Review: Lush Dark Arts Jelly Bomb

Sinds ik hoorde van de komst van de Jelly Bombs, ging één van m’n wenkbrauwen omhoog. Die is eigenlijk zo blijven staan totdat ik ze binnenkreeg. Ik had geen flauw idee wat ik me moest voorstellen bij een Jelly Bomb, maar inmiddels is het me allemaal duidelijk. Ik ga vandaag in bad met Dark Arts, en nodig je uit om mee te lezen naar m’n ervaring!

Lush heeft sinds vorige maand vier Jelly Bombs gelanceerd in Nederland. Die vier zijn Dark Arts, The Big Sleep, Green Coconut en Marmalade. Van de anderen komen er ook nog reviews online! Gerucht is ook dat er met de wintercollectie een Snow Fairy Jelly Bomb zal komen.

Afijn, Dark Arts. Een zwarte bruisbal. Gebaseerd op Harry Potter. Dat kan natuurlijk alleen maar Lush zijn, hé? Hij kost €6,95 en is zowel online als in elke Lush winkel te koop. Verwar hem alsjeblieft niet met Metamorphosis Bath Bomb (check mijn review hier), dat is een compleet andere! Het is aannemelijk om te denken dat hij een donkere, kruidige geur heeft, maar niets is minder waar. In het begin ruik je wel wat kaneel, maar al snel gaat de geur over op sinaasappel! Hij ruikt een beetje als een Lush winkel van binnen ruikt.

De kaneelbladolie in dit product is goed om je lichaam te verwarmen, maar ook om de bloedsomloop te stimuleren. Een flinke portie amandelolie zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid, terwijl de sinaasappelolie je humeur oppept. Parfum staat helaas wel vrij bovenaan de lijst, maar tegenover al die hydraterende ingrediënten, is de kans heel klein dat je huid hiervan uitdroogt. Middenin de bruisbal zitten stukjes jelly, die in aanraking met warm water smelten en het water flink wat zachter maken. Dit zorgt voor een zachte huid na afloop, die je niet hoeft in te smeren met bodylotion!

Klik op het filmpje om hem te bekijken. Klik hier als je hem niet kunt bekijken.

Zwart met een beetje roze, precies m’n ziel. Het duurt even voordat het water zwart gekleurd is, maar daarna is het wel een heel apart gezicht! Ook duurt het vrij lang voordat de Jelly Bomb compleet opgelost is. Halverwege het proces komt er wat roze uit de Jelly Bomb gespuwd, maar dat zie je uiteindelijk niet meer terug in het water. Er drijven flink wat stukjes jelly door het bad, deze lossen gewoon op in warm water. Ik moet zeggen dat ik het apart vind, maar ook erg leuk. Ik krijg er gemengde reacties over – de één vind het gaaf, de ander vind het een vies gezicht. Tja, badderen in zwart water klinkt niet aanlokkelijk, maar toch is het het proberen waard. De geur is heerlijk en o.a. de jelly-stukjes zorgen écht voor een zachte huid na afloop!

Enige minpunt is het schoonmaken van m’n bad na afloop. Het zwart geeft wat af op je bad, met name bij de rand van het water. Een spons met wat douchegel erop helpt wel, maar het blijft boenen. En dat haalt toch altijd een beetje het effect van een warm, ontspannen bad weg.

Lush Dark Arts Jelly bomb kost €6,95 en is online te koop, maar ook in één van de Lush winkels.

10 REACTIES

  1. Oef. Wat zal ik zeggen. Ja, ik zal hier ook een opgetrokken wenkbrauwmoment bij hebben haha;-) Ik vind het er net uitzien als een granaat en ik denk niet dat ik in dit bad zou willen liggen. Leuke review , die lezen zo lekker weg bij jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in