Wishlist ♥ Stedentrip naar Parijs


(bron)

Iets wat al heel lang op mijn wishlist qua reizen staat, is naar Parijs gaan. Ik ben gek op reizen en vakanties, maar vreemd genoeg ben ik nog nooit in Parijs geweest! Wel een paar keer in Frankrijk voor wintersport, maar dat is een totaal andere richting op. Ik wil naar de stad van de liefde! En dit is waarom..

1. Shoppen. Duh.
Dat viel natuurlijk te verwachten! Ik ben gek op shoppen, en dat kun je in Parijs natuurlijk al te goed. Stijlvolle merken, exclusieve kleding, de leukste koopjes. De hele dag zou ik kunnen struinen door de Champs Elyseés (promenade van 1,9km lang en 70 meter breed, één van de bekendste straten ter wereld), of in Galeries LaFayette (groot, prestigieus Frans warenhuis). Ik mag wel alvast een lege koffer meenemen, denk ik!

2. Eiffeltoren
Tja, hoe kon het ook anders? Ga je naar Parijs, dan ga je naar de Eiffeltoren. Ik wil er een prachtige foto van maken, ik wil hem aanraken, ik wil erin omhoog om vervolgens last te krijgen van m’n hoogtevrees en te gaan hyperventileren, de toerist uithangen, dineren met uitzicht erop. Ik wil hem in het echt zien! Oh, en als vriendlief me dan meteen even ten huwelijk kan vragen, dan zou dat helemaal geweldig zijn. Hint. Hint.


(bron)

3. Andere bezienswaardigheden
Jardin des Plantes, anyone? Deze eeuwenoude plantentuin bestaat niet alleen uit aangelegde perken, ook heeft het een kleine dierentuin en vind je er het Museum voor Natuurwetenschappen. Ik ben dol op de natuur, dus naar dit park gaan staat sowieso op mijn bucketlist. Ook het Louvre museum, dat móet je gewoon eens in je leven bezocht hebben. Al is het alleen maar om de Mona Lisa te bewonderen in het echt. Enne, vergeet meteen het reusachtig mooie Arc de Triomphe niet!

4. Disneyland Parijs
JAAA, hier wil ik nog zo graag heen! Ik ben er nog nooit geweest. I know, shame on me! Maar het lijkt me geweldig. Ik ben sowieso dol op Disney (Aristokatten!) dus ik kan niet wachten om er een keertje heen te gaan. Het liefst in een hotel verblijven, samen met m’n vriend. Of gewoon zo’n luxe Disneyland Parijs arrangement, inclusief verblijf, vervoer, ontbijt etc. Lekker onbezorgd!

Wil jij ook, net als ik, een keertje een stedentrip naar Parijs maken? Bij Stipreizen kun je heel goedkoop je stedentrip boeken.

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

6 REACTIES

  1. Mijn familie noemt mij altijd een cultuurbarbaar… ik ben niet een persoon van de sightseeing en dingen die ik gezien ‘moet’ hebben, cultuur opsnuiven en dat soort dingen. Parijs staat bij mij dus ook niet op een lijstje van steden die ik bezocht moet hebben. Toch weet ik wel dat het een tegekke stad is, maar trekken doet het mij niet, blijft vreemd. xxx Lucinda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in