Review: Odorex deodorant & Extra Dry spray

Een tijdje geleden kreeg ik een mooie doos binnen van Odorex: het was een set van een deodorant en een spray. Je kon namelijk als blogger zijnde een testje doen waarmee je kon zien wat voor deodorant er bij jou past. Volgens de resultaten van de test, zweet ik snel en heb ik extra bescherming nodig. De deorant biedt “effectieve bescherming” tegen zweten, en de spray zou daar ook nog eens flink aan bijdragen. “Bescherming tegen overmatige transpiratie” aldus de verpakking. Great. Ik begon meteen met testen, m’n bevindingen ervan kun je in dit artikel lezen.

Ik zweet dus best snel, ik zal het toegeven. Ik loop zelfs in de winter thuis rond in een t-shirtje en een winterjas draag ik eigenlijk alleen als het -34°C graden is. Ik heb het gewoon niet snel koud (misschien omdat ik ben geboren tijdens een hittegolf?). Om deze set optimaal te kunnen testen, heb ik het als volgende getest:

 • Dag 1 t/m 7: alleen de spray
 • Dag 8 t/m 15: alleen de deodorant
 • Dag 16 en 17: zowel de spray als de deodorant

Deodorant
Deze deodorant biedt 24 uur lang effectieve bescherming aan, zonder dat het product alcohol bevat. Toch zie ik in de ingrediëntenlijst “Cinnamyl Alcohol” halverwege staan, maar het is ook zo dat alcohol een verzamelnaam is voor allerlei stoffen. Cinnamyl Alcohol wordt gebruikt om het product een zoete geur te geven. Het komt voor in kaneel en styrax (struik met witte klokjes). Of dit dus écht alcohol is of slechts een benaming, weet ik dus niet zeker. Misschien dat Odorex hier zelf uitleg over kan geven?

De deodorant bevat vele voordelen, zoals:

 • Extra werkzaam, zodra je lichaam dat nodig heeft
 • 24h effectief
 • Mild, zonder alcohol
 • Dermatologisch getest (klik hier om te lezen wat dat betekent)

Niet alleen dat zijn pluspunten, ook vind ik het uiterlijk er goed uitzien. Simpel, maar duidelijk. Ook heeft de deodorant een lekkere geur, zoet maar bloemig, zonder te overheersen. Ik vind de deodorant erg fijn in gebruik, hij prikt namelijk niet nadat ik m’n oksels heb geschoren! Ook transpireer ik weinig tot niet de rest van de dag, echt wonderlijk. Ik hoef niet elke paar uur te sprayen, en natuurlijk geen zweetplekken op m’n shirtjes meer! Dit product ga ik zéker zelf aanschaffen als hij op is, hij doet precies wat ‘ie zegt.

Extra Dry spray
Deze spray biedt bescherming tegen overmatige transpiratie. Dit gebeurd op verantwoordelijke wijze, samen met het voorkomen van transpiratiegeur. Door de gebruiksvriendelijke pompverstuiver is de spray gemakkelijk te doseren. De verpakking bevat ook een bijsluiter, die men aandachtig dient te lezen voor gebruik. Het lijkt wel een middeltje van de dokter! De bijsluiter geeft nog wat extra informatie over het product. Zo kun je deze spray apart van de deodorant gebruiken (2-3 per week ’s avonds aanbrengen). De spray is parfumvrij, bevat bacteriën die transpiratiegeur tegengaan en bevat ook allantoïne, een ingrediënt dat de huid verzacht en verzorgd. Ook gaat allantoïne irritaties tegen, wat deze spray zeer geschikt maakt voor mensen met een gevoelige huid.

Ik vind de spray erg fijn, als ik hem apart van de deodorant gebruik, zweet ik net zo min als bij de deodorant. Je zou denken dat als ik ze allebei gebruik, helemaal niet meer zweet, maar ik merk geen verschil daarin. Of ik ze nou afzonderlijk gebruik van elkaar of gecombineerd, ik zweet heel minimaal. Alleen bij héél veel inspanning ga ik wel wat zweten, maar dat is logisch. De spray zou ik zelf niet aanschaffen als hij op is, ik vind de deodorant genoeg bescherming bieden. Enige minpuntje aan de spray: als je hem ’s avonds aanbrengt terwijl je ’s ochtends je oksels hebt geschoren, prikt het! Het is niet extreem prikkend, maar het voelt nog zeker een half uur geïrriteerd.

Kijk voor meer informatie over de Extra Dry lijn op de Odorex website. Ik kan nergens de exacte prijzen vinden, maar de deodorant is rond de €2,35 en de spray is rond de €5,59.

Gebruiken jullie producten van Odorex?

Deze producten heb ik gekregen om te reviewen, maar dit heeft vanzelfsprekend niet mijn mening beïnvloed. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

10 REACTIES

 1. Leuk jullie reacties op de Odorex producten!

  Ik ga proberen uit te leggen wat Cinnamyl Alcohol is.
  Er bestaat onder de chemische naam Alcohol, de variant Ethanol (Alcohol in de volksmond) en allerlei chemische verbindingen met OH.
  Cinnamyl Alcohol is een parfum allergeen, en toegevoegd voor de reden van parfum aan het product.
  Het is chemisch gezien een alcohol, maar er zit geen ethanol (alcohol in de volksmond) in het product.

  Hopelijk is het duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in