Review: Rituals Zensation Foaming Showergel & Magic Touch Whipped Body Cream

Ik heb had niet veel met Rituals. Op de één of andere manier vond ik het altijd iets te prijzig, en dat terwijl ik wel graag elke cent spendeer aan de niet-goedkope-producten van Lush. Toch is er één geur van Rituals waar ik helemaal dol op ben. Ik rook hem laatst ergens, en sindsdien ben ik vastberaden om alles van die geurlijn te kopen. Laatst was ik shoppen in Alkmaar, toen ik de winkel van Rituals tegenkwam. Uiteraard moest ik even naar binnen om wat te kopen! Kijk je mee?

Ik begin met de Zensation Foaming Showergel (200ml) – waarschijnlijk ken je deze wel. Eén van de bekendere producten van Rituals. Het is een douchegel is de vorm van een foam, in een spuitbus. Voor gebruik moet je even goed schudden, en wanneer je de knop indrukt, komt er een substantie uit, die in contact met water enorm begint te schuimen. Hierdoor heb je eigenlijk maar een klein beetje nodig hebt – erg zuinig in gebruik dus!

De douchegel bevat Organic Rice Milk & Cherry Blossom – organische rijstmelk en kersenbloesem, dus. De geur is héérlijk, een beetje zoet, ik ruik heel licht de kersenbloesem. Hij is niet ‘walgelijk zoet’ maar juist précies goed zoet. Does that make any sense? Ook ruikt hij héél licht bloemig. Een verrukkelijke geur, in ieder geval.

AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, ISOPENTANE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SORBITOL, ISOPROPYL PALMITATE, PARFUM / FRAGRANCE, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, ISOBUTANE, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ORYZA SATIVA (RICE) EXTRACT, GLYCERIN, PRUNUS CERASUS (BITTER CHERRY) EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CINNAMYL ALCOHOL, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL.

Zensation kost €8,00 wat ik eigenlijk niet eens heel duur vind. Het is namelijk een bus van 200ml, en je doet er vrij lang mee. De mooie verpakking en de unieke, heerlijke geur zorgen ervoor dat dit een perfect cadeau is, voor wie dan ook. JE koopt hem in één van de Rituals winkels, of in de webshop.

Tijd voor stap 2: de whipped body cream. Perfect om je lichaam mee in te smeren nadat je de Zensation hebt gebruikt. Normaal gesproken koop je deze bodycrème in een grote pot van 200ml, deze kost €15,00. Ik heb zelf echter de reisverpakking – deze bevat 70ml en kostte €5,50. In tegenstelling tot de fullsize, is dit geen pot, maar een tube met draaidop.

De bodycrème is rijkelijk verzorgt met goede ingrediënten, zoals antioxidanten, vitamine E en het ingrediënt Centella Asiatica die helpt je huid te verstevigen.

AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, CETEARETH-20, GLYCERYL STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ISOHEXADECANE, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, ALLANTOIN, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, HEXYL CINNAMAL, CARBOMER, BENZYL SALICYLATE, CETEARETH-12, CETYL PALMITATE, OLUS OIL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, COUMARIN, CITRONELLOL, SODIUM HYDROXIDE, GERANIOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BUTYLENE GLYCOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CINNAMYL ALCOHOL, ORYZA SATIVA (RICE) EXTRACT, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, UBIQUINONE, LIMONENE, PRUNUS AVIUM (SWEET CHERRY) FRUIT EXTRACT, ISOEUGENOL, SODIUM BENZOATE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, BENZYL BENZOATE, SORBIC ACID.

Magic Touch heeft weer diezelfde, zoete en bloemige geur als de Zensation. Logisch, ook hierin zit kersenbloesem en rijstmelk! De substantie is wit en lekker vol. Hij plakt niet, waardoor hij makkelijk en snel uitsmeert, en hierbij enorm goed geurt! Ook trekt hij snel in, dus smeer er gerust je lichaam mee in voordat je je bed induikt. Ook blijft de geur nog erg lang hangen op de huid, hmmm! :love:

Ik kan nu met zekerheid zeggen: Rituals is écht wel een lekker merk, zeg! Ik zal niet zeggen: “move over, Lush” maar ik weet zeker dat ik voortaan wat sneller de Rituals winkel binnenloop. Deze twee producten bevallen zo ontzettend goed! Overigens rook ik laatst ook de producten van de Happy Buddha lijn en wow – ook weer zo’n goddelijke geur.. Rituals, you’ve got my heart!

Ben jij bekend met deze geur of producten van Rituals?

8 REACTIES

  1. Dit is ook echt mijn favoriete geur van Rituals en dan die douchegel, die is echt heerlijk vind ik. Ooit eens gekregen in een kerstpakket van mijn werk, sindsdien ben ik er gek op. Ik ben ook al een tijdje niet meer geweest, omdat ik weet dat ik er teveel geld ga uitgeven… maar leuk is het wel. xxx Lucinda

  2. De Body Cream is té goddelijk voor woorden! :-) Vorige week heb ik ‘m opgemaakt. Jammer, want ik vond de geur zo heerlijk! Ook de substantie. Luchtig, maar toch voedend. Thanks voor je fijne review.

  3. Tja, Rituals is inderdaad zo’n merk wat ik altijd oversla en waarvan ik vind dat het duur is. Nu is er sinds kort een Rituals winkel in de buurt, dus misschien toch maar eens gaan snuffelen ;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in