Review: Oriflame Tender Care Protecting Balm ♥ Almond

Als ik zeg “wonderpotje”, gaat er dan een belletje rinkelen bij je? Grote kans van wel. Het “wonderpotje” is Oriflame’s best verkochte product ooit. Mensen zweren erbij, vanwege zijn goede samenstelling en helende werking op de huid. Tijd om zelf zo’n potje aan te schaffen! Voorheen had je alleen de roze variant, nu heb je meerdere variaties erop: amandel, zwarte bessen, kokosnoot en rozen. Ikzelf ging voor amandel, daar ben ik nou eenmaal dol op. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan verder.

Het product is eigenlijk gewoon een klein, rond potje met draaidop erop. Het bevat 15ml product. De amandel variant heeft de volgende ingrediënten: Petrolatum, caprylic/capric triglyceride, paraffinum liquidum, cera alba, paraffin, acetylated lanolin, cetyl alcohol, parfum, tocopheryl acetate, glyceryl caprylate.

Het potje zelf vind ik niet erg handig in gebruik – de opening is vrij diep, dus je moet er verticaal met je vinger in. Als je lange nagels hebt, prik je daar zo mee in de substantie!

De substantie bestaat dus voornamelijk uit bijenwas en plantaardige oliën. Er zit ook parfum in, maar je gebruikt dit product in zo’n kleine mate, dat dat onmogelijk kan irriteren. De substantie is doorzichtig en plakt niet. De geur van deze amandelversie is heerlijk, een beetje zoet.

Hij smeert erg prettig uit, of je hem nu op je lippen of op de huid smeert. Doordat ‘ie niet plakt kun je het dus overal voor gebruiken. Zoals..

 • Schrale, droge of ruwe huid (ellebogen of knieën bv.)
 • Brandwonden
 • (Droge of gebarsten) lippen
 • Kloven
 • Schaafwonden
 • Nagelriemen
 • Insmeren tattoo’s
 • Muggenbulten
 • Luieruitslag
 • Littekens
 • Eczeem
 • ..en nog veel meer!

Kortom, dit potje doet de huid wonderen als deze beschadigd, kapot, schraal of ruw is. Maar ook als je je huid gewoon lekker wilt verzorgen of soepel wilt houden, zoals je lippen of nagelriemen. Genezing en verzorging in één potje dus.

Ik betrap mezelf erop steeds weer naar dit potje te grijpen. Even m’n lippen insmeren, m’n nagelriemen insmeren voor ik de deur uit ga, die schrale neusvleugels even insmeren, geweldig. Het product trekt snel in, plakt niet, dus ideaal voor alles en iedereen. Alleen de verpakking is een klein minpuntje. Maar verder: top product! :love:

Oriflame Tender Care bevat 15ml en kost €10,00. Je koopt ze in de webshop of bij een thuisparty.

Ken jij dit “wonderpotje”? Waarvoor gebruik jij het allemaal?

9 REACTIES

 1. Dit potje kende ik nog niet en vraag mij dus ook af of ik onder een steen heb geleefd, omdat hij dus zo bekent schijnt te zijn…. Maar goed, klinkt erg goed, en ik kan wel wat wonderen gebruiken als het om mijn lippen gaat. xxx Lucinda

 2. Mijn moeder had het vroeger al altijd en toen gebruikten we het al overal voor ;) De verpakking vind ik alleen inderdaad vreselijk. Daar mogen ze wel iets op verzinnen eindelijk ;)

 3. Het wonderpotje is nu weer in de reclame voor €4.
  Maar ik zie er zelf niet zo get voordeel van in. Ik gebruikmovetal vaseline voor. Stuk goedkoper. Ok het glimt wel en plakt. Maar ik gebruik het alleen als ik thuis ben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in