Review: Too Faced Shadow Insurance Primer

Ik durf te wedden dat je dit product kent! Het is menig mensen hun holy grail. Een bestseller. Een top product. Onmisbaar in zoveel mensen hun stash. En nu ook onmisbaar in mijn stash! Jaren deed ik met een mini. Je hebt er zó weinig van nodig, dat dit eigenlijk een eenmalige aankoop is. Want met de fullsize versie, die 11 gram is, doe je lang. Héél lang! Vandaag vertel ik je alles over deze populaire primer. Lees je mee?

De primer zit in een kartonnen doosje. De verpakking van Too Faced vind ik altijd zo schattig! Alleen al voor de verpakking zou ik de meeste producten kopen, haha. De primer bevat 11 gram, en in de intro zei ik al: hier doe je heel lang mee. Je hebt zo ongelofelijk weinig nodig van de primer!

De primer zelf zit in een langwerpige tube, met een mooie parelmoer-blauwe dop. Je kunt hem overeind zetten op de dop, handig! Als je de dop eraf draait zie je een heel smal tuitje, hiermee kun je heel gedoseerd de primer eruit knijpen.

De substantie is huidskleurig en heel zacht, door de siliconen erin. Hij is zo goed als geurloos en laat zich makkelijk uitsmeren met je vingertop. Daarna trekt hij snel in, en kun je vrijwel direct je oogschaduw erover aanbrengen.

Hierboven zie je het verschil (twee foto’s, in verschillend soort licht). Ik heb op de bovenste helft van m’n pols de primer aangebracht, eronder niks. Als ik evenveel oogschaduw aanbreng op beide helften, zie je dat de helft mét primer heel intens van kleur is! Gewoon twee keer zoveel kleur. Ook merk ik dat de oogschaduw met primer eronder veel beter en langer blijft zitten. Mocht ik cream eyeshadow gebruiken dan gaat deze minder creasen dan wanneer ik geen primer gebruik. Dus niet alleen de kleur is intenser, ook blijft de oogschaduw veel beter, mooier en langer zitten.

Conclusie: Een musthave product voor in elke makeup stash. Ik snap de hype, dit product is gewoon echt een topper. Natuurlijk zijn er goedkopere alternatieven, die net zo goed werken. Maar deze is zo zuinig in gebruik, dat het (als ’t goed is) maar een eenmalige aanschaf is.

Too Faced Shadow Insurance Primer kost €16,50 (ongeveer). Helaas is Too Faced moeilijk te verkrijgen in Nederland. Je kunt altijd eBay en Marktplaats proberen, maar ook Beautybay of de Franse Sephora webshop.

Wat is jouw mening over deze bestselling primer?

14 REACTIES

  1. Fijne review! Ik heb deze zelf ook, en ik snap de hype heel goed. Hij maakt hele slechte kwaliteit oogschaduw véél fijner om mee te werken en alles blijft netjes op zijn plek zitten de hele dag. Echt een topper! En hij lijkt maar nooit op te gaan, je doet hier echt eeuwen mee. Echt een topproduct :D

  2. Wat een verschil in pigment tussen zonder en met primer. Top dat deze primer de hype waard is. Ik heb afgelopen week een primer van E.L.F. uitgeprobeerd. Waarschijnlijk iets minder zuinig in gebruik, maar ook absoluut een toppertje!

  3. Het is eentje die ik nog altijd graag een keertje wil kopen en gebruiken. Tot nu toe heb ik er namelijk nog geen eentje gevonden die mijn enorm vette oogleden aan kan. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in