Review: Therme Hammam Dry Oil Spray

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer gebruik ik liever een droge olie dan een bodylotion of bodybutter. Het is lichter, dunner, trekt snel in, en geeft een mooie glans aan m’n zongebruinde tint. Ik heb er flink wat in m’n kast staan, maar sinds vandaag kan ik daar deze van Therme aan toevoegen! Belandt hij voorin, of juist achterin m’n kast? Lees snel verder.

Zoals je weet heeft Therme allerlei wereldkuren, waaronder deze Oostere Hammam lijn. Een eeuwenoud traditioneel reinigingsritueel voor zowel lichaam als geest. De producten van deze lijn bevatten cederhout, pure olijfolie en Oosterse kruiden. Ze reinigen de huid intensief, en de frisse en zoete geuren hebben een positieve uitwerking op de geest.

De olie wordt geleverd in een doosje, waarop een omschrijving en de ingrediënten te vinden zijn. De dry oil spray zelf zit in een flacon, gemaakt van hard plastic. Glas had wel wat meer chique aangevoeld, maar is niet handig in de badkamer, in verband met glibberige handen van de olie en een harde vloer. De spray bevat 125 ml, en de groene olie is goed te zien door de doorzichtige verpakking heen.

De olie bevat olijfolie, jojoba olie, amandelolie, zonnebloemolie, en jeneverbes olie. De kruiden vind ik in dit product dus niet specifiek terug in de ingrediëntenlijst. Wel staat parfum op de vierde plek, waarschijnlijk om de geur wat zoeter te krijgen.

De substantie is licht en erg zacht, hij smeert heerlijk soepel uit over de huid, en zorgt voor directe hydratatie. Smeer de olie goed en lang uit, net zolang tot hij ingenomen is in de huid. De huid ruikt heerlijk zoet en houtachtig, en de olie laat een mooie glans achter op de huid, waardoor zongebruinde tintjes mooier uitkomen. De huid voelt na afloop niet vettig aan, dat is een pluspunt!

Conclusie: Een heerlijke droge olie, maar ik vind hem niet specialer dan de andere oliën die ik in de kast heb staan. Ik had op de één of andere manier wat meer verwacht van de olie, maar qua ingrediënten is hij vrij simpel, en de geur is ook lekker, maar niet speciaal. Gewoon een prima olie die goed zijn werk doet, niets meer, niets minder! :happy:

Therme Hammam Dry Oil Spray bevat 125 ml en kost €7,07.

Gebruik jij wel eens droge olie voor je huid?

9 REACTIES

  1. Hmmm.. Ook al is het een prima product. Ik vind de fles gewoon niet mooi, om de één of andere reden komt die er bij mij dan ook gewoon niet in!

  2. Ik smeer toch liever body lotion of butter dan olie… Ik weet ook niet helemaal of deze geur mijn ding is, maar op zich klinkt het als een erg fijn product! :-)

  3. Droge olie vind ik echt onmisbaar! Ik gebruik die van Dove en ben erg tevreden. Al vind ik de geur wat heftig, hoeft van mij niet. Klinkt deze lekkerder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in