Tips || Warm de winter door

Nog even en de winter breekt weer aan. Dat betekent dat je jezelf weer zonder schuldgevoel op de bank mag installeren met een kop warme chocolademelk, maar het betekent ook: kou! Helaas voel je het in huis ook wanneer de temperaturen dalen. Dan kun je de verwarming flink opstoken, maar dat is duur en bovendien niet goed voor het milieu. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om jezelf warm te houden in huis. Hier een paar tips:

 • Warme voeten

  Als je eenmaal koude voeten hebt, lijkt het soms onmogelijk om het warm te krijgen. Je voeten houd je warm met warme sokken of pantoffels. Huissokken, zoals ze bijvoorbeeld in deze webshop hebben, zijn erg fijn. Het is wel belangrijk om je sokken regelmatig te verwisselen; als je een beetje zweet, worden ze vochtig. Dat vocht zorgt er juist voor dat je voeten weer afkoelen. Als je je voeten echt moeilijk warm krijgt, kun je ze ook even lekker verwennen met een voetenbadje en een scrub, zoals ik laatst deed met de voetproducten van Laifline Yu.

 • In beweging

  Misschien wel de beste tip tegen kou: in beweging blijven. Bewegen zorgt er namelijk voor dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dus spoor jezelf aan een half uurtje yoga-oefeningen te doen of ga lekker het huis poetsen!

 • Kaarsen en een pannetje

  Kaarsen geven niet alleen een gezellige sfeer in huis, maar ze produceren ook daadwerkelijk warmte. Een vergelijkbaar effect krijg je wanneer je een pannetje kokend water met sinaasappel, kaneel en eventueel vanille op het vuur zet. Er komt warmte vanaf en je huis gaat er heerlijk winters van ruiken.

 • Kruiken en kussentjes

  Ouderwets, maar effectief: een kruik. Leg de kruik voor het slapengaan aan het voeteneind van je bed, zodat je alvast een warm “holletje” voor jezelf creëert. Je hebt tegenwoordig ook kussentjes en zelfs speciale sokken die je kunt opwarmen in de magnetron.

 • Kopje thee

  Warm worden van binnenuit doe je door iets lekker warms te drinken, of dat nu koffie, thee of warme chocolademelk is. Als je meer zin in iets hartigs hebt, helpt soep ook goed. Wist je dat het sowieso belangrijk is om voldoende te drinken bij kou? Dit zorgt ervoor dat je lichaam gehydrateerd is en dat is nodig om op temperatuur te blijven.

Als ja met deze tips nog niet genoeg opgewarmd bent, heb ik nog wel een ander advies: zoek je vriendje, kat of hond op en ga lekker knuffelen. De lichaamswarmte van een ander mens of een dier is namelijk een heel goede warmtebron! :wink:

Behalve dat de winter koud is, horen bij dit seizoen helaas ook bepaalde vervelende kwaaltjes: kloven, statisch haar, droge lippen enzovoort. Wat je daaraan doet, lees je hier.

Wat is jouw ultieme tip om warm te blijven in de winter?

8 REACTIES

 1. Ik heb soms het idee dat mensen te snel de kachel aan doen, terwijl een boel kaarsen en even een wat dikker vest aan ook kunnen helpen. Het voetenbadje als ik koude voeten heb ga ik zeker eens proberen. Ik ben een gigantische koukleum, dus heb nog niet echt zin aan de winter hahaha. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in