Review: Rituals ‘The Ritual of Sakura’ Scented Candle en Fragrance Sticks

De Sakura lijn van Rituals is vanaf het begin al mijn favoriete lijn. Ik heb er vrijwel alles van, alleen had ik nog nooit de geurkaars en fragrance sticks aangeschaft. Eerlijk? Ik vind het veel geld voor een kaars en een potje met stokjes! Toch besloot ik #yolo te doen en ze nu beide eens te kopen. Benieuwd wat ik van beide vind, lees dan verder.

De fragrance sticks (of gewoon geurstokjes) kosten €24,50. Je krijgt daarvoor een fles olie waarin je houten stokjes kunt zetten, deze nemen de olie op en verspreiden deze door de hele kamer. Dit werkt ongeveer drie maanden, dan is de olie op. Er zit zo’n 230 ml olie in de fles. Je kunt ook de kleine geurstokjes kopen, dan krijg je 50 ml voor €13,50. Deze ruik je zo’n 2 á 3 weken. Veel voordeliger dus om de grote te kopen. Je kunt een refill kopen van 230 ml, deze kost €22,00. Dat is dan zonder stokjes dus.

Hoe prijzig is de geurstokjes ook vind, ik moet wel toegeven dat het er erg luxe uitziet. De glazen fles met lichthouten dop past goed in ieder interieur. Ik bedoel, je kunt de geurstokjes ook op de toilet zetten, hoe zonde is dat? Als ik geurstokjes van 25 euro koop, komen ze verdomme gewoon in de huiskamer te staan. Waar iedereen ze kan zien.

Wat betreft de geur, duurt het even voor deze op gang komt. De olie trekt namelijk langzaam in de stokjes, van onderen naar boven. Om het proces te versnellen kun je de stokjes omdraaien (dus het natte gedeelte boven). De geur verspreidt zich subtiel door de hele ruimte heen, en deze blijf je maanden ruiken. De geur is precies als alles in de Sakura lijn: kersenbloesem met rijstmelk. Een zachte, bloemige geur.

Hoe kouder het buiten wordt, hoe vaker ik geurkaarsen aansteek. Dat ik nog large jars van Yankee Candle heb staan, een hoge vaas vol met Yankee Candle tarts en een la vol waxmelts, vergeten we voor het gemak even. Deze geurkaars moest en zou in huis komen! En wat is hij mooi. Simpel is niet het goede woord – hij is elegant en minimalistisch. Je wordt met quotes om je oren geslagen, maar ook dat vind ik helemaal mooi.

Op de achterzijde van de kaars staat nog een mooie quote. Deze zie je eigenlijk alleen goed als de kaars al een tijdje staat te branden. Als je héél goed kijkt kun je het hierboven zien staan, maar omdat het wit op wit is, zal ik het maar gewoon neerzetten: “What’s meant to be, will always find a way” Dus. Mooi.

De geurkaars ruik je sneller dan de geurstokjes. Hij heeft zo’n 50 branduren. De perfecte geur van kersenbloesem en rijstmelk vervullen de ruimte en zorgen voor een echte “feel good” stemming. Toegegeven – het is meer een voorjaarsgeur, maar ik kan deze geur stiekem elk seizoen wel waarderen.

Prijzen

Hoewel ik het een hoop geld vind, zijn de geurstokjes en de geurkaars het wel waard. Ze gaan lang mee en zijn een echte eyecatcher in ieder interieur.

8 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Het is veel geld voor geurstokjes en een geurkaars, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug en je ruikt de geur ook echt lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in