Review: Mylène producten

Een aantal weken geleden had ik bij vriendinnen thuis een gezellige Mylène party thuis. Ik kende het wel van naam, maar had nog nooit de producten zelf in handen gehad. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik was erg benieuwd naar de producten, de ingrediënten, de werking, noem het maar op. De beautyblogger verstopt in mij bestelde een aantal producten. Benieuwd? Lees dan verder.

Mylène Facial Peeling – €9,85/50ml
Een gezichtspeeling gebruik ik graag, ware het niet we er ook eentje kregen van de consulente. Deze voelde erg goed aan op m’n gezicht, dus ik was direct verkocht. De verpakking en de tube zelf zijn echt mega saai. Niet eens strak of chique, gewoon ronduit saai. Alsof de inkt bijna op was. Daar mag van mij wel wat levendigheid in komen! Verder heeft de tube een draaidop, en vind ik het op zich wel fijn dat hij in een tube zit, dat is lekker hygiënisch.

De ingrediënten zijn niet denderend – ik zie parfum en maar liefst vier parabenen. Betere ingrediënten zijn shea boter en allantoïne. Kan slechter hoor, maar kan ook absoluut beter.
De substantie is wit en vrij vloeibaar, er zitten zeer kleine scrubkorrels in – voelt een beetje als zand, zo fijn zijn ze. Er werd door de consulente geadviseerd om de peeling alleen op de t-zone te gebruiken, omdat de huid bij de wangen het dunste is, en een peeling/scrub dan juist te grof kan zijn.

De peeling voelt zacht aan, maar onderschat hem niet – hij is bijzonder effectief! M’n huid is retezacht na afloop en m’n wangen zijn zelfs wat rood (ja, ik ben eigenwijs geweest) van het scrubben. Hij is best zuinig in gebruik, waardoor je lekker lang met zo’n tube doet. Hij heeft een zachte geur en de substantie waarin de peeling zit, lijkt m’n droge huid tegelijkertijd te verzorgen. Yaaasss, prima product, zeg ik!

Mylène Senses Pillow Spray – €6,25/50ml
Ik ben altijd wel geïnteresseerd in pillow sprays. Ik heb er nu eentje van The Body Shop, maar daar vind ik de kamille in iets te overheersend. Toen ik dat Mylène er ook eentje had, moest ‘ie natuurlijk ook besteld worden.

Waar er in The Body Shop spray ook natuurlijke ingrediënten zitten, bestaat de pillow spray van Mylène alleen uit parfum en andere kunstmatige ingrediënten. De spray moet je ook een half uur van te voren op je kussen sprayen, en ik raad je aan om je echt aan die tijd te houden, want anders vergas je jezelf zowat. En je kussen is dan ook nog zeiknat, dus geen fijn idee.

De geur is wel lekkerder dan die van The Body Shop. Die heeft een zware kamille en lavendelgeur, en deze ruikt toch wat bloemiger en frisser. Slaap ik er beter door? Mwah, ik vind het moeilijk te zeggen. Ik heb wel gemerkt dat ik een aantal dagen doorsliep ’s nachts, als ik de spray had gebruikt. Zonder de spray werd ik ’s nachts wel eens wakker omdat ik bijvoorbeeld moest plassen. Kan het toeval zijn? Ja. Toch vind ik de spray erg lekker in gebruik, omdat ik een rustgevend geurtje om me heen heb in bed.

Mylène Bath Foam Lavendel – €11,20/500ml
Ik ben best gek op de geur van lavendel, dus ook deze badschuim moest besteld worden. Het is een halve liter(!) dus daar doe je best lang mee, afhankelijk van hoe zuinig je bent natuurlijk. Nu schijnt deze badschuim sowieso al wel zuinig in gebruik te zijn, dus dat is mooi meegenomen.

In bad giet ik een flinke scheut badschuim in het water, en de bubbels stijgen direct richting het plafond. Lekker veel schuim dus, en de geur van lavendel is inmiddels goed aanwezig in de badkamer. Het is geen vervelende geur lavendel; niet zoals die van een WC-verfrisser, maar het is ook weer geen Lush Twilight. Toch vind ik hem heerlijk om aan m’n bad toe te voegen! A little goes a long way, dus ook dit product scoort hoog op het gebied van zuinigheid.


Ik ben zeer tevreden over de producten van Mylene. De verpakkingen mogen van mij wel een restyling, maar de werking is verder prima in orde. Ze doen wat ze beloven, en ze zijn niet eens zo heel gek duur. Binnenkort maar eens wat andere producten van ze testen. Als iemand aanraders heeft, laat het me weten!

  Mylène Facial Peeling – €9,85/50ml
  Mylène Senses Pillow Spray – €6,25/50ml
  Mylène Bath Foam Lavendel – €11,20/500ml

Mylène producten zijn te koop via een thuisparty die je via de website kan aanvragen.

Ben jij bekend met Mylène producten?

14 REACTIES

 1. Dat is een goede, ‘alsof de inkt op was’! Haha, ik ben het hélemaal met je eens, want de verpakkingen zijn inderdaad bijzonder saai. De producten zijn niet heel duur, maar ik ben er niet erg enthousiast over na het lezen van je duidelijke, eerlijke review! Lavendel is typisch zo’n geur die ik zelf echt nooit koop, maar altijd als ik het dan ergens ruik, denk ik toch weer ‘ oeh, lekker’.

 2. De verpakkingen zijn idd niet zo exciting maar opzich, wel mooie producten zonder poespas. Ik vind die pillowspray interessant! Als je hem wat langer hebt laat me dan weten of het nogsteeds toeval kan zijn of dat het werkt!

 3. Ik ken dit merk nog niet, daarom is het altijd leuk om een nieuwe merk te leren kennen. Mylène Senses Pillow Spray die lijkt mij ook wat, hier ben ik altijd benieuwd naar. Van The Body Shop heb ik ook niet. ;-) De prijs van dit merk vind ik ook erg meevallen. Ik ga naar de webshop kijken. :-)

 4. Wat leuk om over Mylène te lezen, ik ben zelf al jaren trouwe klant bij dit merk (ik heb komende donderdag weer een party). Ik vind zelf het Cherry Mix hair mask een echte aanrader (ik denk dat de geur jou ook erg zal aanspreken!), en de Crazy Daizy Body Yoghurt ♥

 5. De verpakkingen zijn inderdaad best saai als de inhoud nu goed was, zou me dat niet storen. Maar ik word, heel eerlijk gezegd, niet echt blij van wat ik lees en al helemaal niet van de ingrediënten. Alleen de bathfoam lijkt me nog wel de moeite waard.

 6. Ik ben zelf teammanager bij mylene en doe deze job met heel veel passie en plezier.
  Wij zijn best trots op onze topproducten.
  Onze onderzoekers werken dagelijks in ons eigen labo aan nieuwe producten en vernieuwde formules. Ze selecteren zorgvuldig de beste ingrediënten en testen tot het perfect zit.
  Voor die aanpak kregen we al verschillende kwaliteitslabels. Een garantie voor de veiligheid en kwaliteit van onze producten.
  Mylene is trouwens dit jaar bezig met al onze producten een modern jasje te geven. Dat niet enkel de inhoud maar ook de looks aantrekkelijk is. En dus niet saai ;)
  Wij zijn een bedrijf dat al meer dan 50jaar bestaat, nog steeds groeit en de nieuwe trends volgt.
  Voor wie het niet kent, zeker eens proberen zou ik zeggen.

 7. Helemaal waar wat Jessica hierboven vermeld. Ikzelf ben ook Mylène consulente. Mylène zit ondertussen ongeveer wel 30 jaar bij ons in de familie. Wat begon als een heel klein familiebedrijfje is inmiddels uitgegroeid tot een groots gekend bedrijf! Bij Mylène werken ze ook reeds aan het milieu, al de producten die scrubdeeltjes bevatten, hebben 100% natuurlijke scrubdelen. Terwijl er nog vele andere cosmetica nog steeds met plastieken scrubdelen werken! Wat niet milieubewust is natuurlijk. Nu wordt alles inderdaad in een nieuw jasje gestoken bij Mylène en de verpakkingen krijgen ook een andere layout. Maar eerlijk gezegd maakt de verpakking voor mij echt niet uit. Het gaat toch om het product! Iedereen gooit die verpakking toch weg? Oké, het oog wil ook wat, ja! Maar wat ben je met een mooie buitenverpakking als het product niet voldoet? Maar meningen verschillen natuurlijk hé. Ik kan Mylène alleen maar aanraden aan allen die het nog niet kennen en willen proberen! Ik wil ze vrijblijvend komen demonstreren…;-)

 8. Ik had een proefmonster van Mylene, een bodycream, een groen proefmonster zakje en daar staat ook het woord Otus op, ik kan hem niet terug vinden op jullie site, het is heerlijk spul, zou het graag bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in