Review: Philosophy Purity Made Simple 3-in-1 cleanser

Al een tijdje gebruik ik 2x per dag een gezichtsreinigingsborstel, namelijk die van Olaz. Ik heb het idee dat m’n huid er veel meer baat bij heeft, en zichtbaar opknapt ervan. Bij de borstel zat een tubetje cleanser geleverd, maar toch wilde ik liever m’n eigen cleanser gebruiken. Dat werd de award-winning Purity van Philosophy! Vandaag ga ik hem reviewen voor je. (De review van de Olaz reinigingsborstel komt later online!)

Purity is er in 90ML en 240ML; ikzelf kocht hem in de 240ML. Dat is een flinke inhoud, ik gok dat je er bij dagelijks gebruik zo’n minstens 3 maanden mee doet. De fles is vrij basic en lijkt op de flessen showergel van Philosophy – doorzichtige, hardplastic fles met zwarte klikdop en een poëtische tekst op de voorkant. Op de achterkant vind je de beschrijving en ingrediënten. Op de onderkant zit ook nog eens een klein, opvouwbaar ‘boekje’ waar alles in overige talen staat.

INGREDIËNTEN: Water, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Trideceth Sulfate, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Coco-Glucoside, Cocos Nucifera (Coconut) Alcohol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Geranium Maculatum Oil, Guaiac (Guaiacum Officinale) Extract, Cymbopogon Martini Oil, Rosa Damascena Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Cinnamomum Cassia Leaf Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Piper Nigrum (Pepper) Seed Extract, Polysorbate 20, Glycerin, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Imidazolidinyl Urea, Yellow 5

De ingrediënten zien er op het eerste gezicht goed uit. Sodium Lauroamphoacetate is een milde reiniger, net als opvolger Sodium Trideceth Sulfate. Vervolgens krijg je wat oliën in de lijst – limnanthes olie, rozenhoutolie, geraniumolie, guaiac-extract, citroengras olie, rozenolie, sandelhout olie, salie olie, kassie olie, kamille olie, wortelzaadolie en peper-extract. Ik zie wel twee soorten parabenen onderaan de lijst, en ergens bovenin staat Cocos Nucifera (Coconut) Alcohol, dit is een vette soort alcohol verkregen uit kokosnoten en is niet irriterend of uitdrogend voor de huid.

De substantie van Purity is zeer vloeibaar, lichtgeel van kleur, en heeft vrijwel geen geur. Ik ruik wel iets, maar ik kan het niet echt als geur classificeren. Er had van mij wel een lekker geurtje aan gemogen, maar dan had er al snel parfum in Purity gemoeten, en dat zou hem waarschijnlijk weer minder populair maken bij anderen. Misschien beter zo, geen parfum, maar dus ook geen geurtje!

Je kunt Purity gebruiken om make-up te verwijderen; je brengt wat aan op het gezicht, de vingers of een wattenschijfje, en vervolgens kun je je make-up van je gezicht afhalen. Je kunt Purity ook gebruiken als reiniger, door een beetje (ter grootte van een euromunt) op je vingers of wattenschijfje te doen, en dit aan te brengen op de vochtige huid. Vervolgens masseer je de Purity 30 tot 60 seconde in, spoel het af, en dep je gezicht droog. Dat is één manier om je gezicht te reinigen, de andere manier is door hem te gebruiken i.c.m. een gezichtsborstel. Het is een populaire combinatie, de Purity en een gezichtsborstel! De borstel maakt ronddraaiende bewegingen, zodat de Purity nog beter wordt opgenomen in de huid.

Als ik de Purity gebruik i.c.m. mijn Olaz gezichtsborstel, merk ik hoe schoon, zacht en gehydrateerd mijn gezicht na afloop aanvoelt. Ik maak mijn gezicht lichtjes nat, en vervolgens doe ik een drupje op de gezichtsborstel. Ik zet de kop van de gezichtsborstel op m’n gezicht, zet hem aan, en een minuut lang beweeg ik de kop over m’n gezicht. De combinatie van water met Purity zorgt ervoor dat hij lichtjes schuimt, en het product zo gemakkelijk te verdelen is over het gezicht.

Conclusie: ik ben enorm tevreden over deze reiniger! Ik moet eerlijk bekennen dat ik afwisselende verhalen hoor over deze reiniger, maar ikzelf heb er geen problemen mee. Hij droogt mijn huid niet uit, ik krijg er geen puistjes van, en ook jeukt mijn huid niet na afloop. Ik vind de combinatie Purity met een gezichtsborstel absoluut een aanrader. M’n gezicht ziet er niet alleen na afloop stralend en gezond uit, ook na enige tijd in gebruik lijkt m’n huid mooier dan daarvoor. Ik wil niet meer zonder!

90ML – €10,94
240ML – €19,94

Philosophy is te koop bij ICI Paris XL, zowel in de filialen als in de webshop.

Ben jij al bekend met deze reiniger?

2 REACTIES

  1. De reiniger vind ik heerlijk, ik gebruik hem nu bijna een jaar, denk ik. De borstel van Oil of Olaz had ik ook gekocht, maar daar was mijn huid dan weer niet blij mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in