba-olie, biologische aloë vera en vitamine E. De crème is vegan en Natrue goedgekeurd.

De witte substantie ruikt fris en lichtbloemig, een heerlijke zachte geur is het. Het is geen saaie of medische geur, maar ook geen storende of aanwezige geur. Hoewel het geen harde boter is, is het een zeer stevige crème die rijkelijk en vol aanvoelt, en zich tegelijkertijd soepel laat insmeren. De geur zorgt ervoor dat ik benieuwd ben naar andere producten in de lijn! Overigens staat er onderop de pot de datum tot wanneer de crème goed is – maar dan echt een exacte datum, namelijk 04/2018. Veel beter dan zo’n stom potje met 12M of 24M erin, want ik weet nooit wanneer ik iets heb aangeschaft!

De crème bevat o.a. sojaolie, jojoba-olie, aloe vera, rozenwater, citroenmelisse water, vitamine e en zonnebloemolie. Maar wat ik ook spot, is alcohol en parfum! Dit vind ik toch wel heel raar in een Basis Sensitiv lijn. De alcohol is dan wel van
gecertificeerde biologische landbouw en de parfum van natuurlijke essentiële oliën, maar dan nog. Verder is hij wel vrij van minerale oliën, siliconen en paraffine.

Wat me opvalt, is dat de crème ontzettend snel intrekt. Na een minuut voel ik niets meer van de substantie. Normaal gesproken voel je altijd nog een vettig laagje op de huid, maar bij deze crème niet. Wel ruik ik heel subtiel de geur, en is m’n huid enorm zacht met een lichte glans. Ik ben echt heel verrast! De crème maakt zichzelf dus ook erg geschikt om voor ’t slapen gaan te gebruiken.

Als ik productinformatie opzoek over de Creme Soft, lees ik dat het product ook voor de handen, voeten en het gezicht te gebruiken is. Dat vind ik leuk, een multifunctioneel product! Zeker als hij zo goed bevalt.
Ik heb hem gebruikt voor m’n handen, en dan werkt hij ook erg goed. M’n handen zijn zacht, en ik kan ze direct weer gebruiken. Ook voor m’n voeten vind ik hem heerlijk – hij is erg voedend en hydraterend, en omdat hij zo snel intrekt, is hij perfect om te gebruiken voor het slapen gaan. Ik ga op de rand van het bad zitten, smeer m’n voeten in, wacht een minuutje en kan dan zo naar de slaapkamer lopen, zonder overal voetstappen achter te laten.
Voor m’n gezicht gebruik ik andere producten, en omdat er in deze crème alcohol en parfum in zit, vind ik dit zelf niet zo’n heel fijn idee.

Ik ben enorm tevreden met dit product. Hij heeft een heerlijke geur, fijne substantie, trekt snel in en is aantrekkelijk geprijsd. Voor een pot van 150ml betaal je €4,99 maar! Je kunt Lavera vinden in de webshop van SoloBioMooi.

8 REACTIES

  1. Ik ben zeker benieuwd omdat ik ben gek op een heerlijke bodybutter. Je maakt mij heel enthousiast en nieuwsgierig naar dit merk en dit product. Zeker met gecertificeerde biologische landbouw kenmerk.

  2. Lijkt me een heerlijk product! Ik ben ook fan van Lavera, het is zo’n fijn en budget vriendelijk natuurlijk merk. Van mij hadden ze de parfum er wel uit mogen laten.. of mogen vervangen door natuurlijke etherische oliën. Dit had het product misschien wel wat duurder gemaakt, maar ik vind synthetische parfum eigenlijk niet thuis horen in natuurlijke cosmetica.

  3. Klinkt als een fijne creme! Ik gebruik graag een neutrale creme als ik nog parfum of zo ga gebruiken. Een mengeling van geuren is soms too much of niet lekker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in