Review: Yanqina Volumizer Mascara

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, bestaat mijn watchlist op eBay uit 748373 artikelen. I kid you not. Oke, een beetje misschien dan. Maar van al die producten op m’n watchlist, bestaan er veel uit mascara’s. Want die zijn er in overvloed op eBay! En ik wil ze allemaal uitproberen. Net zolang totdat ik die ene budgettopper tegenkom dat mijn wimpers voorziet van een prachtige laag mascara, zonder te klonteren en te vlekken onder m’n ogen. Zou deze enigszins in de buurt komen denk je? Lees verder om erachter te komen!

Klik verder voor de rest van de review.

Mascara
De mascara bestaat uit twee delen, stap 1 en stap 2. Je kent deze mascara’s waarschijnlijk wel, Catrice heeft er ook eentje in het assortiment zitten. Stap 1 is bedoeld voor volume en krul, een ‘overdags’ effect. Stap 2 is bedoeld voor schandalig veel volume en krul, een effect wat je ’s avonds graag zou willen als je gaat stappen! Natuurlijk kun je ook eerst stap 1 aanbrengen, en daarna stap 2. Volgens deze mascara kun je met stap 1 je wimpers voorbereiden op het 3D effect, wat je met stap 2 gaat aanbrengen.

De mascara bevat 11 ml mascara, en is 6 maanden houdbaar. Hij is ophtalmologisch getest op mensen met gevoelige ogen en contactlenzendragers. De kleur is 01 Noir, gewoon standaard zwart dus.

Applicator
Wat mij veel opvalt bij mascara’s van eBay, is dat ze vaak slierterig zijn. Van die dunne sliertjes die aan het borsteltje hangen, yuck! Ook deze heeft dat een beetje :( De werking van de twee-delige mascara is eigenlijk vrij simpel. Als je de applicator bij stap 1 eruit haalt, gaat hij door een extra huls heen, waardoor hij mascara ‘afkapt’ en er minder mascara aan het borsteltje blijft zitten. Bij stap 2 haal je de applicator direct uit de verpakking, dus meer mascara.

Borsteltje
Het borsteltje is vrij standaard. De rijen met haartjes draaien geroteerd om het borsteltje heen, en heeft veel plastic haartjes. Zie je de sliertjes substantie bij aan het borsteltje blijven kleven? Erg vervelend, want dit komt uiteindelijk ook in je wimpers terecht!

Stap 1 doet vrij weinig voor m’n wimpers. Hij verlengt m’n wimpers met de sliertjes en er blijven klontjes achter op sommige wimpers. Stap 2 vind ik helemaal rampzalig, sommige wimpers zijn aan elkaar gekleeft en er blijven nog meer klontjes aan de wimpers hangen.


Nog even een GIF’je zodat je het effect van de mascara precies kunt zien.

Conclusie
Nee, dit vind ik geen fijne mascara. Hij klontert en laat sliertjes achter op m’n wimpers. Ik vind beide stappen niet mooi uitpakken op m’n wimpers, dankzij de slierterige substantie. Het borsteltje vind ik ook niet fijn werken. Enige voordelen zijn dat hij budgetproof is en geen vlekken onder m’n ogen geeft in de loop van de dag, maar hij verliest wel z’n effect. M’n wimpers zijn aan het einde van de dag een stuk dunner omdat de mascara ‘eraf gevallen’ is.

Informatie
Prijs: Vanaf $1.43
Inhoud: 11 ml
Verkrijgbaar: Op eBay, bij diverse verkopers. Als je in de zoekbalk ‘New Fashion Long Curling Eyelash Black Fiber Mascara’ typt, kom je er heel veel tegen.
Pluspunten: Budgetproof, leuke verpakking, geeft geen vlekken onder de ogen.
Minpunten: Substantie is slierterig, hij klontert al snel, verliest z’n effect in de loop van de dag, borsteltje werkt niet fijn.
Belangrijk om te weten:

15 REACTIES

  1. Ja, niet een mascara waar ik opzoek ben nee haha! Je wimpers zien er zo mooi uit, door de revitalash!! Ik wil het ook graag proberen, maar ik vind het wel heel duur! Weet je een goedkoper variant? X

  2. Budget flopper, jammer….. Maar ik zie dat hij ‘fibre’ in de naam heeft staan. Dat zal vast ook wel bijdragen aan het klonterige, sliertjes effect van de mascara

  3. Jammer dat hij zo tegenvalt! Ik heb nu de eBay fiber mascara op mijn wishlist staan, dat is diegene die zo hard lijkt op de Helena Rubinstein mascara flacons!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in