Review: Lipsmackers

Lip Smacker

Precies tien jaar geleden was ik verslááfd aan Lipsmackers. Wat begon met een paar, groeide uit tot een gigantische collectie, waar ik later ook reguliere lipgloss en lipbalms aan toevoegde. Ik had op gegeven moment zo’n collectie, dat ik zelfs werd geïnterviewd door Girlscene. Inmiddels heb ik nog een paar Lipsmackers bewaard uit die collectie, de rest is allemaal weg.
Toen ik laatst in de webshop van ICI Paris XL zat te snuffelen, kwam ik ze weer tegen.. en kon ik het natúúrlijk niet laten om weer een zooitje te bestellen! Aah, nostalgie op z’n best.

Dit zijn de originele smaken, waar het allemaal mee begon. Hiervan heb ik er nog een paar van vroeger, gewoon voor de gein. Ik gebruik ze niet meer, ze ruiken niet meer lekker, maar het is een stukje nostalgie voor me. De verpakkingen zijn in de tussentijd wat aangepast – klik hier voor een vergelijkingsfoto.

Elke Lipsmackers bevat 4 gram. De Lipsmacker is aan de onderkant uit te draaien. Verder zijn het vrij simpele lipbalms, alleen dan voorzien van een vrolijke verpakking en een heerlijke geurtje. Swatches lijken me niet nodig, aangezien ze alleen een glans achterlaten op je lippen, geen kleur.

Originals Fruity Party Pack – €10,40
Acht klassieke, originele lipbalms in één verpakking. Omgerekend slechts €1,30 per stuk, dus wel voordeliger dan wanneer je ze los koopt. Dan zijn ze namelijk €2,21. Hoewel ik ze ook op internet verkocht zie worden voor €2,99 of €3,50 per stuk..

Passion Fruit – passievrucht, dus een lekker fruitig geurtje. Ruikt een beetje naar cassis, iets bessenachtig. Lekker!
Watermelon – watermeloen, een heerlijke frisse en sappige geur. Zo’n heerlijke en vrolijke geur!
Kiwi – ik ruik niet echt duidelijk kiwi, wel wat fruitigs. Als er Appel op de verpakking stond, had ik dat ook geloofd.
Banana – Yup, overduidelijk de romige en volle geur van bananen! Lekkerder dan ik verwacht had. Ik krijg trek in een bananensoes hiervan, terwijl ik die dingen niet eens lust.
Mango – Enorm fruitig, iets tropisch. Gewoon simpelweg lekker.
Strawberry – Hoewel ik de geur van aardbeien haat, vind ik deze wel meevallen. De geur is zéér subtiel.
Cherry – Kersen, heerlijk! Een erg zoete geur die goed aanwezig is.
Wild Raspberry – Zwarte framboos, zoeter dan Passion Fruit. Verder wel dezelfde bessengeur als ondertoon.

Original Candy Trio – €5,70
Dit trio bevat twee smaken die je vroeger ook los kon kopen (nog steeds). Ze bevatten o.a. bijenwas, sesamolie en minerale oliën voor zachte en gehydrateerde lippen. De ideale trio voor mensen die van zeer zoete geuren houden!

Cotton Candy – de geur van suikerspin, dus echt een snoepjesgeur. Is wel vrij subtiel moet ik zeggen.
Chocolate Mousse – deze geur is iets minder subtiel, namelijk de zachte geur van chocolade.
Bubble Gum – een behoorlijk zoete geur! Echt een overduidelijke kauwgomgeur. Voor zoetekauwen, prinsessen of Snow Fairy liefhebbers.

Party Pack Coca Cola
Bevat acht geuren/smaken, allemaal afkomstig van Coca Cola. Mocht je van frisdrank houden, is dit een leuke aanrader voor je! Bovendien zijn de geuren erg divers.

Coca Cola Vanille – Hmm, precies de geur van Coca Cola, maar dan met een vleugje vanille.
Coca Cola – Exacte geur van een glas cola. Bizar hoe goed de geur lijkt!
Coca Cola Cherry – Wederom de geur van cola, maar dan met een vleugje kersen. Niet zo mierzoet als de originele Cherry.
Fanta Orange – Oeh, deze is lekker! Sinaasappels, maar dan lekker fris en opwekkend.
Sprite – De frisse geur van Sprite, mijn favoriete drankje! Je ruikt een vleugje limoen.
Fanta Grape – Een typische bessengeur, ondanks dat hij naar druiven zou moeten ruiken.
Fanta Strawberry – Een frisse aardbeiengeur. Lekkerder dan de originele Strawberry.
Fanta Pineapple – Een echte ananasgeur, heerlijk. Niets meer aan toe te voegen.

Cupcakes Tinbox – €10,20
Zes verschillende, snoeperige geuren/smaken. De verpakkingen vind ik zo cute! Het is een feestje wanneer je zo’n Lipsmacker bij je draagt. En van deze traktaties kom je niét aan. Oh, en deze Lipsmackers zitten in een heel leuk tinnen bewaarblikje!

Strawberry Sprinkle – Deze is héél subtiel! Ik ruik het fruitige van de aardbei en het warme van cake. Hmm, hij smaakt ook lekker!
Vanilla Coconut – Een warme vanille, kokosnootgeur. Precies mijn geur! Heel warm en toch iets zoet.
Berry Buttercream – Een fruitige bessengeur, verder niet zo erg boeiend.
Birthday Cake – Een zeer zachte, ietwat warme geur. De subtiele geur van cake met vanille.
Salted Caramel – Oh God, deze is zo lekker! Zoute karamel, alsof je in een Tony Chocolonely reep bijt. Ruikt goed en smaakt ook heerlijk.
Red Velvet – Een warme geur, die ik verder niet echt kan plaatsen. Hij is zeer subtiel qua geur.

Goed, je weet nu van elke geur de omschrijving. Maar hoe bevallen ze verder? En wat zitten er qua ingrediënten in?
Laat ik beginnen met de ingrediënten. Een blik op de lijst leert mij dat wonderboomolie het #1 ingrediënt is. Dat is goed! Verder zie ik ook nog bijenwas, candelilla was, aroma om ieder z’n smaak te geven, sesamolie, carnaubawas, ozokerite (een minerale was), minerale olie, paraffine, en tarweolie.
Kortom, een flinke lijst met minerale oliën en wassen. De ingrediënten zijn vrijwel identiek bij elke Lipsmacker, op kleurstof na.

Ik zei al dat de Lipsmackers geen kleur achterlaten op de lippen, alleen een mooie glans. De geur kun je subtiel ruiken en ook de smaak proef je goed. Mocht je hier niet van houden, raad ik Lipsmackers ook niet aan! Ik heb het idee dat een Lipsmacker mijn lippen goed gehydrateerd. Of velletjes ervan verdwijnen kan ik niet zeggen, aangezien het fucking warm is momenteel. Wel blijven m’n lippen mooi en zacht voor heel wat uren.

Conclusie: I love Lipsmackers! Niet alleen zijn de verpakkingen enorm leuk, ook de geuren/smaken zijn erg lekker en verzorgen ze m’n lippen optimaal. Nu nog de vraag.. hoe ga ik al deze Lipsmackers binnen 10 jaar opmaken?!?

Heb jij Lipsmackers (gehad)? Welke lijkt jou het lekkerste?

13 REACTIES

  1. Ik zie er een aantal die ik ook had vroeger haha! De watermeloen was favoriet, daar had ik zelfs zo’n jumbo stick van! Mega onpraktisch mja, ik moest m hebben :P De cotton candy heb ik ook wel eens gehad, en de Cherry cola! Het onderste setje is wel echt mega cute! :)

  2. Ik heb er zelf ook een paar, vind ze erg fijn! Stiekem zou ik nog wel eens zo’n hele set willen kopen met alle geuren, maar om de een of andere reden doe ik dat steeds niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in