Review: Lovea Nature Argan Regenerating Body Oil

Als ik de rest van mijn leven nog maar één huidverzorgingsproduct mocht gebruiken, zou ik kiezen voor een droge olie. Ik vind het een ideaal product, beter dan bodylotion. Het trekt sneller in, plakt minder en is prettiger in gebruik. Ik heb al diverse oliën in de kast staan, maar deze van Lovea wilde ik graag met jullie delen! Lees je mee?

Deze droge olie van Lovea zit in een flacon van 125 ml. De flacon is van plastic, wat ik een toppunt vind, want met olie worden je handen snel vet waardoor de kans op kapot vallende flacons ook groter is ;) Er zit een spray onder de dop waarmee je de body olie makkelijk aanbrengt. Ervaring heeft mij geleerd dat je met flacons met grote openingen toch vaak uitschiet.

De body olie is verrijkt met arganolie, deze zie ik ook terug op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst. Dat betekent dat er heel veel van in zit, netjes! Ook zie ik zonnebloemolie erin zitten, vitamine e, sierpeper extract, en kamille extract. Het enige slechte ingrediënt erin is parfum, maar die staat heel laag in de lijst (dus er zit weinig van in). Alle ingrediënten zijn 100% van natuurlijke oorsprong. De verpakkingen zijn recyclebaar en ook de transformatie- en productieprocessen zijn streng gecontroleerd en niet vervuilend.

Verder zeg Lovea dat hun producten geen parabenen bevatten, geen kleurstoffen, geen siliconen, geen fenoxyethanol (een parabeen), geen PEG, geen nanodeeltjes en.. ook geen parfum. Wait, what? Wat zie ik dan zojuist in de ingrediëntenlijst staan? :roll:

Edit: Ik heb contact gehad met Lovea, en kennelijk hoort er te staan “geen KUNSTMATIGE parfums”. De parfum in dit product is een kleine hoeveelheid natuurlijke parfum, afkomstig van Monoi de Tahiti, een bloem die gekweekt is in kokosolie.

De olie zelf heeft een zoete en fruitige geur. De geur doet wat zomers aan, het past precies bij de olie. Ik vind ‘m heerlijk in ieder geval! De spray werkt prettig, ik spray een aantal keer op de huid en smeer dit dan uit. Uitsmeren gaat heel makkelijk en ik merk dat de huid direct soepeler wordt.

De olie trekt niet heel snel in, hij heeft zo’n vijf minuten nodig om goed geabsorbeerd te worden door de huid. Uiteindelijk, als hij volledig is ingetrokken, voelt de huid enorm zacht aan en heeft hij een mooie healthy glow. Dit in combinatie met de zomerse geur, maakt hem onmisbaar tijdens de warme zomermaanden of voor op vakantie!

Lovea Nature Argan Regenarating Body Oil bevat 125ml en kost €9,99. Je koopt hem bij SoloBioMooi.

Wat vind jij van een droge olie? Gebruik je het graag?

7 REACTIES

  1. Lijkt me een heerlijke olie! Ik moet echt vaker huidverzorgingsproducten gebruiken, ik vergeet het altijd en mijn huid schreeuwt nu echt om hydratatie. Vreemd dat ze de natuurlijke parfum als parfum opnemen in de ingrediëntenlijst, dat roept toch vragen op. Meestal vermelden ze dan met een * dat het gaat om parfum uit etherische oliën oid. Goed dat je het hebt nagevraagd!

  2. deze olie klinkt zeker erg fijn en verzorgend, zelf gebruik ik best graag een droge olie …Ook de sprayflacons zijn altijd erg fijn om te gebruiken …deze variant kon ik nog niet, leuk om er iets over te lezen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in