Review: T. LeClerc make-up

Ik was één van de gelukkige om een pakket te ontvangen met daarin wat Demak’up producten (klik hier voor de review) en T. LeClerc make-up, namelijk een Volume Mascara, Powder Eyeshadow en Satin Lipstick. Ook mocht ik 3 van deze pakketten weggeven aan m’n bezoekers (klik hier voor de winactie). Aangezien T. LeClerc een luxemerk is, kon ik niet wachten om alles meteen te reviewen.

Ben je benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

“Al in 1881 ontwikkelde Téophile LeClerc, apotheker in Parijs, een bijzondere formule voor het maken van gezichtspoeders uit zuiver natuurlijke grondstoffen. Hij had daarmee veel succes bij de chique Parijse dames van zijn tijd, maar het zou duren tot 1995 voor zijn opvolgers met een complete make-up lijn kwamen.

Daarna is het snel gegaan. Dankzij de mooie kleuren en de hoge kwaliteit is het merk binnen een paar jaar uitgegroeid tot één van de favorieten onder modefotografen, visagisten en topmodellen. Niet in het minst door de poeders, die nog steeds volgens de oorspronkelijke formule worden gemaakt. Zij zorgen nog steeds voor bijzondere effecten die u met geen enkel ander merk kunt bereiken. Kijk eens naar die kleuren.. wat dacht u van een vleugje banaan of een zweem van orchidee? Vreemd? Probeer het en u zult versteld staan van het effect…”

Powder Eyeshadow

Ik begin met de oogschaduw. Deze komt in een stevig, kartonnen doosje met een zilvere en roze opdruk, wat natuurlijk extra leuk staat in je stash! De kleur is 117 Rêve d’Argent en er zit 2,7 gram oogschaduw in. Het is een zilveren, shimmery kleur en de oogschaduw is 12 maanden houdbaar. Op de achterkant staan ook alle ingrediënten vermeld, wat ik zelf erg prettig vind.

Voor- en achterkant

Het doosje

Het zilveren doosje waar de oogschaduw in zit is stevig en goed af te sluiten. Ook heeft het een handig reisformaat. Op de bovenkant zitten mooie versieringen en teksten. Het doosje is eenvoudig te openen. Er zit 2,7 gram oogschaduw in, afgedekt met een rond stukje stevig plastic. Er zit ook een spiegeltje in.

Close-up van de kleur

En dit is dan de kleur, 117 Rêve d’Argent. Op het eerste oog lijkt het zilver met shimmers, maar als je het in het zonlicht houdt, zie je een licht holografisch effect, namelijk verschillende kleuren shimmers. Heel subtiel, maar geeft wel nét dat beetje extra! Helaas zie je dit amper terug op de foto’s.

Swatches in daglicht. Links op droge huid, rechts met een oogschaduwbasis eronder.

Swatches in zonlicht. Links op droge huid, rechts met een oogschaduwbasis eronder.

Wat een fijne oogschaduw! Hij is heel zacht, niet creamy maar van een hele fijne, zachte structuur. Hij brokkelt niet en de pigmentatie is ook heel goed. Ik vind hem heel mooi om te gebruiken in de hoeken van m’n ogen, of als highlighter onder m’n wenkbrauwen.

+ Goed gepigmenteerd
+ Stevig doosje met spiegeltje erin
+ Brokkelt niet
+ Zachte structuur
De prijs

T. LeClerc oogschaduw kost € 25,95 en is te verkrijgen bij de betere drogisterijen en online (tip: ze verkopen het bij Zalando!)

Volume Mascara

Nu is het de beurt aan de mascara, één van mijn lievelingsproducten. Ik gebruik mascara elke dag, of ik nou de deur uit ga of niet. Ik vind het een belangrijk onderdeel van m’n make-up routine en was dan ook erg benieuwd naar deze luxe mascara. Ik heb hem in de kleur 01 Noir (zwart), hij is 6 maanden houdbaar en er zit 7,5ml aan mascara in. Ook deze mascara zit een mooi roze zilver doosje. Als je hem eruit haalt zie je dat de mascara hetzelfde uiterlijk heeft als de rest van de T. LeClerc producten, namelijk een zwaar, metalen hulsel. Om de dop heen zitten wat versieringen en tekst. Verder staat er niets op, wat ik wel een minpuntje vindt. Als je zou zeggen dat het een mini-zaklamp is, zou ik je nog geloven ook. Maar goed, alles staat op het doosje vermeldt dus dat maakt het wel weer goed. Op de onderkant zit een stickertje met wat informatie; productnaam, naam van de kleur, waar gemaakt, hoelang houdbaar (al heb je wel een loep nodig om dát te kunnen lezen), inhoud, en nog wat random rambling over waar deze mascara gemaakt is.

Het doosje

De tekst op de achterkant

me like it!

Zoals je ziet is het een gitzwarte kleur en komt er veel mascara van het borsteltje af. Tijd om dit op de wimpers te testen!

Kale ogen

Eén laagje

Paar laagjes

Veel laagjes

Zoals je ziet, moet je niet teveel laagjes mascara op doen. Het wordt dan erg lelijk. Het mooiste is al je een paar laagjes doet, zigzaggend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze mascara het geld niet zo zeer waard vind, omdat je voor een paar euro bijvoorbeeld ook Catrice ‘Lashes To Kill’ kan scoren die hetzelfde effect geeft. Dit is een goede mascara, dat zeker, maar ik vind hem persoonlijk te duur voor wat ‘ie kan.

+ Groot borsteltje
+ Waterproof
+ Blijft de hele dag zitten
De prijs
Klontert bij teveel laagjes

T. LeClerc volume mascara kost € 25,95 en is te verkrijgen bij de betere drogisterijen en online (tip: ze verkopen het bij Zalando!)

Satin Lipstick

En dan tot slot, de Satin Lipstick. Ook zit weer in hetzelfde soort doosje en heeft hetzelfde uiterlijk. Ik vind het erg chic ogen. Er staat verder weinig op de lipstick, alle informatie die je moet weten staat op het doosje waar de lipstick in zit. Erg handig! Deze lipstick heb ik in de kleur 27 Charnel en er zit 4 gram lipstick in. De lipstick is 18 maanden lang houdbaar.

Het doosje

Achterkant

De lipstick is een prachtige lichtbruine kleur met veel zilveren (alhoewel in het zonlicht lijkt het meerdere kleuren!), minuscule glitters erin. En wat smeert hij héérlijk uit, hartstikke creamy! De kleur van de lipstick is niet wat je krijgt op je lippen, maar toch erg gepigmenteerd want hij geeft een mooie nude kleur af. De lipstick heeft geen geur.

(Ik heb een blaasje boven m’n lip, excuses daarvoor!)

Ik vind dit echt een prachtige en heerlijke lipstick. Nogmaals, hij smeert zó lekker uit, net boter! Hij maakt m’n lippen zacht en blijft lang zitten. Al met al één van m’n favoriete lipsticks!

+ Mooi chic uiterlijk
+ Hartstikke creamy, smeert dus fijn uit
+ Blijft lang zitten
+ Mooie nude kleur met shimmers
De prijs

T. LeClerc Satin Lipstick kost € 21,95 en is te verkrijgen bij de betere drogisterijen en online (tip: ze verkopen het bij Zalando!)

Conclusie

Ik ben hartstikke tevreden met deze producten. Ze zijn wel wat aan de dure kant, dus dat kan een minpuntje zijn voor sommige meiden. Maar ze zijn wel de prijs waard, op de mascara na. Ik vind deze wel goed, maar niet zo goed dat ik er (persoonlijk) 26 euro voor over heb.

T. LeClerc is niet getest op dieren en bevat geen parabenen*!

* Parabenen worden vrijwel uitsluitend gebruikt als conserveermiddel. Ze zijn met name effectief tegen schimmels, maar ook tegen veel bacteriën. Parabenen worden veel gebruikt omdat ze naast de grote effectiviteit gebruikt kunnen worden in een groot pH-bereik. Uit jarenlang gebruik en onderzoek zijn geen schadelijke effecten gebleken.

Wel kunnen parabenen in bepaalde gevallen een allergische reactie veroorzaken. Sinds een aantal jaren speelt een controverse over parabenen. Een aantal milieuorganisaties beschouwt parabenen als schadelijke stoffen. Ze baseren zich hierbij op onderzoek van de universiteit van Reading. Uit dit onderzoek zou blijken dat parabenen tot borstkanker kunnen leiden. Dit wordt dan geweten aan het feit dat parabenen een zwakke pseudo-oestrogene werking hebben.

Bron: Wikipedia.org

Dit product heb ik gekregen om te reviewen, maar dit heeft vanzelfsprekend niet mijn mening beïnvloed. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

Doen jullie al mee met de winactie?

[five-star-rating]

14 REACTIES

  1. Heel duidelijk en leuk en jammer van de mascara, maar de oogschaduw en lippenstift zijn erg mooi. Ik heb geen spijt dat ik me heb opgegeven om mee te doen aan de winactie. Want door de prijs is het inderdaad iets wat ik dan niet zo snel zal kopen.

  2. Op de achterkant van het oogschaduw doosje lees ik toch echt parabenen! Dus zo parabenen vrij is de make up niet echt wel jammer, want dit was toch wel een van de make up merken die ik wilde uitproberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in