Review: Sleek Au Naturel palette

Als ik zeg Sleek, dan is er een grote kans dat jij zegt ‘oogschaduw palettes’. Niet alleen hun Pout Paints en Rose Gold blush zijn populair, ook de (iDivine) oogschaduwpaletten doen het altijd erg goed. Van vriendin Denise (*zwaai*! ;)) kreeg ik dit palette, super lief! Ze had hem nog amper aangeraakt, dus ik besloot er nog even een review over te schrijven. Kijk je mee?

Klik verder voor de rest van de review!

Verpakking
Sleek palettes zijn stevig, dun en van gemiddeld formaat. Aan de binnenkant vind je een spiegel ter grootte van het palette, love it! Er zitten 12 kleuren in (1,1 gram per stuk) met een pan ter grootte van 20 eurocent. Ook vind je er een lange, dubbelzijdige sponsapplicator.

Kleuren
De bovenste rij bevat 6 lichtere kleuren. Je vindt er een witte, grijstaupe, zandkleurige, lichtbeige, zalmkleurige en lichtbronzen. Ze zijn allemaal matte, behalve de laatste. Op de onderste rij vind je de donkere kleuren, een shimmery bruine met rode ondertoon, olijfkleurige met lichte glans, matte bruin, shimmery bruin, matte donkerpaars, en een matte zwarte. Dit palette bevat dus 12 mooie, basic kleuren in één palette. Van wit tot zwart!


Bovenste rij – één laagje


Onderste rij – één laagje

Pigmentatie
De pigmentatie van de bovenste rij is van de matte kleuren helaas niet erg goed, de zalmkleurige is nog wel goed. De shimmery heeft veel pigmentatie, maar is ook zo brokkelig als wat! Die heeft zo’n zachte structuur, dat je hem haast kan indrukken. De matte kleuren zijn juist weer wat harder van structuur.
De onderste rij scoort beter qua pigmentatie: allemaal supermooi! Vooral de zwarte verbaast me enorm, die is zo zwart als roet.

Conclusie
Wil je hem kopen, realiseer je dan wel dat de bovenste rij een mindere pigmentatie heeft. Voor de zwarte en de donkerpaarse kleur zou ik hem erbij pakken, maar de rest vind ik maar ‘mwah’ qua pigmentatie en kleur. Toch ben ik erg blij met dit palette en is hij hartstikke welkom bij de andere Sleek palettes die ik heb, want ik pak ze er vaak bij als ik een look maak. Toch blijf ik er ook bij dat ze dit palette veel beter hadden kunnen maken, Sleek en slechte pigmentatie kom je namelijk amper in dezelfde zin tegen.

Informatie
Prijs: €9,99
Inhoud: 12 x 1,1 gram
Verkrijgbaar: Diverse beautywebshops, zoals Alice & Jo
Pluspunten: Sommige kleuren hebben erg veel pigmentatie, stevig palette, grote spiegel erin, veel basic kleuren erin.
Minpunten: Structuur is te zacht/brokkelig of te hard, sommige hebben slechte pigmentatie.
Belangrijk om te weten:

Wat is jouw favoriete Sleek palette?

21 REACTIES

  1. Jammer dat je er niet zo blij mee bent! Heel bizar, want bij mij is dit één van mijn favoriete paletten en over de pigmentatie hoor je me niet klagen. Misschien is het gewoon omdat de kleurtjes lichter zijn, dat ze wat minder fel lijken zegmaar? Ik vind Sleek echt the best, en hun paletten vooral. Zacht, gemakkelijk in gebruik, pretty: wat wil je nog meer :D

  2. Ik heb zelf het palette ook en inderdaad sommige kleuren brokken wel wat, toch ben ik er ontzettend tevreden over. Zowel over de kwaliteit en over de oogschaduws zelf. Het pigment had misschien wat beter gekund bij de matte kleuren, maar over het algemeen zijn matte kleuren vaker minder gepigmenteerd. Ik erger mij er niet aan en ik bouw de kleur dan wel op. Daarbij vind ik het soms juist wel handig dat een kleur niet heel sterk is gepigmenteerd, soms kan het ook té worden. Wel jammer dat jij het palette wat minder vind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in