Trends || Herfstkleuren bordeaux en petrol

Eén van mijn favorieten kledingkleuren is bordeaux. De laatste jaren komt het steeds terug in het najaar, en ook dit jaar mag je de bordeaux-kleurige kleding weer naar voren schuiven in je kledingkast! Maar niet alleen deze geliefde roodtint, ook petrol maakt zijn opkomst weer dit najaar. Heb je nog niet zoveel bordeaux en petrol items in je kast, kijk dan even naar dit artikel. Ik laat een aantal leuke items zien, die je heel veel voordelig bij Your Look for Less shopt!

“Bordeauxrood of kortweg bordeaux is een kleur, meer bepaald een roodtint. Meestal wordt bordeauxrood beschreven als donkerrood, wijnrood, of rood met een paarse tint. De kleur heeft zijn naam te danken aan de wijn die in de omgeving van Bordeaux geproduceerd wordt.” (bron wikipedia)

Leuk feitje hé? Bordeauxrood is dus een roodtint, met een zeer lichte paarse ondertoon. Een heerlijk makkelijke kleur, want het is makkelijk te combineren met andere kleuren, maar met zwart of jeans vind ik het zelf het mooiste. Vooral met faux leer, dat is mijn favo combi!


1. Pullover – €19,00
2. Shirttuniek – €19,00
3. Legging – €19,00

“1) Blauwgrijs 2) Grijsblauwe kleur 3) Grijsblauw 4) Kleur” (bron encyclo)

Over de kleur petrol bestaat nog geen Wikipedia pagina, maar een andere site leert ons dat petrol eigenlijk gewoon ‘blauwgrijs’ is. Een blauwe kleur, met een grijze ondertoon, alhoewel ik het zelf een beetje naar groen vind neigen. Een beetje het grotere broertje van turquoise. Ook weer een vrij makkelijke kleur, want met zwart, grijs, of jeans staat het al super.


1. Pullover – €15,00
2. Poloshirt – €15,00
3. Pullover – €10,00

Wat een leuke prijsjes hé? Je shopt alle items bij Your Look for Less. Een trendy postorderbedrijf, met een actueel aanbod, trendy assortiment, en zeer leuke prijzen. Bij deze webshop geldt: alle maten zijn één prijs. Je kunt er ook terecht voor grote maten mode!

Welke kleur vind jij het mooist, bordeaux of petrol?

6 REACTIES

  1. Als ik zou moeten kiezen is Petrol eerder een kleur wat ik zou kiezen. Maar als ik nu al truien zie, ren ik er nog wel keihard bij weg. Ik weiger de zomer al op te geven en mij op de herfst te richten. Deze ontkenning zal nog wel een tijdje doorgaan hahaha. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in