Review: Oogschaduw palet 88 kleuren Mirage

88 palettes.. ooit waren ze enorm populair. Bijna elke make-up webshop verkocht wel een paar varianten! Zelf had ik er ook ooit eentje, waar die gebleven is.. geen idee. Ik had er eentje in allerlei kleurtjes. De pigmentatie was niet al te best, sommige gaven zelfs helemaal geen kleur af. Ik kreeg onlangs de kans om dit 88 palette te reviewen, en laat ik je zeggen – wat een vooruitgang met die ik eerst had! Kijk maar mee..

Het palette komt bij Schoonheidswinkel vandaan en kost daar €16,95. Dat komt uit op 19 cent per oogschaduw! :wink: De afmeting van het palette is 23.2 × 16.6 × 1,1cm, en aan de binnenzijde vind je een grote spiegel, met aan beide kanten een dubbelzijdige sponsapplicator.

Er zijn meerdere 88 palettes verkrijgbaar bij deze webshop. Zelfs 120 palettes, met (inderdaad!) 120 kleuren oogschaduw. Of je nu voor kleurtjes gaat, of nude kleuren, voor iedereen is er wel een 88 of 120 palette.

Het palette heeft dus 88 kleuren, voornamelijk variërend van wit tot bruin, maar ook donkergroen, paars, donkerblauw en enkele roze en rode tinten. Geen felle kleuren dus! Je snapt natuurlijk wel dat je met 88 kleuren eindeloos kunt combineren. Er zitten een aantal witte oogschaduws tussen, eentje is écht spierwit en matte, een paar anderen zijn gebroken wit met en zonder shimmers. Sowieso is het palette een combinatie van matte en shimmer oogschaduws, en koele en warme tinten. Laten we kijken naar de pigmentatie, waar ben ik natuurlijk het meest benieuwd naar!

Deze pigmentatie is zóveel beter dan mijn ‘oude’ 88 palette! Niet alleen de shimmer oogschaduws zijn flink gepigmenteerd, óók de matte kleurtjes geven veel kleur af. Alle swatches zijn gemaakt op een droge huid, zonder primer o.i.d., en met slechts één veegje. Ze zijn qua structuur heel zacht, en brokkelen amper. Voor echt 100% kleur kun je er een primer onder doen, maar in principe zou dat niet eens nodig zijn.

What’s not to love? Eindeloos combineren, veel keuze, prachtige kleuren, zeer goede pigmentatie. Ik ben weer helemaal fan van de 88 palettes! Alleen dit keer koop ik ze niet meer op eBay, maar liever bij een echte Nederlandse webshop, zoals bij Schoonheidswinkel. De kwaliteit is gewoon beter, en bovendien scheelt het je weken/maanden wachten :tongue:

Heb/had jij een 88 palette?

17 REACTIES

  1. Zo dan, dat is zeker wel een goede pigmentatie. Ikzelf heb nooit zo’n palette gehad, maar kan mij wel voorstellen dat het super handig is om gewoon in één ding alle kleuren te hebben. En ook die prijs, goeie dag zeg. xxx Lucinda

  2. Wow, wat knap dat jij van iedere kleur een swatch hebt gemaakt! Ik vind het een prachtig, veelzijdig palette. Ik zou iedere ochtend even de tijd moeten nemen om te bekijken welke kleuren ik zal gaan combineren.

  3. Het ziet er prachtig uit en de pigmentatie lijkt goed op je swatches (wat een boel swatches! respect!), maar ik heb toch altijd het idee dat je zo’n groot palette gewoon te weinig gebruikt.

  4. Nice! Ik heb er één met 3 paletten erin, volgens mij heeft ie 160 kleurtjes ofzo. Hij ligt ook maar in de kast terwijl ie eigenlijk een hele goede pigmentatie heeft. Na jouw artikel ga ik hem toch maar weer eens opzoeken en gebruiken haha!

  5. Wauw wat veel swatches! Ziet er goed uit. Ik heb nog het 88 warm palette staan van super lang geleden. Leuk om weer eens wat te lezen over de 88 palettes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in