Review: Wet Brush Ontwarborstel

Ik weet nog goed dat ik een jaar of 6 was. Het was ’s ochtends vroeg en m’n moeder was m’n haar aan het borstelen. Dat ging niet, want mijn fijne haar klitte ontzettend snel. En vroeger hoefde je maar in je vingers te knippen en ik jankte al. Je raadt het natuurlijk al: elke ochtend was oorlog. Ook die ochtend. Janken, gillen, krijsen, want als m’n moeder m’n haar borstelde deed dat zó ongelofelijk veel pijn. Op gegeven moment was ze het zat en pakte ze de schaar. Niet lang daarna had ik kort haar. Probleem opgelost.

Vandaag de dag heb ik weer lang haar, maar loop ik nog steeds tegen het probleem aan dat m’n haar ongelofelijk snel klit. Ik heb daar nu een fijn product voor gevonden, nóg fijner dan de Tangle Teezer (die altijd uit m’n hand flikkert), namelijk de Wet Brush Ontwarborstel. Vandaag vertel ik je er iets meer over!

Je ziet het al op de verpakking, maar dit is dé nummer 1 best verkochte ontwarborstel van Amerika. Hij ontdoet vochtig haar van klitten, al met één keer borstelen zijn de klitten eruit. De IntelliFlex pinnetjes van de haarborstel zijn dun, erg sterk en zeer flexibel. Ze bevatten SoftTips aan het uiteinde, die de huid beschermen tegen beschadiging.

De pinnetjes zijn flexibel en de uiteindes zijn zacht als geen andere borstel die ik ken. Ik gebruikte hiervoor de Tangle Teezer, maar die vind ik een ramp op nat haar. Op droog haar gaat het wel, maar de pinnetjes vind ik te kort. Die van de Wet Brush zijn een stuk langer en minder stug. Ook een voordeel is dat de Wet Brush gewoon een handvat heeft, wat gewoon lekker makkelijk vasthoudt.

Ik heb de Wet Brush in het roze, maar hij is er ook in andere kleuren. Lila, babyblauw, zwart en geel. Hij is voor zowel mannen, vrouwen als kinderen geschikt en hij deinst niet terug voor de meest extreme haartypes. Dik, dun, krullend, droog, lang, kort, het is geen enkel probleem. Ook extensions en pruiken! Tevens voorkomt de Wet Brush haaruitval en stimuleert het de doorbloeding van de hoofdhuid.

Sinds ik deze borstel gebruik, ben ik binnen no time klaar met het borstelen van mijn haar. Het doet geen pijn meer en ik durf voor het eerst weer m’n natte haar te borstelen, zonder dat er haren afbreken. Want wanneer ik mijn natte haren heb geborsteld, zitten er amper haren in de borstel zelf! Ik ben er superblij mee en kan de Wet Brush iedereen aanraden die snel last heeft van klitten, of op een veilige manier zijn of haar (natte) haren wilt borstelen.

Wet Brush kost €10,95 en is te koop bij Haarwereld.

13 REACTIES

  1. ik heb een (dupe) tangle teezer en zo blij mee… ook mijn natte haar kan ik nu borstelen.
    Deze ziet er eigenlijk nog beter uit. Fijne review!

  2. Klinkt goed zeg! Ik heb ook snel last van klitten in mijn haar en het is soms echt pijnlijk om mijn haar door te borstelen, om nog maar te zwijgen van alle haren die in de borstel blijven hangen. Fijn dat de Wet Brush een gewoon handvat heeft, dat lijkt me ook een stuk makkelijker om vast te houden.

  3. Heel herkenbaar, die oorlog, tranen en ruzie ’s morgens. Maar uiteindelijk ging mijn moeder “grotemensen-conditioner” gebruiken en ging het kammen een stuk beter. In mijn tienertijd heb ik 20cm zelf er af laten halen bij de kapper, dat scheelde nog meer en het was nog steeds een prima lengte om van alles met mijn haar te doen.

    Nu ben ik 32 en heb ik eigenlijk zelden klitten, maar ik laat ook ook veel snijden en mijn haar altijd in lange lagen knippen. Ook doe ik een beetje olie in de onderste lagen.

  4. Dat ziet er heel handig uit! Ik herken het wel, ik heb ook fijn haar en van knopen heb ik nu ook nog af en toe last. Ik gebruik na het wassen altijd de Tangle Teezer, dat heeft mij ook goed geholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in