Unboxing & Reviewing: Farmaline producten

Als je aan het woord ‘apotheek’ denkt, denk je toch al snel aan geneesmiddelen. Maar dat is niet het enige wat ze hebben! Huidverzorging is namelijk ook volop verkrijgbaar bij de apotheek. Van Farmaline, een online apotheek, kreeg ik laatst een pakket toegestuurd met diverse skincare erin. Vandaag laat ik jullie zien wat de inhoud ervan was, en vertel ik kort wat over de producten. Kijk je mee?

Dit is de inhoud! Het bevat veel diverse skincare. Ik ben direct begonnen met alles te testen – sommige producten hoefde maar een paar dagen getest te worden, andere producten moesten langer getest worden, zoals de Bioderma producten. Een vriendin van mij, met een zeer gevoelige huid, test ook een product uit het pakket.


Vichy Normaderm Diepreinigende Gel – €14,85 voor 400ml
De ultieme gezichtsreiniger! Normaal gebruik ik altijd gezichtsreinigingsdoekjes, maar die besloot ik een paar dagen achterwege te laten en m’n gezicht te reinigen met deze gel. Dat werkt perfect! Hij is erg mild, schuimt goed en verwijdert alle make-up van m’n gezicht. Daarnaast zuivert hij m’n huid en laat hij deze na afloop zacht en schoon aanvoelen. Deze reinigingsgel bevat geen parabenen, geen zeep en geen alcohol.


La Roche Posay Lipikar Gel-Fluide – €15,75 voor 200ml of €20,70 voor 400ml
Een crèmetje van La Roche Posay (onderdeel van L’Oreal) van de Lipikar lijn. Een droge huid heeft een tekort aan lipiden, dit zijn stoffen die het lichaam nodig heeft als energiebron of als bouwstof voor lichaamscellen en hormonen. Bij een te kort hieraan kan de huid de barrièrefunctie tegen invloeden van buitenaf niet in stand houden. De huid houdt geen vocht meer vast en maakt geen eigen lipiden meer aan. De Lipikar lijn van La Roche Posay is lipidenherstellend.

De gel-fluide is kleurloos en heeft een héél licht geurtje. Hij trekt ongelooflijk snel in de huid en maakt deze direct zacht, soepel en elastisch. Ook hoef je hem maar één keer aan te brengen, want hij zorgt dat je huid de hele dag zacht blijft. Deze gel-fluide verlicht trouwens ook jeuk. Ik heb de laatste tijd veel last van Urticaria (netelroos), het klinkt erg onsmakelijk maar het is eigenlijk ‘alleen maar’ hevige jeuk. Dit heb ik vaak op m’n ledematen, in m’n gezicht (voornamelijk m’n wangen/kaken), en op m’n hals. Het is een allergische reactie ergens op, op wat precies weet ik nog niet, daar word ik momenteel op getest. Deze gel-fluide koelt mijn huid direct en de jeuk wordt er een stuk minder van! Ideaal vind ik hem, ik ben ook zeker van plan een fullsize tube aan te schaffen als dit tubetje op is.

Lierac Hydra-Body Scrub – €18,00 voor 175ml
Over deze heerlijk, milde bodyscrub heb ik laatst een review geschreven. Je kunt hem hier vinden. Dit is echt m’n favoriete scrub allertijden! Mild, heerlijke geur, bevat goede ingrediënten en maakt m’n huid heerlijk zacht. Ik sleur hem overal mee naar toe als ik ga logeren!

Bioderma Sébium en Atoderm samples
De Sébium lijn is ontwikkeld voor mensen met een gecombineerde of vette huid, neigend naar acné. De Atoderm lijn is ontwikkeld voor mensen met een (erg) droge huid. Ik heb mijn vriend de Sébium lijn laten testen, ikzelf ben begonnen met de Atoderm lijn. Mijn vriend heeft een erg vette huid, ik heb een erg droge huid.

Mijn vriend heeft de Sébium producten in de volgende volgorde getest:

1. Bioderma Sébium Schuimende Reinigingsgel
2. Bioderma Sébium Pore Refiner
3. Bioderma Sébium Global

En ik heb de Atoderm producten in deze volgorde getest:

1. Bioderma Atoderm PP Schuimende Gel
2. Bioderma Atoderm Wascrème
3. Bioderma Atoderm PP Baume Balsem

Ook heeft m’n vriend de Bioderma Nodé DS+ Shampoo gebruikt, omdat hij regelmatig last heeft van roos. Deze shampoo is zeer effectief daartegen en ook tegen jeuk op de hoofdhuid, en het helpt de hoofdhuid te herstellen dankzij de directe verlichting.

Mijn vriend heeft de producten ruim twee weken getest, ik ruim drie weken. Hij kreeg na een aantal dagen een paar puistjes in z’n gezicht, of dit komt door het gebruik van de Sébium producten weet ik niet 100% zeker, maar de kans bestaat. De anti-roos shampoo lijkt wel redelijk goed zijn werking te doen, de roos van m’n vriend is aanzienelijk minder geworden.
De Atoderma producten hebben voor mijn huid vrij weinig gedaan. Puistjes en onzuiverheden bleven aanwezig, en ik kreeg niet het gevoel dat het wonderen deed voor mijn huid. De producten zijn erg fijn in gebruik, maar daar blijft het voor mij bij. Ze maakten op dat moment m’n huid erg zacht en schoon, maar de crèmes trekken niet snel in (plakkende kussens!). Om dit tegen te gaan smeerde ik de crème alleen op de T-zone van m’n gezicht.


Foto afkomstig van Farmaline, omdat ik vergeten was het product op de foto te zetten!

Avène After Sun Repair Lotion – €14,85 voor 200ml
Een after sun product van Avène! Dit merk heeft voor ieder soort huidtype een lijn met producten. De producten bevatten thermaal water, die de kans op een allergie zeer beperkt dankzij de optimale verdraagzaamheid van dit ingrediënt. Eén van mijn goede vriendinnen Bianca test momenteel dit product voor jullie. Zij heeft een zéér gevoelige huid en kan tegen heel weinig producten. Er komt van haar nog een review aan over dit product dus! :)

Verder zat er in het pakket nog een gastenhanddoekje, balpen, Louis Widmer toilettasje, een Farmaline lipbalm (met kokosnoot – zó lekker!) en wat proefmonsters. Hartstikke leuk allemaal! Van de Avène After Sun Repair Lotion komt nog een review online. Willen jullie van de proefmonsters ook een review? Laat het maar weten, want u vraagt, wij draaien! ;)

Kende jij deze webshop al? Wat vind je van het assortiment?

9 REACTIES

  1. Zo dat is een mooi pakketje die je gekregen hebt! Erg uitgebreid. Vooral de Vichy reiniger lijkt me erg fijn. De online shop kende ik nog niet maar ik vind dat hij er professioneel en overzichtelijk uitziet. Hij oogt alleen een beetje koel en steriel. Maar dat past wel bij een online apotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in