Review: OHM deodorant ‘kokos’

Heel lang gebruikte ik deodorant in sprayvorm. Ik had geen flauw idee dat je, behalve deorollers, ook andere soorten deodorants had. Deorollers vond ik niets (nog steeds niet), maar deosprays gebruik ik ook liever niet meer, omdat ze vaak m’n oksels irriteren, zeker na het scheren. Ik maakte laatst kennis met het merk The OHM Collection, een deodorant in poedervorm. Vandaag review ik de variant kokos voor je!

De deodorant zit in een stevig potje, waarvan ik de opdruk erg mooi vind! Elke variant heeft zijn eigen kleur. Er zit 120 gram in, waar je volgens mij heel lang mee doet, omdat je steeds maar een klein beetje nodig hebt. De dop kun je eraf draaien/trekken, en dan heb je hetzelfde idee als een bus poedersuiker: een verschuifbare opening, met kleine gaatjes, grotere gaatjes, en één groot gat. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel inhoud je wilt.

De poeder bevat essentiële oliën voor een ‘fris en alkaliserend’ (alkaliserend houdt in: een oplossing meer basisch en dus minder zuur) resultaat. Deze oliën zijn bij deze variant kokosnootolie, honingextract, cedarhoutolie en tea tree olie. Alle deodorants van OHM zijn BDIH gecertificeerd, dierproefvrij, aluminiumvrij en veganistisch.

INGREDIËNTEN: Coconut Oil (Cocos Nucifera Oil), Honey extract (Apis Mellefica), Wildcrafted Cedar (Cedrus Atlantica wood) and Tea Tree oil (Melaleuca alternifolia leaf) blended with sodium bicarbonate.

De geur van deze deodorant is exact als kokos; een warme, tropische kokosnootgeur. De poeder is erg fijn, je zult dus ook niet snel klontjes of brokjes aantreffen. Sowieso niet doordat de poeder eerst door gaatjes moet!
Je gebruikt deze poeder het liefst als je onder de douche vandaan komt, of nadat je je oksels hebt gewassen. Als je oksels nog een beetje vochtig zijn, blijft de poeder het beste plakken. Breng wat poeder aan op je vingertoppen, doe je andere arm omhoog, leun wat naar achteren, en ‘plak’ de deodorant op je oksels. Dep en/of veeg het voorzichtig over de oksels heen, en je bent klaar!

Het aanbrengen vind ik vrij eenvoudig gaan, ik heb nog geen nadelen ontdekt. Je verspilt amper product, dat is een groot voordeel, zeker omdat de deodorant niet goedkoop is. Ik kan vrij snel na het aanbrengen van de deodorant m’n kleding aantrekken, en heb geen last van een witte waas op m’n kleding. Bij een normale dag (zonder hittegolf, sporten, zeer intensieve beweging, noem maar op) merk ik dat de deodorant mijn oksels de hele dag droog en fris houdt. Ik ruik geen kokos overigens, maar ook geen zweet! Ga ik sporten, of is het uitzonderlijk warm, dan heb ik het idee dat ik na zo’n 5 uur weer wat moet bijwerken. De geur van zweet komt dan een klein beetje opzetten. Daarvoor zou ik dus liever voor een andere deodorant kiezen. Maar zoals gezegd, voor normale dagen is deze deodorant perfect!

Er zijn momenteel acht geuren beschikbaar:

 • Sacred Frankincense
 • Ceder
 • Kokos
 • Jasmijn
 • Neroli
 • Gardenia
 • Lavendel
 • Patchouli

The Ohm Collection deodorant bevat 120 gram en kost €21,95. Je koopt hem bij één van deze verkooppunten of online.

Hoe lijkt deodorant in poedervorm jou?

8 REACTIES

 1. Ik heb de jasmijn voor mijn verjaardag gekregen. Deze ruikt echt heerlijk. Ik blijf de hele dag droog en fris ruiken. Nou heb ik sowieso niet zo gauw last van een onaangename reuk, maar dit ruikt gewoon lekker. Een aanradertje!

 2. lijkt me een hele fijne deo, maar wel prijzig. Sinds een aantal maanden maak ik mijn eigen deodorant, een mix van kokosolie, zuiveringszout en een paar druppeltjes etherische olie, bijvoorbeeld citroenolie, werkt fantastisch en niet duur.

 3. Ik heb deze ook een poosje gebruikt. helaas kan ik niet goed tegen de ingredienten (natriumcarbonaat) op m’n huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in