Teeez ♥ La Isla Chique ♥ Island Palette Eyeshadow, Easy on the Eyes Eye Liner & Easy on the Eyes Eye Pencil

Gisteren liet ik jullie al de lipproducten zien van de nieuwe collectie van Teeez, vandaag is het de beurt aan de oogproducten. Dit zijn een oogschaduw, oogpotlood en een eyeliner. Om precies te zijn: het island palette eyeshadow in de kleur Paradise Bird, Easy on the Eyes eye pencil in de kleur Black Deluxe, en het Easy on the Eyes eye liner in de kleur Black Deluxe ook. Ik ben erg benieuwd of deze producten me net zo goed zullen bevallen als de lipproducten!

Voordat we beginnen, wil ik even zeggen dat ik niet van elk product een hele alinea schrijf over de verpakking, bijvoorbeeld. We weten onderhand dat de producten in een fleurig doosje zitten verpakt. Wel beschrijf ik natuurlijk de kleur, substantie, pigmentatie, strucuur, en natuurlijk mijn bevindingen. Ik begin met de oogschaduw!

Kleur
Ik heb de oogschaduw in de kleur “Paradise Bird”, een bruine (richting taupe) oogschaduw vol met gekleurde microshimmers, die voor een flinke glans zorgen. Dit is echt een kleur die overal bij past; in elke look kun je hem verwerken, maar je kunt ‘m ook alleen in je crease gebruiken. Hij is trouwens qua kleur erg vergelijkbaar met Catrice 120 My Souvenir From Moon, alleen bevat die veel meer zilvere shimmers. Hij lijkt ook veel op Catrice 070 Mr. Copper’s Fields, alleen is die anders bruin, namelijk iets ‘roder’.

Pigmentatie & structuur
De pigmentatie is geweldig! Er komt veel kleur van af, en de structuur is heel zacht en silky. Hij brokkelt weinig. Het pigment is natuurlijk helemaal geweldig als je je kwast nat maakt, dan wordt hij echt intens bruin.

Conclusie
Ik houd van deze oogschaduw! Alleen al in m’n crease is voldoende voor een mooie, subtiele look. De pigmentatie is geweldig en de structuur is zó zacht! Er zit 2,5 gram oogschaduw in het mooie en stevige doosje, dat is 0,5 gram meer dan bijvoorbeeld een Catrice mono. De Island Palette Eyeshadows zijn beschikbaar in een aantal kleuren, alleen heb ik geen idee hoeveel. Anyway, dit is een blijvertje in m’n stash! Foto’s van de look staan trouwens onderaan dit artikel.

Island Palette Eyeshadow kost € 6,99

Kleur
Deze eyeliner heeft de kleur “Black Deluxe”. Hij belooft een aantal dingen, waaronder intens zwart te zijn en “all night long” waterproof. Intens zwart is hij zeker! Hij droogt erg snel op, en ook is hij vrij matte.

Gebruik
Ik vind de pen erg fijn in gebruik, maar wel lastig in het begin! Hij heeft een vilten stift, die tot een héél klein puntje uitloopt. Hierdoor kun je heel dunne lijntjes maken. Het is wel even wennen zo’n stift, want in plaats van een nat kwastje wat je over je ooglid veegt, moet je nu een lijntje (en een eventuele wing) tekenen! Maar mocht je een eyeliner pen fijn in gebruik vinden, dan is dit een fijn product voor jou. Eén minpuntje: de belofte dat hij waterproof is. Als er water op de eyeliner komt blijft hij netjes zitten, maar zodra je dan gaat vegen, is de eyeliner is een paar simpele veegjes weg.

Tip: bewaar je eyeliner op z’n kop, zo zakt de substantie naar ‘beneden’, waardoor je altijd een natte applicator hebt.


Door de kanteling van m’n pols en het lichtinval, lijkt hij helaas niet erg zwart op de foto. Excuses!

Conclusie
Wederom een fijn product uit deze collectie! Ik vind het wel even wennen zo’n pen, maar je kunt er uiteindelijk heel precieze lijntjes mee zetten. Mocht je hooded eyes hebben, dan is een eyeliner pen zoals deze ook zeer geschikt. Ik vind het alleen jammer dat hij niet die-hard waterproof is, verder ben ik hartstikke tevreden!

Easy on the Eyes Eye Liner kost € 6,49

Kleur
Tot slot het oogpotlood, oftewel de Easy on the Eyes Eye Pencil. Hij belooft waterproof te zijn, makkelijk aan te brengen en intens zwart te zijn. Ook deze is in de kleur “Black Deluxe”, en hij is inderdaad intens zwart, al vind ik hem bij het eerste streepje nog een beetje te doorzichtig. Breng je daarna nog een streepje eroverheen aan, is hij écht intens zwart.

Structuur
Het potlood is erg romig, het glijdt over je huid heen! Ik vind alleen niet dat ‘ie erg snel droogt, hij geeft zelfs een paar minuten na aanbrengen nog flink af. Wel is hij geschikt voor o.a. op je waterlijn (een paar keer over je waterlijn heen en hij kleurt aardig, blijft alleen niet de hele dag zitten), voor als eyeliner (zal wel sneller gaan uitlopen dan een echte eyeliner), als basis onder een andere kleur of te gebruiken om smokey eyes mee te maken (hij is erg smudge-proof!).

Conclusie
Ik weet dat het afgezaagd wordt, maar ook dit product heeft meer voordelen dan nadelen. Voordelen zijn dat hij intens zwart is, romige structuur heeft, een mooie verpakking (hey, het oog wil ook wat, behalve oogpotlood op hebben!), en hij is voor meerdere doelen te gebruiken. Nadeel vind ik dat hij nog lang blijft afgeven op je huid, en erg waterproof vind ik ‘m ook niet.

Easy on the Eyes Eye Pencil kost € 5,49

Hierbij de look van alle drie de producten! De oogschaduw in m’n crease en onder m’n oog, het oogpotlood op m’n waterlijn en de natuurlijk de eyeliner. Alle producten bleven een aardige tijd op z’n plek zitten, vooral de oogschaduw (ik had geen oogschaduwbasis gebruikt!). Het oogpotlood verdween als eerste, namelijk na zo’n 6 uur dragen. De eyeliner blijft wel de hele dag zitten, tenzij je in je ogen wrijft. Al met al weer drie geweldige producten uit deze collectie! Morgen review ik het laatste product, namelijk de cream blush.

Zijn jullie benieuwd naar deze producten? Welke lijkt jullie het beste?

Deze producten heb ik gekregen om te reviewen, maar dit heeft vanzelfsprekend niet mijn mening beïnvloed. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in