Wat Maakt Je Mooi || Soap & Scrub Lovely Holiday review

Scrubs uit een tube of pot, dat kennen we. Maar een scrub in vaste zeepvorm? Dat is nieuw voor me! Ik won deze scrub bar bij Wat Maakt Je Mooi, een webshop vol heerlijke, handgemaakte producten. Van cupcake zeepjes tot mooie potten whipped bodybutter, alles is een lust voor het oog én voor het lichaam. Ik houd van dit soort producten, dus de webshop staat nu hoog in mijn Favorieten. Binnenkort ga ik er even flink shoppen, tot die tijd moet ik het doen met de gewonnen producten. En daar is de Lovely Holiday één van!

Lees verder voor de rest van de review.

Lovely Holiday is een grote scrub bar, zo’n 10cm X 10cm, en hij weegt maar liefst 160 gram. De bovenkant bevat een scrub gedeelte, de onderkant bevat sheaboter zeep. Een tweedelige bar, dus! De bovenkant gebruik je om je huid mee te scrubben, en bestaat voornamelijk uit suiker. Ook zitten er kleine hartjes op, cute! De onderkant is een vaste zeepvorm, waarvan sheaboter het voornaamste ingrediënt is. Lekker verzachtend en voedend voor de huid, zeker na het scrubben is hij lekker.

Ingrediënten: kokosnootolie, sheabutter, palmolie, saffloerolie, glycerine, gezuiverd water, natriumhydroxide, sorbitol, sorbitan-oleaat, Soja boon eiwit, titanium dioxide, Amandelolie, suiker, geurolie, hartjes.

De bar bevat goede oliën, die stuk voor stuk voedend zijn, en zacht voor de huid. Behalve de oliën zitten er ook nog wat onbekendere ingrediënten in.

Natriumhydroxide is een basisingrediënt die wordt gebruikt voor maken van zeep. Het heeft ook als functie dat het de toevoegde oliën en boters ‘verzepen’ (een chemisch proces waarbij de oliën en vetten worden afgebroken tot glycerine en vetzuren).
Sorbitol is een plantaardig ingrediënt. Het werkt als moisturizer, doordat het in de juiste concentratie vocht vasthoudt in de huid.
Sorbitanoleaat is een emulgator (een stof die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn).
Titanium Dioxide zorgt voor een UV-filter in producten, en het zorgt ook voor meer bellen in het schuim. Vaak wordt het ook gebruikt om producten witter te maken.

De scrub bar is makkelijk in gebruik: neem hem mee onder de douche, en wrijf hem met ronddraaiende beweging over je natte lichaam heen. Na afloop leg je hem op een droog plekje neer, waar hij opdroogt en klaar is voor de volgende scrub beurt!

Het eerste wat me opvalt, is dat de scrub bar heel zoet ruikt! Het is exact de geur van Victoria’s Secret Love Spell. Een beetje in de categorie “Lush Snowfairy”, zo zoet is hij, maar wel anders zoet dan Snowfairy. De scrub, die meerendeels uit suiker bevat, is voor mijn gevoelige huid niet erg prettig. De korrels zijn vrij grof, waardoor m’n huid snel rood wordt. Erg jammer, dat ik ben zo dol verder op deze scrub bar! Toch gebruik ik hem wel, maar niet vaker dan 1x per week.

De hartjes op het scrubgedeelte komen zo nu en dan los van de bar, maar deze verdwenen gewoon in het putje (en ik heb nog geen verstoppingen gehad!). Het onderste gedeelte van de scrub bar is, zéker na het scrubben, heerlijk. Ik laat hem over m’n lichaam glijden, en de boters smelten op m’n huid. Een verademing na die grove scrub!

Tijdens het schrijven van dit artikel wilde ik nog even een foto maken van de scrub bar ‘in actie’. Ik maakte m’n arm nat en wreef de scrub bar eroverheen. In tegenstelling tot de eerste keer dat ik ‘m gebruikte, deed hij dit keer écht best wel zeer! De vorige keer was het scrubben niet echt pijnlijk, wel gevoelig. Nu liet de scrub bar zelfs wat krasjes achter op m’n arm. Ik ga hem deze week nog even voorzichtig op m’n lijf proberen, want het zou zonde zijn als ik ‘m niet meer kan gebruiken.
Verder moet ik zeggen, dat hij m’n huid wel heerlijk zacht achterlaat. Zachter dan bij andere scrubs! Hoe harder de scrub, hoe zachter de huid..? Het onderste gedeelte van de scrub laat m’n huid niet droog achter, houdt hem gehydrateerd en elastisch, en een subtiel zoet geurtje.

Edit: Ik besefte me later dat ik wel m’n arm nat had gemaakt, maar niet de scrub bar zelf. Het is dus niet gewoonlijk dat het zo’n zeer doet, wel als je hem verkeerd gebruikt, zoals ik de tweede keer deed. Zowel lichaam als de scrub bar zelf goed nat maken, dan is er niks aan de hand.

Conclusie
Een heerlijke scrub bar, die lekker ruikt en handig in gebruik is. Maar helaas voor mijn gevoelige huid is hij te grof. Ik moet hem voorzichtig gebruiken, en niet te vaak. Het onderste gedeelte (het zeepgedeelte) is wél zeer lief voor mijn huid! Verder bevat de scrub goede ingrediënten en is hij zuinig in gebruik. Het is een snoepje om te zien, maar pas op met een gevoelige huid. Dit is een zeer grove scrub, en gevoelige huidjes vinden grove scrubs niet zo lief.

Soap & Scrub Lovely Holiday kost €5,75 en is hier te bestellen.

10 REACTIES

  1. Het ziet er heel leuk uit en klinkt erg fijn, ik heb gelukkig een niet echt gevoelige huid, wel moet ik altijd al voorzichtig doen met scrubs, maar ik hou er zo van. Hoelang denk je dat je ongeveer kan doen met zo’n bar? (of heb ik daar overheen gelezen?)

  2. Ik heb zelf ook een onwijs gevoelige huid, dus ik denk dat ik deze ook helaas moet overslaan. De geur klinkt echt perfect en de webshop heb ik ook al een tijdje op het oog. Snel maar een bestelling plaatsen als mijn loon binnen is! Fijne review!

  3. Wat een super schattige scrubbar met de hartjes erop! Verlies je deze ook in de douche, of zitten ze er meer in? Goed dat je erbij zet dat je de scrubbar ook nat moet maken als je hem gaat gebruiken.

  4. Even een kleine sidenote: Titanium Dioxide wordt alleen gebruikt in zeep als kleurstof. Zo wordt de zeep mooi wit. Het heeft geen nut dat als zonnebeschermer te gebruiken, want zeep is een rinse-off product.

    De inci van zeep hoort btw niet vet – natriumhydroxide te zijn, maar het verzeepte product. Dus Kokosolie en natriumhydroxide wordt dan sodium cocoate.

    De hartjes zullen niet voor een verstopping zorgen, want die zijn zo te zien gemaakt van sucrose. Dat lost dus op in het warme water.

    En zoals je al zegt, als NaOH en vet met elkaar in aanraking komt, dan verandert het in zeep. Dat betekent ook dat de voedende eigenschappen van de boters verzeept zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in