Review: MAX Smokey Eyes Set

Toen ik vorige week naar de Action ging, kon ik eindelijk dit smokey eyes setje bemachtigen! Ik kreeg al een aantal vragen van bezoekers, of ik hem wilde reviewen voor jullie. Maar natuurlijk! :heart: Nu is het eindelijk zover, ik heb hem uitgebreid kunnen testen, en vandaag lezen jullie mijn mening erover. Lees snel verder!

Klik verder voor de rest van de review.

Het smokey eyes setje bestaat uit één mascara, één oogschaduwpalette met 3 kleuren en een oogpotlood. De mascara en het oogpotlood wordt ook los verkocht bij de Action, het oogschaduwpalette niet, maar die zat 2 jaar geleden wel in deze smokey eyes set van MAX. Ik was toen niet echt te spreken over die set, hopelijk is het in de tussentijd een stuk verbeterd..

Op de achterkant van de verpakking vind je een 6-stappen plan, met hoe je het mooist smokey eyes kan creëren met deze set. Ik zal eerst de producten los even showen, daarna volg ik alle stappen op en laat ik jullie zien hoe de smokey eyes stap voor stap worden gemaakt, volgens dit stappenplan.

De mascara is hetzelfde als de losse mascara die ze verkopen. De huls doet me denken aan de mascara’s van Rimmel Scandal’Eyes, jullie ook? Hij ligt wel lekker in de hand, en heeft een fijn formaat. Het borsteltje bestaat uit kleine, plastic haartjes en brengt voldoende mascara mee.

Hij geeft een mooi resultaat, hij separeert m’n wimpers en geeft ze flink volume. Helaas een minpunt: hij droogt heel langzaam op. Ik heb er een aantal vriendinnen ook al over gehoord, dat hij een mooi resultaat geeft, maar niet snel droogt. Bij mij resulteert dat altijd in stipjes mascara boven en onder m’n ogen :sweat: Verder verliest hij lichtelijk z’n effect in de loop van de dag, maar geeft hij geen vlekken of kruimeltjes mascara af onder de ogen. Verder is hij gemakkelijk te verwijderen en geeft hij geen irritaties. Geen nieuwe favoriet dus, maar wel een goede mascara, zeker voor deze prijs.

Het oogpotlood is altijd al een topper geweest, van dit merk. Goedkoop, zacht en lekker veel pigment. Zo ook deze! De dop heeft een puntenslijper, altijd handig. Er zit 1,18 gram in en de kleur is zwart. Het potlood is zacht en geeft veel kleur af, zowel op de huid als op de waterlijn. Voor een extra zwart resultaat moet je wel een paar keer over hetzelfde lijntje gaan.

Het oogpotlood blijft prima zitten, gedurende de dag. Op de waterlijn vervaagt hij iets in de middag, maar dat is zo bijgetekend. Op de huid blijft hij langer zitten, bijna een hele dag! Hij vlekt niet snel, maar je moet wel oppassen met regenbuien en watergevechten. Verder een prima oogpotlood, weinig aan op te merken! Zolang je er geen wonderen van verwacht, doet hij wat hij moet doen.

Het oogschaduwpaletje heeft drie kleuren, bestaande uit heel donkergrijs met zilvere shimmers, mat donkergrijs en mat wit. Alleen de donkerste kleur is het beste gepigmenteerd, daarvan is de structuur ook vrij zacht. De andere twee hebben een hardere structuur en geven minder kleur af. Wel zijn de kleuren erg goed op te bouwen. Ook met een vochtige kwast zijn ze al een stukje gepigmenteerder.

Conclusie
Een prima smokey eyes set, al ben ik met de oogschaduw iets minder tevreden. De pigmentatie valt best tegen, en de twee donkere kleuren liggen te dicht bij elkaar, vind ik. Ik kan er niet echt een goede smokey eyes look mee maken, maar ik twijfel er niet aan dat een ander dat beter kan ;) Al met al een erg fijne set om in huis te hebben, tenzij je toch meer kwaliteit wilt, en het niet erg vind daar meer geld voor neer te leggen. Spreken één of meerdere producten in deze review jou aan? Dan raad ik je zeker aan om zo’n set in huis te halen. Voor de prijs hoef je het niet te laten namelijk.. je zal zo’n setje nergens goedkoper vinden!

Informatie
Prijs: € 1,59
Inhoud: eyeliner: 1,18 gram / mascara: 12 ml / oogschaduw: 3 gram
Verkrijgbaar: Action
Pluspunten: Fijn setje, zeer budgetproof, mascara en oogpotlood geven een mooi effect, oogpotlood geeft veel kleur af.
Minpunten: Oogschaduw heeft mindere pigmentatie, mascara droogt niet snel.
Belangrijk om te weten:

17 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in