Review: Sebastian Potion 9

Een tijdje geleden kreeg ik van de webshop van John Beerens het bloggerspakket thuisgestuurd, met een aantal producten uit de webshop erin. Eén daarvan was de Potion 9 van Sebastian. Ik ben totaal niet thuis in haarmerken- en producten, maar kan het wel goed gebruiken! M’n haar – oh, waar moet ik beginnen. Het blijft maar opdonders krijgen! Ik verf m’n haar al 14 jaar, borstel het lang niet elke dag en het zit vaak in een elastiekje – die er soms in blijft vastzitten, vanwege die rottige ijzertjes in de elastiekjes. Om m’n haar even lekker te verwennen besloot ik deze Potion 9 van Sebastian te gebruiken. Ben je benieuwd of het wat is, lees dan verder!

Potion 9 is een stylingscrème, en dankt zijn naam aan de 9 botanische extracten erin. De webshop vertelt over dit product: “Sebastian Potion 9 is een veelzijdige styler. Het zorgt ervoor dat het haar prettig en zijdesoepel aanvoelt.” Op de verpakking staat dat je dit product ook op droog haar kunt gebruiken, voor meer textuur en controle. Het helpt vochtverlies te herstellen, en laat je haar er gezond uit zien. Het werkt 48 uur lang in je haar, aldus John Beerens. Er zijn verschillende groottes te koop, variërend van 50ml tot 500ml. Zelf heb ik de 150ml, wat een flinke flacon is.

Eén druk op de knop zorgt voor een voldoende portie voor het gehele haar. Het spul ruikt licht zoet, en de structuur is erg fijn. Wat ook fijn is, is dat het niet plakt! Of je het nu op droog of op nat haar aanbrengt, het spul laat zich makkelijk verdelen in je haar.

In het begin gebruikte ik de Potion 9 steeds op nat haar, wat zorgde dat m’n haar heel makkelijk doorkambaar werd! Voor mij is dat eigenlijk al genoeg reden om dit spul te gebruiken, want m’n haar klit enorm snel. Maar ook zorgt de Potion 9 voor gladder en zachter haar. Ik denk dat het ook fijn spul is voor in de winter, wanneer m’n haar statisch wordt!

Zoals ik al zei is de Potion 9 ook op droog haar te gebruiken. Hier ben ik nooit zo’n fan van, omdat mijn ervaring vaak is dat je haar dan zo ongelooflijk vet wordt. Tijdens het schrijven van dit artikel drukte ik op de knop van de flacon om te kijken hoe groot de portie was die eruit kwam. Ik vond het zonde om het goedje zo van m’n handen af te spoelen, en aangezien het al ’s avonds laat was en ik de deur niet meer uit hoefde, besloot ik het voor de gein in m’n droge haar te smeren.
En wat blijkt.. m’n haar wordt er niet vet van! M’n haar is altijd enorm steil, maar dit zorgde voor een instant volume boost. Helaas blijft m’n haar nooit lang zo ‘wild’ zitten, maar het zorgde wel voor méér volume en luchtigheid in m’n kapsel!


Potion 9 op nat haar gebruikt ’s ochtends


Potion 9 op nat haar gebruikt ’s ochtends


Potion 9 op droog haar gebruikt (sorry, wazige foto, het was al laat maar toch nog even foto showen!)

Potion 9 is in de badkamer op het plankje belandt met producten die ik elke dag gebruik. Het maakt m’n haar zoveel mooier, zachter en makkelijker! Het verzwaart m’n haar niet, en ondanks het feit dat zowat álle haarproducten dit beloven, moeten jullie me op m’n woord geloven dat deze dat echt niet doet. Ik vind het magie in een flacon! Het is helaas niet goedkoop, maar wel elke cent waard.

Sebastian Potion 9 is te koop in de John Beerens webshop, voor een flacon van 150ml betaal je €22,40.

Wat is jouw magische haarproduct?

13 REACTIES

  1. Oeh, wat fijn dat je haar er niet vet van wordt! Misschien kun je trouwens elastiekjes zonder ijzertje gebruiken? Die bestaan namelijk ook en zijn makkelijk te vinden in de drogisterijen.
    X Saffira

  2. Oh dit klinkt als een geweldig product. Super fijn dat je haar er niet vet van wordt!
    Ik gebruik op dit moment de Morrocan Oil veel. Vind mijn haar ook erg fijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in