Unboxing: Deauty augustus 2015

De dagen vliegen voorbij, zo voelt het echt. We zitten alweer in september, en de zomer komt bijna ten einde. Hij verstopt zich steeds vaker achter de wolken en de regenbuien nemen weer toe. Maar wees niet getreurd, want Deauty weet je deze maand weer op te vrolijken met een te gekke, overvolle inhoud! Lees snel verder.

Deauty is een Belgische beautybox, het is de combinatie van “discover” en “beauty”. Je betaald €14,95 per maand incl. verzending, daarvoor krijg je een leuke box gevuld met de beste geselecteerde producten erin, zowel fullsize als miniaturen. De leukste manier om nieuwe merken en producten te leren kennen! Laten we snel kijken naar de inhoud van juli 2015.

XLS Xanthigen® Advanced Calorie Burner 400 (fullsize) – €49,50
“Ehh, wat is dit?” was mijn eerste gedachte toen ik dit doosje uit de box haalde. Zo’n product ben ik niet gewend in een beautybox, maar aangezien ik momenteel bezig met afvallen, komt het wel enorm van pas! Ik schrok even van de prijs, dat wel. Niet iets wat je zelf snel zou kopen! Het doosje bevat 90 capsules, goed voor één maand. Het bevat een actief bestanddeel van bruine algen en granaatappelzaadolie. Niet alleen ondersteunen deze ingrediënten het vetmetabolisme, ook beschermen ze de cellen tegen oxidatieve stress, wat er weer voor zorgt dat je een stralende, mooie teint krijgt.

De capsules drijven je energieverbruik op tot 400 kcal per dag. Het helpt de eetlust verminderen, en zorgt voor een blijvend gewichtsverlies. Je moet drie keer per dag een capsule nemen, met een glas water, 30 minuten vóór elke maaltijd. Ik ga beginnen met de kuur, en houd jullie uiteraard op de hoogte over m’n bevindingen!

Alpienne Sint John’s Wort Body Lotion (fullsize / 30 ml) – €9,50
Deze kleine bodylotion (die toch ook weer fullsize is?) bevat het krachtige Sint-Janskruid, wat een zeer geneeskrachtig effect heeft op de mens. Kwaaltjes als stress, slapeloosheid, depressie, brandwonden en spierpijn verdwijnen als sneeuw voor de zon, als ik de beschrijving mag geloven. Tevens heeft het een positief effect op spier- en zenuwklachten.

De substantie is wit/doorzichtig en vrij stevig, totdat je hem uitsmeert. Dan is het opeens een soort gel met zeer frisse citroengras-achtige geur. Ik kan de geur zeker waarderen! De bodylotion trekt vrij snel in en m’n huid blijft nog lang gehydrateerd. De ingrediëntenlijst ziet er goed uit: olijfolie, sint-janskruid, water, wolvet, zure sinaasappel (dat verklaart de geur!), zeolite (100% natuurlijk vulkanisch kleimineraal), xanthan gum (verdikkingsmiddel), citral, limonene en linalool, alle drie verkregen van natuurlijke, essentiële oliën.

Alpienne Natural Soap (fullsize / 20 gram) – €1,90
Nog meer van het geitenwollensokken merk! Deauty omschrijft dit zeepje als een hebbeding, maar dit soort zepen belanden bij mij vaak in de kledingkast, met een beetje pech tussen vriend’s boxers. De zeep is 100% natuurlijk, en ruikt naar honing en citroen. Het is wel echt een klein zeepje (terwijl hij op m’n bureau lag dacht ik heel even dat het een stuk kaas was, nomnom), maar anderen kunnen het weer het perfecte formaat vinden. Qua uiterlijk vind ik hem niet zo boeiend, naar de werking ben ik erg benieuwd!

Ik nam hem mee onder de douche, en het eerste wat me opviel is dat hij flink schuimt. Haal het blok zeep een aantal keer over de natte huid heen, en met het resterende schuim kun je beide armen insmeren! De geur ruik ik helaas niet echt terug onder de douche, en dat vind ik als geurliefhebber wel jammer. Ik denk dat ik hem bij de wasbak neerleg, om m’n handen ermee te wassen. En anders is de geur perfect om muggen ermee te verdrijven..

Lashem Picture Perfect Instant Wrinkle Reducer (5 ml) – €35,99 / 15 ml
Toen ik dit kleine, zwarte tubetje zag, dacht ik direct dat het de Lashem 3-in-1 Bright was, uit de box van april. Opzich zou ik dat niet erg vinden, want dat spul was echt direct m’n holy grail! Ik bracht hem aan op de fijne lijntjes onder m’n ogen, en na een minuut waren die fijne lijntjes verdwenen. Gewoon, poef, weg. Echter is het een ander product van Lashem, namelijk de Picture Perfect Instant Wrinkle Reducer. Wederom in een zwart tubetje van 5 ml.

Dit product zou donkere cirkels, roodheid, en fijne lijntjes rondom de ogen vervagen. Hij vult rimpels in, hydrateert de huid, en geeft de huid een stralende glans. De substantie heeft een crème-achtige kleur, en is vrij stevig.

Hierboven zie je het verschil! Ik vond het nog vrij moeilijk om het vast te leggen op de foto. Op de foto zie je minimaal verschil (alhoewel je wel ziet dat de fijne lijntjes onder m’n oog strakgetrokken zijn) – in het echt valt het veel meer op. Het heeft een paar minuten nodig om in te trekken, de lijntjes zijn dan vrijwel verdwenen. Ik blijf het magisch vinden! Ik merk qua verschil weinig met de Lashem 3-in-1 Bright, de Picture Perfect lijkt iets meer glans te geven waardoor je oogopslag er optisch stralender uitziet, dat heeft de 3-in-1 Bright weer niet.

Tahony Temporary Jewels – €5,50
Een leuk extraatje deze maand zijn de tijdelijke, hippe festival tattoos. Ze zien er op de huid uit als sieraden, en matchen mooi met je gebruinde huid en festivaloutfit. Ik vind de tattoos erg leuk, alleen ben ik niet zo’n festivalganger, maar voor een feestje zijn ze natuurlijk ook erg geschikt!

No-Ad Sun Protection SPF15 (fullsize / 100 ml) – €4,99 – DIT PRODUCT IS EEN EXTRA EN ZIT NIET IN ELKE BOX!
Even om de bovenstaande zin in hoofdletters uit te leggen: ik begreep van anderen, die ook No-Ad ontvingen in hun box, dat dit een extraatje is waarvoor je vorige maand kon mailen. Je moest dan een mailtje sturen en dan zou je, in de volgende box, gratis twee No-Ad producten ontvangen. Alleen heb ik nooit meegedaan met die actie, dus waarom ze erbij in zitten: geen idee!

Mijn eerste product van No-Ad. No-Ad staat voor No-Advertising, ze maken geen reclame voor hun producten, waardoor de verkoopprijs lekker laag blijft. En dat is waar: 5 euro voor een flinke tube vind ik niet duur. Het is een handige doseertube met klikdop, en bevat een witte, bloemige substantie. Smeert prima uit, laat geen witte waas achter, trekt vrij snel in. Zou water- en zweetbestendig zijn, maar ik blijf van mening dat je na het zwemmen jezelf opnieuw moet insmeren. De tube gooi je makkelijk en snel in je handtas, en is dus reuze geschikt voor onderweg.

No-Ad Splash Sun Protection SPF30 (fullsize / 100 ml) – €4,99 – DIT PRODUCT IS EEN EXTRA EN ZIT NIET IN ELKE BOX!
Nog een product van No-Ad wat ik er als extra bijkreeg! Ditmaal factor 30, die is al meer geschikt voor mijn huid. Wederom in handige doseertube met klikdop, ook weer een witte substantie, alleen de geur is minder bloemig. Hij bevat WetSkin Tech, maar nergens op de verpakking staat uitgelegd wat dat inhoudt. Ook via Google vind ik niks, dus ik ga er vanuit dat het gewoon een fancy benaming voor “waterresistentie” is.

Het product bevat oxybenzone, welke is goedgekeurd voor gebruik, maar er bestaat al jaren discussie over deze stof. Het beschermt tegen UVB straling, en deels tegen UVA straling. Maar nu het probleem: oxybenzone wordt kennelijk zeer snel en gemakkelijk opgenomen in de huid (in hoge concentratie zelfs!), en vervolgens komt het in de circulatie en in de urine terecht. Ook is het zelfs terug gevonden in moedermelk! Oxybenzone kan zich opstapelen in het lichaam, en kinderen hebben er moeite mee dit af te breken in hun lijf. Ook heeft oxybenzone een hormonale activiteit. Dat betekent dat deze stof op een hormoonreceptor kan gaan zitten en de werking van het hormoon nabootsen. Twijfelachtig ingrediënt, dus!

Ik vind het een leuke inhoud, maar zonder de twee No-Ad producten is het wel een wat karige inhoud deze maand. Oke, de prijzen van de producten is opgeteld ruim 80 euro, maar de producten zelf vind ik dit keer niet zo heel boeiend. Ik ben wel enorm blij met de Lashem en No-Ad producten, en ook die pillen ben ik benieuwd naar, alleen vind ik ze simpelweg niet echt in een beautybox thuishoren! Ook ben ik zeker voorstander van natuurlijke merken en producten, maar beide producten van Alpienne vind ik nogal “apotheek-achtig” saai. Ach, alle voorafgaande boxen vond ik altijd super qua inhoud.. het kan niet elke maand feest zijn :tongue:

Wil je ook lid worden van Deauty, of meer informatie lezen? Surf dan naar de website van Deauty.

Hoe vind jij de inhoud?

8 REACTIES

  1. Ik heb hem ook ontvangen en ben ook al bezig met die kuur. Ben zo benieuwd of het werkt, moet wel toegeven dat ik het af en toe vergeten ben. Ben benieuwd of ik er voordeel van heb aan het einde van de maand.

  2. De producten van NO AD vind ik heel fijn! Al vind ik een factor 30 aan het einde van de zomer een beetje gek…
    Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat Deautybox dit soort pillen in de box heeft geleverd. We leven in een maatschappij waarin de verwachtingen hoog liggen omtrent presteren op ons werk, sociale leven, maar ook ons lichaam. In tijdschriften wordt iedereen gefotoshopt. We ‘moeten’ er allemaal slank uitzien. Daar is heel veel om te doen. En, dan stoppen zij deze pillen in een doos?! In mijn ogen doe je er dan een schepje bovenop. Evelien, was jij deze pillen ook gaan slikken als ze niet in de doos hadden gezeten? Ik vermoed dat je antwoord ‘nee’ is. Meid, waarom dan toch deze pillen slikken? Je bent mooi zoals je bent! Van mij hoef je niet te ‘bewijzen’ dat deze pillen hun werk doen.
    Hopelijk begrijp je mijn mening. Ik spreek jou er overigens niet op aan, hè? ;-) Het is alleen zo lastig om een uitgebreide mening zo kort mogelijk op te schrijven, haha!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in