Waarom ik uitkijk naar de Kerst

Nog één dag en de warmste en gezelligste maand van het jaar is aangebroken: december! De maand waar ik het hele jaar al naar uitkijk. Van mij mag het altijd wel december zijn :happy: Waarom ik zo uitkijk naar de Kerst, lees je vandaag in dit artikel!

1. In de keuken staan

Pak het receptenboek maar uit de kast, want in de December maand is in de keuken staan extra leuk. Of je nu gaat voor een gevulde speculaaskoek, versierde koekjes of een gingerbread huis – het heeft iets magisch. Je kunt los gaan met versieren en gegarandeerd dat het leuk staat op tafel! Ben je niet van de ingewikkeld taarten en koekjes? Ga dan voor simpele zandkoekjes, zorg voor wat Kerst vormpjes en versier ze in typische Kerstkleuren.

2. Gezelligheid

Niets brengt families zo bij elkaar als Kerst. Lekker ordinair gourmetten of steengrillen en dan zo lang mogelijk natafelen. Ik kan er volop van genieten. Met Kerstavond zijn wij altijd bij m’n schoonouders, met de Kerst zelf gaan we naar mijn ouders. M’n broer en zijn vriendin zijn er dan ook, dus het gezin is compleet! Samen kerstfilms kijken, in de keuken staan bakken en natuurlijk Glühwein drinken. In m’n Kerst-onesie, niet te vergeten.

3. Kerst cadeaus

Ik mag dan wel 29 jaar zijn, niets maakt me enthousiaster dan een Kerstboom met cadeautjes eronder. Het gaat me niet zozeer om cadeautjes krijgen, geven is eigenlijk veel leuker! Al het voorpret is al een hobby op zich. Met voor iedereen een budget in je hoofd, op zoek naar leuke en originele kerstcadeaus. Door de vrolijk verlichtte winkelstraten struinen, genietend van de Kerstmuziek die zich in elke winkel afspeelt. Bonuspunten als het koud is en sneeuwt! Mocht je zelf absoluut niet van kerstcadeaus shoppen houden, kun je online ook terecht voor de meest leuke en orginele kerstcadeaus. Wat dacht je van deze toffe lichtgevende eenhoornpantoffels? *hint hint*

4. Limited editions en advent calendars

Ik schreef al over de meest leuke adventcalendars van 2016, maar vergeet ook niet alle Kerst producten van huidverzorgingsmerken! Mijn favoriete merk Lush maakt Kerst altijd nét even wat leuker door Kerstproducten te verkopen, waaronder de populaire Snow Fairy, Hot Toddy en Rose Jam douchegels. Ook hebben ze ieder jaar weer te gekke gifsets, zoals deze The Night Before Christmas giftset. Deze is al ingepakt en kan dus direct onder de kerstboom! Ook The Body Shop lanceert iedere winter drie limited edition lijnen, zoals de Frosted Berries lijn.
Natuurlijk zijn deze twee merken niet de enige merken die Kerstproducten hebben rond deze tijd, vrijwel ieder merk speelt er ieder jaar weer handig op is. En het mooie aan deze periode van het jaar, is dat de geuren extra lekker zijn. Kaneel, warme specerijen, de geur van koekjes, kruidnagel, hmmm!

5. Het huis versieren

Iets waar ik in november al mee begin, is het huis versieren. De kerstmuziek gaat aan, de kerstspullen worden van zolder gehaald en ik zweef vrolijk door de huiskamer om het huis nóg gezelliger te maken. Ik kan hier dagen mee bezig zijn! En hoewel winkelen voor nieuwe kerstspulletjes ook heel leuk is, vind ik DIY’s opzoeken op internet nog net even wat leuker. Kerst is dé periode van het jaar om lekker uit te pakken met lichtjes, decoratie en nepsneeuw. Vervolgens kruip ik op de bank onder een warm dekentje, een grote mok met warme chocolademelk én mini marshmallows erin en zet ik een leuke kerstfilm op. Genieten!


Je snapt het wel – ik heb overduidelijk zin in de Kerst. Met alles erop en eraan! Natuurlijk heb ik nog veel meer redenen waarom ik uitkijk naar de Kerst.. Starbucks Christmas Blend, kerstmarkten in de omgeving, sneeuwpret, de kerstgeuren van Yankee Candle, noem het maar op. De decembermaand heeft iets magisch, ieder jaar weer. Ik ben heel benieuwd of jij ook uitkijkt naar de Kerst!

6 REACTIES

  1. Het huis versieren vind ik ook altijd zo fijn en lekkere gerechten maken, heerlijk. Ik vind het verplicht gezellig doen wat vervelend maar als ik het zelf kan bepalen en indelen, zonder kinderen enzo vind ik het leuk!

  2. Ik kijk samen met jou (ONTZETTEND) uit naar Kerst!! Ik kan niet wachten om de kerstboom op te zetten, maar eerst moet Sint nog even langskomen ;) . We zetten ook elk jaar een heel Kerstdorp in elkaar dat steeds meer op een stad begint te lijken hihi. Het plateau wordt elk jaar groter. En ja.. Yankee candles.. die brand ik nu al elk jaar in de festive geuren. Laat die Kerstdagen maar komen!

  3. Wat een mooi artikel heb je geschreven Evelien! En wat zien de foto’s er gezellig en knus uit…..dan zou je er inderdaad weer zin in krijgen! ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in