Review: Lush Prince Scheercrème

Ik scheer me al een tijdje braaf met Lush Five O’ Clock Whistle, maar laatst stuurde de lieve Marieke van Green Blush mij deze ongebruikte Prince scheercrème op. Zij kon er niet tegen, en maakte de Lushie in mij heel blij ermee! Vooral omdat ik zelf ook nog geen ervaring had met dit scheerproduct. Daar kwam snel verandering in, vandaag lees je het in deze review.

Lush Prince is een scheercrème, welke €10,95 voor 100 gram kost. Hij is er ook in 225 gram, dan betaal je €20,95. Hij zit in het bekende zwarte Lush potje met draaideksel, wat in de douche nooit zo handig is. Prince zorgt ervoor dat je gemakkelijk de huid kan scheren, tegelijkertijd wordt deze gehydrateerd. Verder zitten de volgende ingrediënten erin:

Toverhazelaar-extract: zorgt dat poriën verkleinen, waardoor stoppels overeind gaan staan en deze makkelijk weg te scheren zijn
Lijnzaadgel: vormt een dun beschermlaagje tussen de scheermes en de huid, wat de kans op irritaties beperkt
Rozenwater: kalmeert de huid
Bijenwas: hydrateert en reinigt

Verder zit er cacaoboter in (hydrateert en is nodig om de scheercrème goed uit te kunnen smeren), amandelolie (hydrateert en verzacht de huid), sheaboter (hydrateert), sinaasappelbloesem (voor de lekkere geur), vetiverolie, zoete sinaasappelolie, mandarijnolie en rozenextract.

De substantie is zacht, maar niet heel vloeibaar. Wel laat hij zich makkelijk uitsmeren, net als een bodylotion. Toen ik voor het eerst de scheercrème gebruikte, zat m’n scheermesje direct vol. De substantie en haartjes bleven erin vast plakken en ik kreeg het er maar niet uitgespoeld! Ik mikte Prince aan de kant, maar besloot onlangs hem nog een kans te geven – dit keer met een nieuw scheermesje. En dan blijkt hij m’n scheermes niet te verstoppen! Dus een tip: deze Prince werkt alleen met nieuwe scheermesjes.

Het scheren gaat net als normaal, alleen voelt het wel prettiger dan wanneer ik alleen met water scheer. Om goed te kunnen testen heb ik één been met Prince geschoren, de ander met alleen water. Eén duidelijk verschil dat ik merkte, is dat het been dat ik met Prince schoor, veel gladder was en meer haartjes weg waren. Ook voelde het na afloop niet zo droog aan. Soms heb ik zelfs dat na het scheren m’n huid kurkdroog en schilferig is – met Prince is dat niet zo.

Conclusie: Prince heeft mijn hart veroverd. Omdat hij nog zo’n twee maanden goed is, is de geur niet helemaal top meer, maar de werking is gewoon nog geweldig. Zachte, gladde en gehydrateerde benen na het scheren. Veel beter dan droog en geïrriteerd! Hij verslaat mijn all time favourite Five O’ Clock Whistle niet, maar hij staat zeker op nummer 2.

Lush Prince Scheercrème bevat 100 gram en kost €10,95. Je koopt hem online of in één van de Lush winkels.

Waarmee scheer jij je?

11 REACTIES

  1. Klinkt als een fijne scheercrème. Leuk dat je hem hebt gekregen! Ik scheer met een douche foam of scheergel. Ik heb ooit eens een scheercème van Lush geprobeerd en persoonlijk vond ik de substantie niet zo fijn, maar mijn huid was inderdaad wel heerlijk zacht.

  2. Goede review! Ik ben nog niet bekend met de scheercrèmes van Lush, maar ze lijken me fijn. Ik scheer me (stiekem) met de Gilette scheergel van hubbie ;-)

  3. Ik gebruikte zelf ooit een keer de Dirty scheercreme van Lush, Ja, ik weet dat die dus eigenlijk voor mannen is, maar ik kreeg er super zachte benen van. Vind ze alleen niet zo zuinig in het gebruik , Ik ben nu wel benieuwd geworden naar deze.

  4. Vervelend dat hij het niet doet met oudere scheermesjes. Dat toverhazelaarextract lijkt me wel erg goed te werken! Momenteel scheer ik me met een douchegel die ik eigenlijk niet meer wou gebruiken, dus nu heeft ie op z’n minst terug een nut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in