Review: The Body Shop || African Ximenia Scrub

Van de week vertelde ik al over de Japanese Camillia Cream, vandaag ga ik de African Ximenia Scrub voor je reviewen. Ook dit product is één van de 13 producten van de nieuwe Secrets of the World lijn van The Body Shop. Vandaag voer ik je mee naar Afrika, onder één van de mooie Ximenia bomen.

“Voor Secrets of the World is The Body Shop de hele wereld rondgereisd om eeuwenoude beautyrituelen te ontdekken, die al generaties lang worden gekoesterd vanwege hun buitengewone effect op de huid. Deze rituelen zijn de inspiratie geweest voor een prachtige lijn van weldadige producten. De beste ingrediënten, verfijnde texturen en subtiele geuren voeren body en soul mee op de ultieme wellness-reis. Ontdek nu beautygeheimen van over de hele wereld op de mooiste reis ooit, zonder je badkamer te verlaten.”

Geïnspireerd door eeuwenoude beautyrituelen dus. In deze producten zijn de allerbeste ingrediënten gebruikt, die zorgen voor hét ultieme wellness-gevoel: ontsnapping aan de werkelijkheid, ontspanning en pure weldaad. De collectie bestaat uit 13 producten, die je meevoeren naar allerlei verre oorden. Deze producten zijn:

 • African Ximenia Scrub (350 ml) – €21
 • Himalayan Charcoal Body Clay (200 ml) – €19 (momenteel niet verkrijgbaar in de benelux)
 • French Lavender Massage Oil (170 ml) – €17
 • Japanese Camellia Cream (250 ml) – €26
 • Egyptian Milk & Honey Bath (250 gram) – €17 (momenteel niet verkrijgbaar in de benelux)
 • Dead Sea Salt Scrub (350 ml) – €22
 • Moroccan Rhassoul Body Clay (200 ml) – €19
 • Thai Lemongrass Massage Oil (170 ml) – €17
 • Polynesian Mono Radiance Oil (170 ml) – €17
 • Hawaiian Kukui Cream (350 ml) – €26
 • Tahitian Orchid Massage Oil (170 ml) – €17

De scrub zit in een enorme pot van 350 ml, een flinke inhoud dus. Hier doe je écht enorm lang mee! Dat mag ook wel, want zo’n pot kost €21. Deze pot heeft hetzelfde uiterlijk als de andere producten uit de Secrets of the World collectie: bruin met een gouden opdruk. Er zit olie van de Ximenia-boom in, in Afrika beter bekend als de Levensboom. De olie heeft verzachtende eigenschappen. De scrub heeft een bloemige, zoete geur die niet overheersend is; hij is precies goed. Hij ruikt erg ontspannend en aromatisch.

Op de onderkant van de pot vind je de ingrediënten. We zien dat flink wat sheaboter, mais extract, castor olie en ximenia olie in zit. Ook parfum spot ik, net als de Japanese Camellia Cream, in de lijst, ergens halverwege.

De substantie is erg hard; ik zou de pot een half uur op z’n kop kunnen houden (zonder deksel, duh) zonder dat er wat uitvalt. Een stevige scrub dus, maar de korrels erin zijn subtiel en mild. De substantie zelf is een soort niet-smeltende boter, met zeer milde scurbkorrels erin die de huid heel licht scrubben. De substantie zorgt ervoor dat de scrubkorrels zich goed laten verspreiden over de huid, en dat de huid enorm zacht wordt dankzij de oliën erin. De korrels zorgen tegelijkertijd voor een zacht en glad velletje. Hydratatie én scrubben in één, dus! Ook blijft de heerlijke geur nog lang aanwezig op m’n huid.

Ik ben dól op dit product. De substantie en de grootte van de scrubkorrel maken dat dit dé perfecte scrub is voor mij. Hij zorgt ervoor dat m’n huid zacht wordt, gehydrateerd, en glad. De enorme pot gaat lekker lang mee, en de geur is ook hemels! Eindelijk een scrub waarbij je de geur na afloopt ook daadwerkelijk ruikt op de huid. Aanraderrr!

The Body Shop ‘Secrets of the World’ African Ximenia Scrub (350 ml) kost €21. Let op: vanaf 18 augustus verkrijgbaar!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in