Review: Lavera Natural Mousse Make-up

Ik weet het nog als de dag van gisteren: mousse foundation. Toen ik wat serieuzer make-up begon te dragen, kwamen Catrice en Essence net in de winkels. Catrice had toentertijd mousse foundation, en aangezien ik totaal geen verstand had foundations, kocht ik maar gewoon iets. Terugkijkend op foto’s uit die tijd, geloof ik niet dat ik echt naar de kleur heb gekeken toen. (Lees: oranje veeg langs kaaklijn) Laatst op het bloggersevent van SoloBioMooi had ik een nostalgisch moment. Ik nam de mousse foundation mee, benieuwd hoe mijn ervaring er nú mee zou zijn.

Het glazen potje bevat 15 gram en heeft een zwarte draaidop. Ik heb de mousse in de kleur 01 Ivory, maar hij is er ook in 03 Honey en 05 Almond. Ivory is de lichtste kleur, en geloof mij – hij is ook écht licht. Maar als je net zo bleek bent als ik, ben je daar heel blij mee. De mousse zelf heeft een zeer bloemige geur, maar niet op een vervelende manier. De textuur van de mousse is romig en opgeklopt, en smelt lichtelijk in aanraking met de huid. Hierdoor versmelt de mousse samen met je gezicht waardoor je een mooi, natuurlijk effect krijgt.

Voor de droge of rijpere huid is deze mousse zeer geschikt vanwege de oliën en boters erin; zonnebloemolie, wonderolie, koolzaadolie, olijfolie, sheaboter, arganolie, cacaoboter, kokosolie, duindoornextract, rozenextract, kaasjeskruidextract, winterlinde-extract en huttentut olie. Verder bevat de mousse ook vitamine e, maar qua mindere ingrediënten zitten er ook parfum en alcohol in, wel helemaal onderaan de lijst gelukkig.

De textuur van de foundation is zeer zacht, luchtig en makkelijk uitsmeerbaar. Wanneer ik ‘m aanbreng met m’n vingers, smelt hij direct samen met m’n huid. De kleur lijkt ook precies goed te zijn – hij is erg licht, net zoals ik. Je kunt deze foundation prima aanbrengen met je vingers, maar met een foundation- of bufferkwast gaat het ook prima. Alleen niet rechtstreeks vanuit het potje dan, maar eerst wat aanbrengen op je hand.


Zonder foundation


Met


Met


Vergelijking

De dekking is erg mooi vind ik. Een medium dekking en matte finish, het is haast alsof ik geen foundation op heb! M’n grove poriën lijken kleiner, oneffenheden en puistjes zijn minder zichtbaar en m’n huid oogt egaler en gladder. Behalve dit verzorgt de foundation m’n huid ook nog eens, waardoor droge plekjes minder zichtbaar zijn en op den duur zelfs verminderen.

Ik ben enorm blij met deze foundation. Ondanks alle verschrikkelijke flashbacks die ik direct kreeg, is het product me erg bevallen en ben ik blij dat ik hem nogmaals een kans heb gegeven. Ik denk dat 13-jarige Evelien gewoon de juiste kleur en kwast moest hebben toentertijd :roll:

Lavera Natural Mousse Make-up bevat 15 gram en kost €11,99. Je koopt hem o.a. bij SoloBioMooi.

Heb jij ook ervaring met mousse foundation? Zo ja, goed of slecht?

10 REACTIES

  1. Deze ziet er mooi uit. Ik had zo een mousse van Cartice (of essence…) en die ging helemaal in mijn poriën zitten. Ik denk dat deze stukken beter is qua samenstelling. :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in