Review: Philosophy Hope in a Jar

Hope in a Jar, wie kent dit product niet? Eén van de bekendere producten van Philosophy – tevens hun bestseller. Oprah is er lyrisch over, en Hope in a Jar heeft diverse awards en prijzen op haar naam staan. Ik had van Philosophy alleen nog maar douchegels, maar laatst kon ik daar dit gezichtsverzorgingsproduct aan toevoegen. Inmiddels heb ik ‘m al ruim een maand kunnen testen, en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!

Hope in a Jar wordt geleverd in een wit, kartonnen doosje. Dat begint al goed, lekker luxe namelijk! Je vindt allerlei informatie op het doosje – de beschrijving op de zijkant, en o.a. de ingrediënten op de achterkant. Als je het doosje openmaakt vind je binnenin de pot van 60 ml, en ook nog een uitvouwbaar boekje. Hierin staat in zes talen een verhaaltje over Hope in Jar.

INGREDIËNTEN: water/aqua/eau, lauryl lactate, behenic acid, behenoxy dimethicone, glycerin, glyceryl stearate se, behenyl alcohol, pentaerythrityl tetracaprylate/tetracaprate, cyclopentasiloxane, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, cyclohexasiloxane, retinyl palmitate, arginine, stearic acid, panthenol, beta-glucan, lavandula angustifolia (lavender) oil, xanthan gum, triethanolamine, propylene glycol, geraniol, limonene, linalool, methylparaben, propylparaben, diazolidinyl urea.

Hope in a Jar is een crème die ’s ochtends en ’s avonds aangebracht dient te worden op het gezicht. Hierbij vermijd je de oogcontouren! Hij is bedoeld voor de normale tot droge huid. De revolutionaire formule ondersteunt en herstelt de vochtbalans dankzij zijn hydraterende eigenschappen, antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, en de crème exfolieert de huid op milde wijze voor een healthy glow.

De witte substantie voelt luchtig aan, en vanuit het potje ruik ik een klein beetje de lavendelolie die erin zit. De substantie laat zich makkelijk en snel uitsmeren over het gezicht, en is in de huid getrokken binnen no time! Een groot pluspunt, want ik wil geen geplak op m’n kussen als ik ga slapen. En ’s ochtends heb ik standaard haast, dan wil ik liever niet wachten tot m’n dagcrème is ingetrokken.

Tijdens het aanbrengen merk ik dat ik inderdaad de oppervlakte rondom de huid moet vermijden. Doe ik dit niet, gaan m’n ogen prikken en branden. De luchtige crème trekt enorm snel in de huid, en laat de huid niet vet of plakkerig aanvoelen – maar juist zacht en glad!
Het enige minpunt van de crème is de geur, als je hem eenmaal hebt aangebracht. Een sterk chemische geur, het doet me denken aan haarverf! De geur is vrij aanwezig en ik vind het niet prettig het steeds te moeten ruiken in bed. Het is niet de ergste lucht ooit, maar lekker is anders. Ik begreep dat de vernieuwde Hope in a Jar versie deze geur niet heeft!

’s Ochtends word ik wakker met een zachte en gladde huid. Straalt hij? Niet opvallend veel, maar ik zie er frisser uit dan normaal. Na één week zijn de droge plekken in m’n gezicht verdwenen – geen velletjes of schrale huid meer. M’n huid ziet er gezonder uit, en ik reageer niet vervelend op één van de ingrediënten. Ook krijg ik geen puistjes als reactie op de crème. Na een paar weken lijkt m’n huid meer te stralen, alsof hij z’n eigen glow weer terug heeft! En dit terwijl ik de crème alleen ’s avonds gebruik. Ik kan m’n vinger er niet precies op leggen, maar m’n huid lijkt duidelijk zichtbaar te zijn verbetert. Ik ben fan!

Philosophy Hope in a Jar bevat 60 ml en kost €38,95. Je koopt hem o.a. bij ICI Paris XL.

12 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in