Review: Maybelline Great Lash mascara

15
7


Zeg tegen mij dat iets het bestverkopende product is, en ik koop het. Omdat ik nieuwsgierig ben, waarom dat product zo goed verkoopt! Ik las laatst in Fashionista dat ‘Great Lash’ de bestverkopende mascara wereldwijd is. Dat moet getest worden natuurlijk! Bovendien zie ik bij heel veel visagisten deze mascara op hun make-up tafel liggen. ‘Die groen-roze mascara’, noemde ik het altijd. Nu weet ik dat het de Great Lash van Maybelline is. En ik heb ‘m gekocht om te reviewen, want ik ben reuze benieuwd of deze mascara z’n titel verdiend!

Klik verder voor de rest van de review.

Mascara
Deze mascara is zwart en er zit 12,7ml (0,43 fl oz) in. De mascara is niet waterproof, maar deze variant bestaat wel. Er staat nergens op de mascara hoelang hij houdbaar is, maar net zoals met elke andere mascara kun je ze tot drie maanden gebruiken, daarna zou ik ‘m weggooien in verband met de hygiëne.

“Great Lash is een mascara op waterbasis die in 1971 in de Verenigde Staten en later in andere landen werd geïntroduceerd. De Great Lash maakt tot op de dag van vandaag mascarageschiedenis. Great Lash is nog steeds de bestverkochte mascara ter wereld. Wereldwijd gaat er gemiddeld elke anderhalve seconde één over de toonbank. De succesformule van Great Lash wordt zorgvuldig geheim gehouden en de hippe aantrekkingskracht van de groen met roze verpakking blijft onbetwistbaar. Als belangrijkste product voor een visagist, is deze mascara backstage altijd opvallend aanwezig bij modeshows.”

Dat klopt dus wel, dat ik ‘m altijd bij visagisten zie liggen! En elke anderhalve seconde gaat er eentje over de toonbank.. dat zijn er al 8 sinds ik deze regel getyped heb. Wow!

Verpakking
De verpakking van deze mascara is dik in orde! Zonder de opvallende kleuren van de mascara had ik deze mascara nooit ontdekt. Bovendien is roze m’n lievelingskleur, dus ik vind de verpakking sowieso al leuk. Hij valt ook lekker op in je stash! Verder is het een simpele verpakking, er zit aan één kant een zwarte sticker met de naam van de mascara erop, het merk en de inhoud.


De applicator

Applicator
De applicator is simpel en standaard. Het borsteltje is ook standaard en er zitten 10 randjes in een spiraalvorm aan. Het valt me wel op dat het borsteltje iets kleiner is dan de meeste mascara’s tegenwoordig. Maar het voordeel van een kleiner borsteltje is dat je ook de kleine wimpers kunt bereiken. Verder zit er precies genoeg mascara aan het borsteltje. Helaas komen er soms wat klonters mee met het borsteltje, dus als dat gebeurd kun je dat het beste even afvegen aan een tissue, voordat je klonters in je wimpers krijgt.


Swatch

Aanbrengen
Het aanbrengen gaat probleemloos, het borsteltje is fijn in gebruik en de mascara prikt niet in m’n ogen. Toch vind ik dat ‘ie niet erg snel droogt, waardoor je al snel plekjes mascara op je ooglid krijgt. Niezen nadat je de mascara hebt aangebracht is dus géén optie. :laugh:

Look


Kale wimpers


Kale wimpers


Kale wimpers


Eén veeg mascara


Eén veeg mascara


Eén veeg mascara


Twee vegen mascara


Twee vegen mascara


Twee vegen mascara


Twee vegen mascara


Twee vegen mascara

Conclusie
Ik snap niet waarom dit de bestverkopende mascara ter wereld is. Ik vind ‘m niet slecht, dat zeker niet! Het is een mooie mascara, hij is fijn in gebruik en zorgt voor lange, diepzwarte wimpers. Máár ik heb betere mascara’s gehad, zoals van Catrice en Chanel. Bij een tweede laag klontert de mascara m’n wimpers aan elkaar, en mascara droogt ook niet heel snel. Ik krijg geen krul in m’n wimpers, maar ze worden wel een stuk langer en zwarter. Toch vind ik dat de mascara m’n wimpers wel iets mag separeren in plaats van bij elkaar te plakken. Ik had meer verwacht van deze mascara, maar ik ben dan ook heel kritisch qua mascara’s. Ik vind de mascara erg fijn, maar niet de beste!

Let wel, er zijn een hoop lovende reviews over deze mascara. Dat de mascara m’n wimpers aan elkaar plakt, hoeft niet per se bij jou ook zo te zijn. Ga dus niet uit van slechts één review, maar die van meerderen! Zo heb je een beter beeld van het product, aangezien een product bij iedereen anders uit pakt. Bedankt voor het lezen!

Informatie
Prijs: Variërend van €5 tot €12,95
Inhoud: 12,7ml (0,42 fl oz)
Verkrijgbaar: Drogisterij.net, eBay, Big Bazaar, Drogist.nl
Pluspunten: Leuke verpakking, fijn borsteltje, is écht zwart, geeft lengte en creeërt vollere wimpers.
Minpunten: Separeert m’n wimpers niet helemaal, zitten soms klonters aan het borsteltje, droogt niet erg snel.
Belangrijk om te weten: Deze mascara is ‘s werelds bestverkopende mascara en bestaat nu alweer meer dan 40 jaar!

Disclaimer: Dit merk test op dieren en/of verkoopt in China. Tijdens het schrijven en publiceren van dit artikel, was ik daar nog niet mee bezig. Sinds oktober 2016 (klik voor uitleg) heb ik besloten alleen nog maar over dierproefvrije merken te schrijven. Ik heb besloten om de artikels -over merken die wél op dieren testen- te laten staan. Niet alleen omdat ik anders heel veel tijd, moeite en geld weggooi, maar vooral omdat ze voor veel mensen nog nuttig en informatief kunnen zijn. Mensen die deze merken wel gebruiken, bijvoorbeeld. Dat respecteer ik volkomen, en daarom blijft dit artikel gewoon online staan.

Kennen jullie deze mascara, zo ja wat vinden jullie ervan? Zou je ‘m de titel ‘bestverkopende mascara ter wereld’ geven?

15 COMMENTS

 1. Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik je kale wimpers mooier dan met deze mascara. Dit was trouwens de allereerste mascara die ik ooit kocht, zo'n 13 jaar geleden denk ik. Of ik hem zelf fijn vond weet ik niet meer, maar ik heb hem daarna nooit meer gekocht dus dat zegt denk ik wel genoeg. ;)

 2. Na één laagje vind ik hem wel mooi maar niet heel bijzonder maar na twee laagjes vind ik het een spinnenpoot effect geven..

 3. Dit zou inderdaad dé mascara moeten zijn. Geef mij maar eentje met een rubberen borsteltje, dat separeert tenminste goed. Plus dat deze volgens mij niet in bruin verkrijgbaar is.

 4. Ik heb deze mascara jaren geleden een keer gehad maar heb 'm heel snel weggedaan, die geur!! Echt ik vond die geur toen zo vreselijk, kreeg er hoofdpijn van. Ook deed 'ie niet veel voor mijn wimpers dus het was niet echt zonde. Snap ook niet waarom deze vernoemd is tot beste mascara.

 5. Ik heb hem vroeger gehad en ik vond er echt niets aan. Hij deed echt totaal niets voor mijn wimpers, geen verlenging, geen volume, alleen de wimpers wat zwarter maken, waarom dat dit de bestverkopende is is voor mij dus echt een mysterie, lol!

 6. Staat niet veel mooier dan je "kale wimpers", jammer! (De verpakking doet me aan Avril Lavigne denken qua kleuren enzo, maar dat is vast een rare opmerking xD)

 7. Ik gebruik hem al jaren, het is de enige en ik heb er 10 tallen gehad waarop ik niet reageer en begin te tranen.
  Ik vind het kleine borsteltje ook fantastisch, zo wriemel je overal mascara, ik doe nooit meer dan 1 laagje omdat ik meer van natuulijke effecten hou.
  En het busje vind je zo overal terug, het springt er heel erg uit.
  Hij is hier in Belgie een tijdlang uit handel geweest (nog steeds niet te vinden) maar in Nederland is die er weer, en ja hoor ik heb hem terug, mijn fluo roos busje.
  Trouwens wat kan er nou slecht zijn? die gemaakt is in 1971? Ben ik ook! Haha! Grote fan dus ( wist niet uit welk jaar die eigenlijk kwam hoor, mooi weetje voor mij althans)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here