Tunesië beauty shoplog

Hoi allemaal, daar ben ik weer! :yay: Ik heb een heerlijke vakantie in Tunesië gehad, inmiddels ben ik alweer zes dagen terug, maar ik was er nog niet aan toegekomen om weer te bloggen. (Gedoe met medicijnen, heb me een paar dagen erg ellendig gevoeld) Echter heb ik vandaag weer een artikel voor jullie – vakantie gerelateerd uiteraard, ik moet nog eventjes acclimatiseren.. :wink: Ik laat jullie vandaag zien welke beauty dingetjes ik in Tunesië kocht.

Jep, je ziet het een goed – Hello Kitty eau de parfum! (EDP/100ml) Er zijn heel veel parfums van Hello Kitty op de markt gebracht, maar ik heb de Baby Perfume. In 2008 werd deze geur uitgebracht, speciaal voor kleine dametjes. Nu ben ik maar liefst 1.80m, maar denk maar niet dat dat mij ervan weerhoudt deze gewoon te kopen! (#yolo) Hij is gemaakt in samenwerking met Koto parfums, die allemaal cute parfums op de markt brengen. Geurnoten:
topnoten: rode bessen, hazelnoot
hartnoten: aardbei, viool
basisnoten: muskus en wood.

De geur is erg lekker, zelfs als je geen petit dametje van 8 bent. Ook grote mensen zullen deze geur lekker vinden! De heerlijke zoete topnoten vervliegen snel (kan ook aan de kwaliteit liggen.. iets met nep..) en daarna ruik je de warme, lichtzoete hartnoten. Hij blijft niet erg lang hangen.. maar nogmaals, dat kan liggen aan het land waar ik hem kocht :wink: Ik geloof dat ik iets van 6 euro betaalde ervoor.

Van het merk Tahiti (van moederbedrijf Colgate!) hadden ze veel soorten douchegel staan. Omdat ik vriendlief al hard hoorde zuchten toen ik met de snelheid van het licht op het schap afstormde, besloot ik me maar in te houden en één douchegel te kiezen. Hardest. Decision. EVARRR! Na 10 minuten lang ruiken (en een rood-aangelopen vriendje naast me) (nee, niet van woede, van de warmte) (denk ik) besloot ik toch maar voor Monoï te gaan. Vrijwel alle andere geuren, daar had ik wel een douchegel van. Behalve deze!

Het is een fles van 250 ml. Hij heeft een hele geinige dop! Als je het klepje omhoog duwt, zit daaronder (aan het klepje vast) de opening. Ja, check de foto maar gewoon. Grappig hé? Hij bevat wel SLES en parfum, dus gevoelige lezers dienen hier om te denken. De geur is goddelijk! Hij heeft een warme, nootachtige, tropische geur. Een beetje zoet, maar hij doet je meteen wanen op een onbewoond eiland met hete mannen met waaiers gemaakt van palmbomen. Hij was 4,300 TDN, dat is €1,88. Supergoedkoop dus!

Ook was ik driftig op zoek naar een droge olie. De winter nadert, en hoewel ik er daar ter plekke niet aan moest denken (lees: 35 graden), besloot ik toch maar even te kijken. Ik stuitte op een sesamolie, en checkte direct de ingrediënten. Want waar je in Europa vaak een hoop onnodige toevoegingen hebt aan het product, houden ze het in dit soort landen gewoon simpel. Geen poespas, geen fancy luchtje, lekker simpel. Zo dus ook de ingrediëntenlijst: sesamolie, vitamine A en F, en plantaardige olie.

Het is een simpel, glazen flesje van 50ml. Grappig: er zit een spuitdop op. Wel zuinig én je hebt minder geknoei, maar het is wel ff wennen in het begin! Voor wie de wonderen van sesamolie nog niet kent: zeer lief voor alle huidjes, plakt niet, de basisolie in de wereld van Ayurveda (traditionele natuurgeneeskunde in India), rijk aan héél veel vitaminen en mineralen, en heeft regenererende eigenschappen.

Dus, what’s not to love? De geur is neutraal, een beetje nootachtig. Ik kan me niet voorstellen dat iemand er zich aan zou kunnen storen. Hij trekt erg snel in, plakt inderdaad niet, en houdt m’n huid ongelooflijk soepel en gehydrateerd. Vooral aan te raden voor droge hielen, ruwe ellebogen, droge haarpunten, of droge onderbenen!

Ik was NIET van plan bodybutters te kopen, maar ik moest toch even ruiken aan een aantal bodybutters die ik ergens in een klein winkeltje zag staan. Kleine potjes van 50 ml (gok ik! Het staat er niet op) en er staat geen letter op wat ik kan lezen. Behalve dan de ingrediënten in het Frans. Afijn, ik kocht komkommer, en honing.

De reden dat ik deze twee kocht, is de geur. Ik. Ben. LYRISCH! De komkommer bodybutter ruikt gewoon zóóó sterk naar komkommer! Ik heb in Nederland vaak producten met komkommer gekocht, maar je rook NOOIT goed de komkommer. Deze is echt precies als komkommer. Ik vind die geur heerlijk, maar (gelukkig?) blijft de komkommer geur niet lang sterk aanwezig. Hij trekt echt supersnel in, wow! :laugh: De honing bodybutter ruikt net zo sterk als de komkommer variant. Hij ruikt zóóó lekker warm en zoet en ohmygod precies honing gewoon. Ook deze trekt heel snel in, en de geur blijft iets beter hangen dan die andere. (Nu maar hopen dat ik geen bijen achter me aan krijg) :laugh:

Oh, check die ingrediëntenlijsten trouwens! Ondanks dat het in het omelette du fromage Frans is, zie je meteen dat komkommer en honing bovenaan staan. Er zit bij beiden ook parfum in, maar helemaal onderaan de lijst. Ik ken maar weinig bodybutters waarbij het topingrediënt geen water is, maar gewoon een extract/onderdeel van de geur! :’) Argh, ik wil er nog meer! Oh, ze kostte 2 TND dacht ik, (87 eurocent) per stuk.

Of ze deze geurvarianten van Nivea zeep in Nederland ook hebben, wist ik niet zeker. Deze 90gr zepen kocht ik in alle geuren die ze hadden: green tea & cucumber, strawberry & milk, passion fruit & milk proteins, en aloe vera & flowers. Ze waren iets van 56 eurocent per stuk.. :shock: Hallo, zelfs al zou nooit zeep gebruiken, dan zou je ze alsnog moeten kopen! Ik ontdek namelijk net dat er twee (de Green Tea & Cucumber en Passion Fruit & Milk Proteins) wel in Nederland te koop zijn, bij Bol.com, voor €3,99 per stuk…

Je hoeft deze zepen niet perse op de wastafel te leggen, je kunt ze ook meenemen onder de douche. Mijn vader zweert erbij! Die moet geen douchegel, en wilt alleen maar een vast stuk zeep. Tegenwoordig zijn bepaalde zepen lang niet meer zo uitdrogend als men altijd dacht. Deze bevatten juist veel verzorgende ingrediënten!

Ben jij wel eens in Tunesië geweest, zo ja, heb je er ook geshopt? Wat vind je van mijn geshopte items?

15 REACTIES

  1. Altijd leuk om te zien, goodies die geshopt zijn op vakantie. Je vind daar toch altijd net weer wat andere dingen dan thuis. Tunesië lijkt mij trouwens ook prachtig, heb er al veel van gezien, maar nog nooit geweest. xxx Lucinda

  2. :heart2: Sinds het begin van de negentiger jaren zijn ze massaal overgegaan op het gebruik van vloeibare zeep. De oudere generatie gebruikt nog wel een stuk vaste zeep. Niet alle vaste zepen drogen de huid uit of maakt het trekkerig. Enkele merken zoals Pears, Yardley en Dove drogen de huid helemaal niet uit en hoop dat de vaste stukken zeep van Nivea dat ook niet doen. Het is heel lang geleden sinds ik een vast stuk zeep van Nivea heb gebruikt. Nu zijn ze er in meerdere geurvarianten verkrijgbaar en ben erg nieuwsgierig. Sommigen gebruiken alleen maar een vast stuk zeep en er zijn er bij die wel 60 jaar vanaf kindsbeen af aan het zelfde merk gebruiken. Wat ze vroeger thuis gebruikten gebruikt de volgende generatie gewoon weer. Zoals Life buoy en Pears glycerine zeep en de groene variant met lemon en er is er nog een blauwe met pepermunt. Deze zepen komen oorspronkelijk uit Engeland en het merk Pears is al 200 jaar oud. .Merken uit Engeland zoals Bronnley en Yardley zijn hofleveranciers aan het Engelse hof. De merken zijn al heel oud. Ze maken de huid niet droog en trekkerig en na het gebruik voelt de huid soepel en zacht aan. De klassieke Nivea geur vind ik erg lekker. Vroeger gebruikten we vaste stukken Palmolive zeep en die was groen van kleur. Lux zeep ken ik ook nog en weet nog van vroeger dat ze toen in een witte verpakking waren en in een roe en in een lichtblauwe verpakking zaten. De kleur van de zeep was ook zo en de zeep rook heel lekker. Het merk Sunlight werd ook vaak gebruikt vroeger en is nog steeds verkrijgbaar. Zo iets doet je echt weer aan vroeger denken. Sunlight Lux en Palmolive zeep. De shampoos van Palmolive zaten toen nog in die bekende kegelfles en die zijn nog steeds te koop in zo”n kegelfles. Alleen toen waren er niet zo veel soorten als nu. Er zijn ook veel meer merken dan vroeger. De meeste merken van vroeger zijn nog wel te koop maar niet iedere zaak heeft sommige merken van vroeger nog te koop staan. Ik hoop dat mensen die oudere merken van vroeger niet aan de wilgen hangen en een nietszeggende meeloper zullen worden die oudere merken als stoffig of soft afdoen. Van dat het als ouderwets zou zijn en met de laatste trends mee gaan van oudere merken afdoen terwijl zij nog steeds die goede kwaliteit hebben zoals vroeger. Sommigen merken wel op dat de zeep van Lifebuoy anders is geworden maar het heeft nog steeds die licht carbolische geur van vroeger.

  3. Het merk Morny had ook zeep en die is ook niet overal verkrijgbaar meer. Het is een vintage merk maar nog steeds goed en ruikt heerlijk zoals je dat van Engelse zeep kunt verwachten. Enkele zelfstandige Drogisterijen hebben die zeep nog te koop staan van Morny. Sommigen denken dat een vast stuk zeep alleen maar voor oudere mensen is en dat jongeren haast geen vast stuk zeep meer gebruiken. Vroeger had je een lampetkan met een kan en een kom en een zeepbakje. Er was toen nog geen vloeibare zeep dan alleen een vast stuk zeep. Zwitsal had je toen ook al zeep van en die oude poederbussen zijn er nu nog van Zwitsal. Mensen van die leeftijd die dat mee hebben gemaakt zijn nu grootmoeder. Vroeger had je op scholen ook carbol zeep. Die was roze van kleur, en had een desinfecterende werking. Ik vond de geur van carbol zeep niet zo lekker ruiken maar het was wat scherp/ het is nog steeds verkrijgbaar bij sommige drogisten in de grote stad waar ze mensen nog in een witte jas bedienen en vakkennis en dienstbaarheid hoog in het vaandel hebben staan en veel ervaring hebben. Ze zullen niet zo snel zeggen van sorry dat is er niet meer of dat verkopen wij niet. dan willen ze altijd nog wel op zoek gaan waar dat specifieke merk waar mensen om vragen te bestellen. Er is meer persoonlijke betrokkenheid dan in die anonieme onpersoonlijke winkelketens waar je snel snel moet afrekenen en in de rij moet gaan staan. Daar heb je niet veel tijd om te vragen want dan staat er een hele rij die op hun beurt wacht. Het doet je toch weer goed als iemand wat persoonlijke betrokkenheid en aandacht toont naar hetgeen waar men naar op zoek is. Het laat hun niet onverschillig van dat het hun niet uitmaakt. Zij weten de werking van bepaalde producten en merken. De geschiedenis doet je wat als je al die merken van vroeger weer de revue ziet passeren. Van generatie op generatie wordt dat merk dan gebruikt. Hun kinderen gebruiken dat ook weer omdat de vorige generatie het ook gebruikte. . .

  4. De normen omtrent hygiene zijn veranderd na het tobbe tijdperk. Vroeger ging de vorige generatie een keer per week in de tobbe. Nu hebben ze allemaal douches en een bad. Vroeger haalden ze de zinken tobbe er bij en lieten ze vollopen met water en gebruikten daar bij steevast een vast stuk zeep. Alleen het merk Badedas was de eerste die badschuim introduceerde. Dat van het klassieke kastanjebad. Badedas is sinds de negentiger jaren een Unilever merk geworden. Kastanjebad van Badedas is nog steeds te koop. Het ruikt heerlijk fris. Vroeger waren er maar weinig mensen die badschuim gebruikten dan alleen maar een vast stuk zeep. En vaak Palmolive shampoo in de geur van dennen en zat in een lichtgroene kegelfles. Timotei shampoo is ook heel lang bekend geweest in de zeventiger jaren en het is bijna niet meer te krijgen. En het Vintage merk Limara deodorant. Daar waren ook verschillende versies van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in