Smartphone lenzen van HEMA

Voor leuke gadgets ben ik altijd wel te porren. Toen ik vorige week de webshop van HEMA aan het plunderen was, zag ik deze lenzen voor je smartphone staan. 5 euries maar! In deze set zitten drie soorten lenzen die bedoeld zijn voor op je smartphone. Voor die prijs kon ik het niet liggen… Ben je benieuwd hoe de lenzen bevallen? En wil je zien hoe de foto’s zijn geworden ermee? Lees dan verder.

De set kost €5,00 en bevat drie lenzen: een macrolens, een 0.67x wide lens en een fisheye lens. Ook zitten er twee lensdopjes bij, en twee straps (om vast te maken aan je smartphone, mocht dit kunnen). Verder vind je nog zes metalen ringetjes die magnetisch zijn, en een handleiding.

De lenzen zijn magnetisch, indien je een smartphone hebt die ook magnetisch is aan de achterkant, kun je de lens er direct opzetten. Je plaatst de lens voorzichtig over de lens van de smartphone zelf. Mocht je smartphone niet magnetisch zijn aan de achterkant, dan maak je deze eerst schoon met een vochtige doek (géén chemische middelen gebruiken!). Vervolgens pak je een metalen ringetje, haal je de beschermlaag los van de plaklaag aan de achterkant, en plak je het ringetje over de lens van je smartphone heen. Druk hem tien seconde aan, zodat hij goed vast zit. Nu kun je een lens gemakkelijk op het ringetje zetten, door de magneten in zowel het ringetje als de lens, blijft hij goed vastzitten.


Bovenste foto zonder lens, bij de onderste gebruikte ik de 0.67x lens. Je ziet dat het landschap iets breder is, er is iets meer te zien op de foto.


De fisheye lens vind ik geweldig! Zeker met (huis)dieren is dit leuk, zo krijg je een beetje The Dog style.


Nog twee foto’s gemaakt met de fisheye lens erop.


Gemaakt met de macrolens, welke details van héél dichtbij scherp op de foto zet.


Fisheye lens in gebruik


Macrolens in gebruik

Conclusie? Ik ben enorm blij met deze leuke gadget! Slechts 5 euro, en je hebt er een hoop plezier van. Het meenemen van de lenzen is ook handig doordat er een strap bij zit met een metalen plaatje eraan, hieraan ‘klik’ je je lens en kun je hem indien gewenst vastmaken aan je mobiel. Let wel op dat hij vast zit via een magneetje, en er dus makkelijk afschuift.

Je koopt de smartphone lenzenset bij HEMA, zowel in de winkel als in de HEMA webshop voor 5 euro.

14 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in