Review: Lush Wash That Man Right Out Of My Hair douchegel

Het is vandaag weer tijd voor een review van een Lush product. Vandaag is de bloemige Wash That Man Right Out Of My Hair aan de beurt. De verpakking is in het Frans (omdat ‘ie uit Frankrijk komt, duh) en ondanks m’n talenknobbel reikt m’n Frans niet verder dan “omelette du fromage”. Gelukkig kan ik je alsnog precies vertellen hoe deze douchegel bevalt! Lees je mee?

De fles die ik heb komt uit Frankrijk. Obviously. In Nederland is hij alleen in filiaal Kalverstraat te koop, helaas weet ik de prijzen hiervan (nog) niet. In Engeland is hij wel overal te koop, daar kost een fles van 250 gram £9.75 (omgerekend zo’n €12,50). In Frankrijk kost hij €18,95 – wat een stuk duurder is dan in Engeland! Verder is hij in 100 gram te koop, 500 gram en 1 kilo.

Wash That Man Right Out Of My Hair deelt z’n geur met de beroemde Cocktail parfum. Ook is er van Wash That Man Right Out Of My Hair een Wash Sheet.

De douchegel echter bestaat o.a. uit jasmijn, rozen, vijgen, guave, gardenia, bergamot, lavendel, sandelhout en ylang ylang. Veel bloemextracten en oliën, en dat verraadt al een beetje de geur: erg bloemig! Jasmijn overheerst, maar de ylang ylang laat zich ook heel goed ruiken. Ik vind de geur erg lijken op Hot Toddy, alleen is die iets milder. Aan de andere kant heeft hij ook wat weg van Ponche.

INGREDIËNTEN: Water (Aqua) Sodium Laureth Sulfate, Sodium Cocoamphoacetate, Lavender Flower, Jasmine Flower and Rose Petal Infusion, Glycerine, Lauryl Betaine, Propylene Glycol, Perfume, Lactic Acid, Fresh Fig Juice, Fresh Guava Juice, Gardenia Extract, Bergamot Oil, Jasmine Absolute, Lavender Oil, Rose Absolute, Sandalwood Oil, Ylang Ylang Absolute, *Benzyl Salicylate, *Coumarin, *Geraniol, *Benzyl Benzoate, *Farnesol, *Limonene, *Linalool, Colour 14700, Colour 19140, Methylparaben

De douchegel heeft een opvallende, heldere rode kleur en de substantie heeft een normale dikte. Onder de douche kleurt je huid rood, maar alleen tijdelijk; na het afspoelen zie je er niets meer van. Hij schuimt goed en laat de hele badkamer naar één groot bloemenfestijn ruiken. Een typische bloemengeur, dat wel, je houdt ervan of je vindt hem vies. De geur is zeer aanwezig en erg overheersend, hier moet je wel echt van houden. Ik houd ervan, maar kan me voorstellen dat veel mensen hem too much vinden.

Na het douchen voelt m’n huid zacht aan en trekt deze niet. De geur ruik ik nog subtiel op m’n huid, geen wonder met zo’n sterke geur! Ik zou deze douchegel absoluut een kans geven. Snuffel eraan in de winkel, wie weet ben je direct verkocht, net als ik.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in