Review: L’Oréal Pure Resource shampoo & Tecni.Art Constructor

Iedere dag je haar wassen is eigenlijk niet zo goed. Je haar raakt sneller vet, doordat je door het wassen de natuurlijke oliën uit je haar haalt, en waardoor je hoofdhuid juist meer gaat produceren. Ook ik was iedere dag mijn haar, het is een gewoonte geworden waar ik inmiddels niet meer zo makkelijk vanaf kom. Ik ontving laatst de L’Oréal Pure Resource Citramine Shampoo, speciaal tegen vet haar. Ook ontving ik nog een stylingsproduct, namelijk de L´Oréal Tecni Art Constructor 3. Beide ga ik vandaag voor je reviewen! Lees je mee?

L’Oréal Pure Resource Citramine Shampoo (250ml) – €8,95 – link
Deze shampoo is speciaal bedoeld voor mensen met (snel) vet haar. Het zorgt voor een schone en zuivere hoofdhuid. Het haar zou langdurig glanzend, fris, en luchtig blijven. Voor nog geen 9 euro heb je een fles van 250 ml, en voor €12,95 heb je zelfs 500 ml.

De shampoo zit in een mooie, handige flacon. Hij ruikt een beetje naar lavendel, alhoewel dit ingrediënt er niet in zit! De speciale ingrediënten in deze shampoo ontdoen de hoofhuid van residu van hard water en productresten. Ook legt de shampoo een subtiele film over de hoofhuid, zodat deze schoon, verzorgd en beschermd aanvoelt.

Onder de douche merk ik hoe enorm de shampoo schuimt. Even inmasseren en je hebt een kop vol met schuim! De geur is nu nog meer aanwezig, door de lavendel is het alsof ik Lush Twilight ruik, mijn favoriete geur van Lush. Score! :yay: Het uitspoelen gaat gemakkelijk, maar ik merk wel dat m’n haar wat droog aanvoelt. Een conditioner of wat crèmespoeling zou dit probleem direct verhelpen, en raad ik je dan ook zeker aan als je droog haar hebt!
Tijdens het föhnen en borstelen is m’n haar niet heel doorkambaar, maar ook niet heel stroef. Het beste zou zijn om wat conditioner of crèmespoeling te gebruiken bij deze shampoo. Zodra m’n haar droog en doorborsteld is, glanst het enorm en voelt het luchtig en zacht aan. En waar ik voor ging, namelijk langer schoon en fris haar, is ook gelukt! Deze shampoo houdt m’n haar langer fris dan welke shampoo dan ooit. Een perfecte shampoo als je je haar niet zo vaak als elke dag wilt wassen, dus!

INGREDIËNTEN: AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, CITRIC ACID, SODIUM CHLORIDE, COCO-BETAINE, AMMONIUM HYDROXIDE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM BENZOATE, SALICYLIC ACID, POLYQUATERNIUM-10, LINALOOL, COUMARIN, LIMONENE, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM / FRAGRANCE.

L´Oréal Tecni Art Constructor 3 (150ml) – €11,95 – link
Deze haarspray is van de Tecni Art lijn, de styling lijn van L’Oréal. Ze hebben veel diverse haarsprays, voor ieder haartype zijn er wel een aantal! Degene die ik heb, is de Constructor, volume 3. Dit is een thermo-actieve constructiespray voor textuur en hold. Het zou zorgen voor getexturiseerd haar met meer volume en flexibele fixatie. Het is een bus van 150 ml die lekker in de hand ligt.

Ik gebruik eigenlijk vrij weinig haarstylingproducten voor m’n haar. Ik heb iets van 10 jaar lang een schuine pony gehad, maar sinds vorig jaar ben ik die zat, en heb ik ‘m uit laten groeien. Sindsdien gebruik ik geen haarspray meer, daarvoor dus om m’n schuine pony vast te zetten.
Toch kan ik deze haarspray wel gebruiken. Mijn haar is namelijk vrij dun, maar wel heel zacht. Als ik het in een knotje heb gehad, en het dan weer los doe, zit het erg ‘wild’ en zit er een lelijke slag in. Ik spray dan een klein beetje haarspray over m’n gehele hoofd heen, en met m’n handen zet ik m’n kapsel weer “in model”. Of ik spray een beetje haarspray in m’n borstel, en borstel vervolgens m’n haar. Werkt ook zeer goed tegen statisch haar! De haarspray heeft een zeer goede hold, zonder het haar vet te maken, of veel product achter te laten in het haar.

INGREDIËNTEN: AQUA / WATER, DIMETHYL ETHER, ALCHOL DENAT., POLYURETHANE-6, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONEM, POLYACRYLATE-3, AMINOMETHYL PROPANOL, CYCLOPENTASILOXANE, LINALOOL, LIMONENE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, BENZYL SALICYLATE, CITRAL, PARFUM / FRAGRANCE.

Ik ben zeer tevreden over beide producten van de L’Oréal Pure Resource en Tecni Art lijn! Ik kende hiervoor de beide lijnen nog niet, maar ben nu zeker benieuwd naar meer producten ervan! Je kunt beide lijnen kopen op Barberstore.eu.

Kende jij al iets van deze lijnen?

5 REACTIES

  1. Doordat ik mijn haar ook elke dag was (voel mij niet schoon als mijn haar niet ook schoon is), heb ik wel snel last van vet haar inderdaad. Maar of ik er dit geld voor wil neerleggen dat weet ik niet, ik gok het niet eigenlijk. En ook stylingproducten gebruik ik amper, gezien ik al een mega bos haar heb van mijzelf. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in