Review: Primark eyeshadow palette

Toen ik een tijdje geleden bij de Primark was, nam ik dit oogschaduw palette mee, samen met nog een andere. Eentje met een vrolijke bloemenprint en eentje met smokey eyes kleuren. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit, want ze kosten maar € 2,50 en voor dat geld heb je maar liefst 10 kleuren! Vandaag review ik het palette met de bloemenprint (de palettes hebben geen namen, helaas!) Ben je benieuwd, lees dan snel verder.

Klik verder voor de rest van de review.

Verpakking
De verpakking bestaat uit een hard kartonnen doosje. Het palette is door middel van een flap aan de bovenkant te openen, hij klikt weer dicht door middel van een magneetje. Aan de binnenkant vind je 10 oogschaduws (1 gram per stuk) en aan de bovenkant zit een spiegeltje. Verder vind je er ook nog een dubbelzijdige applicator, met een sponsje en een kwastje eraan. De pans zijn trouwens wel heel klein!

Kleuren
In dit palette zitten tien kleuren. Elk oogschaduw heeft een naam, ik begin linksbovenin en eindig rechtsonderin. Elke kleur bevat witte shimmertjes (behalve de twee donkere kleuren, Hustle en Night sky bevatten gekleurde shimmertjes), wat ervoor zorgt dat ze flink glanzen!

 • 1. Reef (lichtroze, neigend naar zalm)
 • 2. Spear (zilverblauw)
 • 3. Pyramid (licht perzik)
 • 4. Bright Eyes (wit)
 • 5. Hustle (antraciet)
 • 6. Flora (turquoise)
 • 7. Demure (oudroze)
 • 8. Sunbeam (goud)
 • 9. Graphite (zilver)
 • 10. Night Sky (antraciet, iets minder shimmer dan Hustle)


BOVENSTE RIJ (1 t/m 5): Eén veegje (zonder oogschaduwbasis)


BOVENSTE RIJ (1 t/m 5): Eén veegje (met oogschaduwbasis)


ONDERSTE RIJ (6 t/m 10): Eén veegje (met oogschaduwbasis)


ONDERSTE RIJ (6 t/m 10): Eén veegje (met oogschaduwbasis)

Pigmentatie & structuur
Tja, de pigmentatie is natuurlijk niet héél geweldig. Sommige kleuren zijn redelijk oké, maar sommige zijn weer om te huilen. Flora (de turquoise) is bijvoorbeeld enorm slecht gepigmenteerd, er komt gewoon GEEN pigment van af, zelfs niet met oogschaduwbasis. De structuur van deze is zó glad, er komt amper poeder van af! Buurvrouw Demure (de oudroze) geeft ook niet veel pigment af. De kleuren Pyramid, Bright Eyes, Hustle, Sunbeam en Night Sky geven wel pigment af, deze zijn qua structuur ook vrij poederig/korrelig.

Conclusie
Prima palette, maar ik zou het toch laten liggen. Het is leuk dat je tien oogschaduws in een mooi doosje hebt voor een paar euro, maar zelfs voor € 2,50 wil je er toch wel gebruik van maken, lijkt me. De pans zijn heel klein en de helft van de oogschaduws geven heel slecht pigment af, waardoor ze vrij kansloos zijn. De enige reden dat ik dit palette erbij zal pakken, is voor de witte oogschaduw (Bright Eyes), want die geeft wel goed pigment af. Ik heb met dit palette trouwens geen look voor jullie (met het andere palette wel een aantal, vanmiddag komt daar ook een review van online!).. het was gewoon niet te doen :err:

Informatie
Prijs: € 2,50
Inhoud: 10 x 1 gram
Verkrijgbaar: Primark
Pluspunten: Mooie verpakking, budgetproof.
Minpunten: Onhandige verpakking (binnenkant), kleine pans, helft van de oogschaduws geven heel weinig pigment af.
Belangrijk om te weten:

Primark make-up.. hebben jullie er ervaring mee?

10 REACTIES

 1. wat een super schattig doosje zeg wel jammer van de pigmenten maar agh had ook niet anders verwacht van die prijs haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in