Review: Zoeva Bamboo kwastenset

Jaaa, ik heb ‘m! Hij stond inderdaad op m’n wishlist, voor de oplettende lezers onder ons. Ik kreeg de set van le boyfriend, superleuk. Er zitten 12 kwasten in, dus het is een vrijwel complete set. De haren zijn gemaakt van taklon, dit is een synthetisch vezel. De kwast zelf is gemaakt van bamboo (hence the name), en ze zitten ook nog eens in een mooie brushroll. In deze review laat ik jullie foto’s zien van de kwasten én een look die ik ermee maakte. Natuurlijk vertel ik ook m’n eerste indruk van deze set. Lezen jullie mee?

In de brushroll zitten de volgende kwasten, van links naar rechts:
» Buffer kwast
» Powder kwast
» Blush kwast
» Foundation kwast
» Concealer kwast
» Shader kwast
» Shader kwast
» Crease kwast
» Eye blender kwast
» Fan brush
» Liner kwast
» Lip kwast
De bufferkwast is voor mij de ideale manier om foundation aan te brengen. Ik vergeleek deze bufferkwast meteen met m’n oude bufferkwast (van eBay) en mijn hemel, wat een verschil! De haren van m’n oude bufferkwast stonden inmiddels ver uit elkaar, slechte kwaliteit dus. De haren van deze bufferkwast zijn erg stevig en zitten dicht op elkaar, voor een mooi airbrushed effect.
Poeder breng ik aan ná m’n foundation. En zoals jullie weten: foundation plakt als je het net hebt aangebracht. Dus zodra ik met m’n oude kwast poeder aanbracht, bleven er allemaal haartjes uit die kwast aan m’n gezicht plakken. Enkeltje prullenbak, dus! Deze poederkwast voelt superzacht aan en verliest geen haren.
Deze blush kwast is ook ideaal! Hij is mooi schuin afgesneden zodat je in één veeg je wangen voorziet van een mooi laagje blush. De haren staan dicht elkaar, zodat hij geen product verliest tussen de haar en alles egaal aanbrengt.
Ik gebruik mijn foundation kwast eigenlijk alleen voor onder m’n ogen. Ik breng wat concealer in stippen aan onder m’n ogen, en met deze kwast kan ik de concealer mooi verder aanbrengen. De foundation kwast is aan beide kanten schuin afgesneden, zodat het midden het hoogste punt is. De haren zijn erg stevig en iets ‘harder’ dan bijvoorbeeld de powder kwast.
De haren van de concealer kwast zijn zacht en stevig. Ook deze haren staan dicht elkaar, zodat de concealer op het punt van de kwast blijft en niet ‘opgezogen’ wordt door de kwast of naar beneden zakt.
De shader is ideaal om oogschaduw mee aan te brengen. Deze lijkt erg op de concealer kwast hierboven, alleen een formaatje kleiner. De haren zijn stevig en ook weer erg dicht elkaar, wat zorgt voor minimaal fall-out. Ik vind deze kwast erg geschikt om je oogschaduw deppend aan te brengen, maar ook vegen is geen probleem. Hij brengt de oogschaduw erg mooi aan! Ik vind ‘m alleen iets te groot voor m’n ooglid, dus ik gebruik hem onder andere voor onder m’n wenkbrauwbot.
Nog een shader kwast, maar dan kleiner dan die hierboven. Deze is wel heel geschikt om oogschaduw op je ooglid aan te brengen! Het kwastje is dun, en wederom zijn de haartjes stevig. Als ik oogschaduw aanbreng, gebruik ik deze het meeste.
Nog een kwast waar ik niet zonder kan: de crease kwast! Lange, zachte haartjes en dus erg fluffy. Ik vond ‘m in het begin iets te groot om de kleur in m’n crease mee te blenden, maar het went heel snel. Zeker één van de fijnste crease kwast die ik ooit heb gehad! Ook onmisbaar in je stash.
Dit ronde kwastje met stevige haren is geschikt om oogschaduw mee te blenden. Toch vind ik ‘m het fijnste werken in m’n crease, als ik daar oogschaduw aanbreng. Met deze kwast kun je heel precisie te werk gaan, en dat is zeker fijn als het gaat om oogschaduw.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een fan kwast heb gebruikt. Deze kwast heeft lange, zachte haartjes en heeft een waaiervorm. Hij is erg luchtig doordat de haartjes niet dicht op elkaar staan. Zo ver ik weet is de fan kwast geschikt om fall-out mee weg te vegen, of een ander product subtiel aan te brengen. Ik denk alleen niet dat ik ‘m ooit ga gebruiken..
Dit is de ‘liner’ kwast, geschikt om eyeliner mee aan te brengen. De haren zijn ‘glad’ en stevig, een beetje als die van de concealer kwast. De bovenkant loopt schuin af, zodat je hem op de juiste manier kunt vasthouden om je eyeliner aan te brengen. De kwast is erg ‘smal’, zodat je dunne streepjes eyeliner kunt aanbrengen. Ik vind hem erg fijn werken!
Tot slot de lip kwast, deze wordt gebruikt om lipstick mooi mee aan te brengen. De haren zijn stevig en glad en zitten erg dicht op elkaar. Aangezien ik best slecht ben in het aanbrengen van lipstick, denk ik dat ik ‘m zeer snel in gebruik ga nemen..

Dat waren de twaalf kwasten! Ik gebruik de bufferkwast elke dag, en ik merk nog niet dat de haren uit elkaar gaan staan. Dit zag ik met mijn vorige bufferkwasten wel gebeuren. Opzich niet heel gek, want je ramt ‘m elke ochtend tegen je gezicht aan. Ik ben erg benieuwd hoelang deze bufferkwast van Zoeva goed blijft! Verder grijp ik meteen naar de oogschaduwkwasten, omdat die ook heel erg fijn werken. Ik heb hieronder een look gemaakt, waarbij ik de oogschaduwkwasten (en liner kwast!) heb gebruikt.

Ik ben heel erg blij met deze brushroll gevuld met twaalf geweldige kwasten! De kwaliteit is goed, ze zitten in een handige brushroll en het formaat is ook precies goed. Bovendien heb je met deze set meteen de kwasten die je nodig hebt. Je betaald voor deze set slechts 22 euro, dat komt neer op 1,83 per kwast! Dat is ongeveer de prijs van een Essence kwast, dus hoe budgetproof wil je het hebben? ;)

Welk merk kwasten gebruiken jullie? Zijn jullie bekend met Zoeva kwasten?

18 REACTIES

  1. Ik heb deze ook, maar dan de oude versie kwasten. Ik zou noooit meer zonder deze kwasten willen. Dat ze plat zijn is in het begin vreemd, maar later ging ik het waarderen. Veel fijner en oogschaduws worden er veel gepigmenteerder door. Ik heb ze nu 2 jaar en er is nog nooit een haartje uitgevallen. Ze zien er nog steeds super uit!

  2. Ik heb er al vaker over gelezen en nu wordt het toch echt tijd om hem te bestellen. Thanx voor de overzichtelijke review!

    • Ik kan je vertellen dat die heel fijn in gebruik is! Mooi airbrushed effect, fijne grootte en zachte haartjes. Het is een topper!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in