Review: Ritzo Cosmetics ♥ 5x producten

Ik vind het leuk om nieuwe merken te leren kennen. Zo ook Ritzo Cosmetics, van welke ik nog nooit eerder had gehoord, totdat ik de naam vaker voorbij zag komen op andere blogs. Een paar weken terug kreeg ik zelf de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal producten van ze, en na alle goede reviews over dit merk, wilde ik dit maar al te graag! Vandaag review ik vijf producten voor jullie – de dagcrème, nachtcrème, cleanser, shampoo en conditioner. Lees snel mee!

Ritzo Day Moisturizing Cream – Sensitive Skin – 50 ml
Ik begin met de dagcrème. Hij zit in een tube van 50 ml, en de verpakking oogt simpel en strak. Het is een voedende dagcrème voor de gevoelige huid, en zou voor een matte finish zorgen. Hij is tevens geschikt voor de vette en gecombineerde huid. Qua ingrediënten ziet het er prima uit – ik spot druivenpit olie, sheaboter, jojobapit olie, rijstolie, tarwe olie, allantoïne, en kaneelextracten. Het enige ‘slechte’ ingrediënt zou parfum zijn, die op ongeveer 2/3e van de lijst staat. Niet heel hoog dus, maar ook niet helemaal onderaan. De dagcrème bevat SPF15.

De substantie is wit, vrij vloeibaar, en ruikt lichtelijk bloemig. Het is een dunne en luchtige crème, hij smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. De subtiele, zoete geur vind ik erg prettig en ik vind het ook prettig dat hij erg snel intrekt. Zo kan ik ’s ochtends snel m’n andere make-up aanbrengen. Ik heb van dit product geen werking ervaren op m’n huid – m’n huid kreeg geen extra puistjes, maar bestaande puistjes verdwenen ook niet. Qua hydratatie was m’n huid zachter en minder droog, dus dat is wel weer een pluspunt.

Ritzo Night Rebalancing Cream – Sensitive Skin – 50 ml
Op naar de nachtcrème! Ook weer een tube van 50 ml, met hetzelfde uiterlijk als de rest van de producten. Deze crème zou je huid verzorgen, reinigen, kalmeren en herstellen terwijl je ’s nachts slaapt. Het brengt een acnèhuid weer in balans, en is geschikt voor de vette en gecombineerde huid. Ik heb een gecombineerde huid, dus ik ben benieuwd! Ik spot in de ingrediëntenlijst sheaboter, druivenpit olie, jojobapit olie, tarwe olie, macadamianoot olie, en kaneelextraten. Ook parfum is de enige slechte ingrediënten, en die staat weer op 2/3e van de lijst.

De substantie is ook weer wit, en verkrijgt na het uitsmeren weer diezelfde, subtiele bloemige geur. De substantie is luchtig en vrij vloeibaar, en smeert ook weer makkelijk uit, en trekt ook snel in – alleen iets minder snel dan de dagcrème. Tja, de werking.. ik merkte vrij weinig ook weer qua puistjes etc. Ze kwamen niet, maar verdwenen ook niet. Gewoon een reguliere, voedende nachtcrème. M’n huid was ’s ochtends niet droog, maar daar bleef het ook bij.

De dagcrème en nachtcrème zijn in een set te koop. Deze set kost €19,95, en je koopt hem hier.

Sensation Cleanser Gel-to-Milk – All Skin Type – 100 ml – €9,95
Een cleanser, iets wat ik nóóit gebruik! Ik ben daar veel te lui voor, ik gebruik altijd een gezichtsreinigingsdoekje en wat tonic erna. Deze cleanser dien je ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken. Hij schuimt nauwelijks, omdat er geen agressieve zeepbestanddelen in zitten. De ingrediënten? Macadamianoot olie, glycerine, aqua, sucrose laurate (een surfactant, oftewel oppervlakte-actieve stof – zorgt dat twee bestanddelen kunnen mengen), alcohol, en mother of pearl (parelmoer). Jammer van de alcohol – dat vind ik juist wél een agressief bestanddeel!

De substantie is doorzichtig, en ruikt héél licht, nog minder dan de dag- en nachtcrème. De bedoeling is dat je je huid nat maakt en het product in masseert op de huid. Als ik dit doe, merk ik dat hij inderdaad nauwelijks schuimt. Ik gebruik hem niet om make-up te verwijderen, want ik gebruik dit product liever niet in de buurt van m’n ogen. Hij voelt prettig aan op de huid en na het afspoelen is m’n huid heel zacht en soepel, en ik reageer niet op de alcohol die erin zit. Dit product is een topper voor onder de douche!

Sensation Conditioning Shampoo – Soft Hydration / Extra Volume & Shine – 200 ml – €9,95
Hmm, deze shampoo ruikt zo lekker! Ik vind hem een beetje naar sappige peer ruiken. Hij maakt m’n haar erg zacht, glanzend en het valt erg soepel in model als ik deze shampoo gebruik. Het is geen wondershampoo, maar ik vind hem wél beter en fijner dan een gemiddelde supermarkt shampoo. De geur is ook zo lekker onder de douche!

Sensation Conditioner – All Day Protection / Volume & Shine – 200 ml – €8,50
Deze conditioner heeft ook weer een frisse, lichtzoete geur, net als de shampoo. Hij is licht en je hebt er niet veel van nodig. Hij maakt m’n haar iets makkelijker te borstelen, en verzwaart m’n haar niet. Als ik hem gebruik in combinatie met de shampoo ruikt m’n haar heerlijk – omdat ze beide die frisse, zoete geur hebben! Ook zorgen ze ervoor dat m’n haar mooi glanst en net even wat fijner in model te brengen in.

De producten van Ritzo bevallen me erg goed. De verpakking straalt weinig uit, maar de inhoud laat je echt verrassen! Het ene product vind ik nog fijner dan de andere. Voor mensen zonder probleemhuid (of -haar) zijn de producten vooral erg geschikt. Het zou handig zijn als ze mini’s of samples zouden hebben, zodat je zelf kunt uitproberen of het wat voor je is.

Deze producten heb ik gekregen ter review. Dit heeft geen enkele invloed op mijn mening.

Ken jij dit merk? Heb je er ervaring mee?

5 REACTIES

  1. Dit merk zie ik inderdaad steeds vaker voorbij komen de laatste tijd, maar toch blijft de naam niet echt hangen. Misschien komt het ook wel door de verpakking, ik onthoud het niet en het lijkt nou niet zo daverend goed dat ik er voor direct mijn portemonnee trek om te proberen. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in