Review: Rituals Express Your Soul douchefoam & shower oil

Waar een nieuwe limited edition van Rituals is, daar ben ik ook te vinden. Ik was er dan ook als de kippen bij toen ik over deze limited edition hoorde! Ik heb geen flauw idee wie MadC is, maar kennelijk heeft Rituals met haar samengewerkt en is daar deze geur uit ontstaan. En die geur.. die leek me hemels, toen ik er over las. Ik nam de gok en bestelde de douchefoam en de douche-olie. Inmiddels heb ik ze getest, dus ben je benieuwd naar m’n mening.. je weet wat te doen!

Rituals is een samenwerking aan gegaan met MadC, een graffiti artiest, en heeft haar gevraagd het uiterlijk voor de geurlijn Express Your Soul te ontwerpen. En dat is gelukt, de verpakkingen zien er super uit! Ze passen dan ook precies bij de geur – geel en groen, dat staat bij mij toch wel voor fris en zomers. En dat klopt helemaal, want deze geurlijn bestaat uit citroenverbena met de bloemige citrusgeur van petitgrain. Kortom, een zéér frisse geur. Behalve fris ruikt hij ook iets zoet en fruitig, ik ruik er duidelijk sinaasappel in. Geslaagde geur, een must have voor het voorjaar. Op naar de review van beide producten!

Rituals – Express Your Soul – invigorating shower oil €8,50/200 ml
Wanneer er een nieuwe lijn van Rituals is, koop ik vrijwel altijd de shower oil ervan. Ik ben dol op deze olie voor onder de douche, omdat het heerlijk in gebruik is en zacht is voor de huid. Deze olie is niet anders! Een heerlijke zachte substantie die over de natte huid glijdt en, in aanraking met water, lekker gaat schuimen. Hij is wel erg vloeibaar dus let op met uitsmeren! Het tuutje waaruit de substantie komt is echter smal, zodat je niet teveel pakt in één keer. De geur, waarin limoen overheerst, zorgt voor een betere stemming. Ja, echt.

Het hoogdingrediënt van de olie is koolzaadolie. (Rijk aan vitamine E en K, goede antioxidant) Verder zit er best wat parfum in, gelukkig merkt m’n huid daar weinig van. Ik zie ook wonderolie, vitamine e, citroenverbana, jojobaolie en zonnebloemolie erin zitten. Na afloop voelt m’n huid zijdezacht en niet droog aan. Vanwege het hydrateren beweert Rituals dat je huid minder pigment verliest, waardoor je je bruine kleurtje langer behoudt. Ik ben op dit moment nog zo bleek als Casper het spookje, maar aan het einde van de zomer zal het vast beter van pas komen.

INGREDIËNTEN: Canola Oil, Laureth-4, MIPA-Laureth Sulfate, Parfum, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopherol, Lippia Citriodora Leaf Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Linalool, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Citronellol

Rituals – Express Your Soul – soul uplifting shower foam €8,50/200 ml
Behalve de shower oil, moet ik ook altijd de douchefoam hebben van iedere lijn. Wat is er lekkerder dan een flinke dot schuim in je hand te hebben, en je met dit luxueuze goedje van top tot teen in te smeren? Deze foam bevat onder andere wonderolie en citroenverbana. De geur is, uiteraard, weer zo opwekkend en fris als de doucheolie. Wanneer je de substantie aanbrengt op de natte huid, zul je zien dat hij eerst wat dun is – een soort gel. In aanraking met water en in combinatie met wrijving, wordt het een voluptueus schuim. Fucking magic.

Door het rijke, volle schuim is dit product een feestje om te gebruiken onder de douche. Het smeert makkelijk uit, is leuk in gebruik en je spoelt het makkelijk weer af. Na afloop voelt de huid zacht en glad aan, zonder haar uit te drogen. De geur ruik je nog héél subtiel op de huid, wil je deze geur langer vasthouden dan raad ik je de body cream aan.

INGREDIËNTEN: AQUA SODIUM LAURETH SULFATE COCAMIDOPROPYL BETAINE ISOPENTANE SORBITOL PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE ISOPROPYL PALMITATE ISOBUTANE PARFUM SODIUM BENZOATE CITRIC ACID PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE CITRAL LINALOOL LIMONENE ALPHA-ISOMETHYL IONONE GLYCERIN VERBENA OFFICINALIS LEAF EXTRACT POTASSIUM SORBATE


Ik ben zeer tevreden met beide producten. Ik zou er niet meer kopen, maar deze twee gaan zeker op. Ze zijn heerlijk voor ’s ochtends, of voor wanneer het erg warm is. Je moet wel echt van de geur houden, hij is héél fris en citrusachtig. Limoen voert de boventoon in deze geur, en niet iedereen houdt daarvan. Jij wel? Haast je dan snel naar de webshop, want deze geur is limited edition.

Je koopt Rituals Express Your Soul producten in de webshop.

Houd jij van de geur van limoen?

6 REACTIES

  1. Klinkt goed! Ik had de lijn al gezien en hij trekt me wel. Heerlijk fris! Ik ga van het weekend zeker even langs de winkel ?

  2. Van deze lijn wil ik zeker ook nog iets halen, ik had ‘em laatst al besnuffeld geroken en was direct ‘hooked’ want ik ben dol op citrusgeuren. Ik twijfel alleen nog tussen de foam of de shower oil. Al lijkt de body butter me ook lekker.. dilemma’s!!

  3. Ik vind de collectie er erg mooi uitzien, maar op zich ben ik niet zo van de citrusgeuren. Wel heb ik een behoorlijk grote liefde voor frisse geuren in de ochtend, dus wie weet! Binnenkort eens gaan ruiken!

  4. Ik vind de look dus ook onwijs mooi bij de producten passen! En terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van citrusachtige geuren ben, was ik hierdoor toch wel aangenaam verrast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in