Review: Lush First Snow Sparkling Dusting Powder

11
27

Ik wist dat Lush ook poeders in het assortiment had, maar eerlijk gezegd trok het nooit mijn interesse. Ik wist niet goed hoe ik zoiets moest gebruiken, en koos liever voor een bodylotion. Toen ik er laatst was, liet een medewerkster mij daar First Snow zien. Toen was er nog vrij weinig aan de hand. Totdat ze hem ook liet ruiken. Ja, toen was het natuurlijk raak, hé. Na een korte uitleg over how to use was ik om: deze wilde ik hebben!

Dit kleine flesje met vrolijke verpakking bevat 30 gram sparkling dusting powder. Let goed op de sparkling in de naam, want alle andere poeders van Lush hebben dit niet! First Snow is een limited edition, alleen te koop in de maanden oktober, november en december.

Maar, wat is dit nu precies? First Snow is een poeder, met dezelfde werking als een bodylotion. Het verzacht, verzorgt en geurt de huid. Alleen het verschil met een échte bodylotion, is dat deze niet het plakkerige en natte van een bodylotion heeft! Ideaal voor mensen die niet genoeg geduld hebben om een bodylotion in te laten trekken, bijvoorbeeld.

Hoe je het gebruikt? Simpel, je strooit wat over je armen, schouders, decolleté, noem het maar op. Smeer het uit et voila – de huid wordt gevoed dankzij de ingrediënten (zie beneden voor lijst) en je hebt een mooie, shimmering glans.

De geur is hetzelfde als Celebrate – deze ruikt naar citrus. Braziliaanse sinaasappelolie, limoenolie en cognacolie zitten in Celebrate, in First Snow zit dit ook! Dankzij deze ingrediënten krijgt dit product een heerlijke frisse en zoetige geur. Ik was al verliefd op Celebrate, dus ik móest deze erbij hebben, al was het alleen maar om de geur van de bodylotion te versterken.

De poeder bestaat o.a. uit maïsmeel, glitter sneeuwvlokjes, talkpoeder, en geopearl crystal glittering rainbow. Qua essentiële oliën zit er zoete sinaasappelolie in, cognacolie, en limoenolie in. Het enige mindere ingrediënt is parfum halverwege de lijst, maar in de Engelse webshop is er ook een alcoholvrije variant van First Snow, zonder parfum erin.

De doseerdop is handig, hiermee kun je vrij goed het poeder doseren. Knijp niet te hard in het flesje, want dat schiet het poeder eruit, en dat is ook weer zo’n zonde. Smeer het poeder uit over bv. je arm, en geniet van de heerlijke geur die vrijkomt, en de zachte huid die je eraan overhoudt. Er blijft een subtiele twinkeling over op je huid, prachtig! Perfect voor de feestdagen.

Het poeder is zuinig in gebruik, hier doe je flink wat feestdagen mee! Je hebt namelijk een klein beetje nodig steeds. De geur had van mij langer mogen blijven hangen, ik ruik hem na twee uur niet meer. Ik merk wel dat mijn huid heel zacht en soepel aanvoelt dankzij de oliën in het poeder. Ik gebruik hem het liefst over Celebrate heen, dit versterkt de geur :inlove:

Lush First Snow Sparkling Dusting Powder bevat 30 gram en kost €8,95. Shop hem hier online.

Heb jij wel eens een poeder van Lush gebruikt? Hoe lijkt deze jou?

11 REACTIES

  1. Zo’n subtiele twinkeling is inderdaad voor de feestdagen wel een heel leuk idee. De prijs vind ik voor Lush standaarden ook nog wel te doen. Deze maand moet ik even rustig aan doen, maar ik denk dat ik volgende maand wel even een leuke bestelling ga doen bij Lush, ik kan het na al jouw posts niet meer aan hoor hahaha. xxx Lucinda

  2. Ik snap nu eindelijk wat je met die Dustin Poeder moet, hihi! Ik snapte het nooit zo goed, maar fijn dat het ook wel verzorgend is. Het lijkt me heerlijk, en hele fijne review!

  3. Ik wilde altijd al de silky underwear poeder proberen van Lush, maar op de een of andere manier kocht ik hem nooit. Deze ziet er trouwens ook geweldig uit met die mini sparkles <3

  4. Ik loop er ook telkens langs omdat ik me af vraag wat ik er in hemelsnaam mee moet. De glitter is voor de feestdagen wel leuk denk ik. Verder gebruik ik toch liever een bodylotion, dan maar wat meer geduld hebben ;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here