Twijfel jij al een tijdje om een bhv-cursus te doen? Wij zeggen, gewoon doen: want van een bhv cursus ga je absoluut geen spijt krijgen! Dit is waarom:
Wat leer je bij een bhv cursus?
Bij een bhv-cursus leer je eigenlijk van alles om je collega’s of andere medemensen in veiligheid te brengen tijdens gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan het verlenen van EHBO, maar ook aan hoe te handelen bij brand en het veilig evacueren van mensen.
Wat kost een bhv cursus?
Een bhv-cursus kost ongeveer tussen de 200 en 300 euro. Als je een beetje geluk hebt, wordt dit vergoed door je werkgever. Het bhv-certificaat dat je aan het eind van de cursus krijgt is een jaar geldig. Je zult je dus ieder jaar moeten laten bijscholen. De bijscholing is gelukkig wel een stuk goedkoper.
Hoe lang duurt een bhv cursus?
Een bhv-cursus duurt niet zo lang. Het bestaat uit een online training waar je zo’n 3 uur mee bezig bent en een studiedag die ongeveer 8 uur duurt. Voor de herhaling die je ieder jaar moet doen ben je in totaal zo’n 8 uur kwijt. De online training duurt zo’n 1,5 uur en reken op ongeveer een uur of zes voor de live training waarbij je certificaat verlengd wordt.
Gevoel van zekerheid
Het is ontzettend fijn om een bhv-certificaat te hebben omdat het je op persoonlijk vlak een gevoel van zekerheid biedt. Waar je ook bent: mocht er een ongeluk gebeuren of brand uitbreken: jij hebt geleerd hoe je moet handelen. Dat geeft een fijn gevoel van grip en controle over de situatie.
Goed op je cv
Daarnaast is een bhv-certificaat ontzettend goed op je CV. Bedrijven hebben er ontzettend veel baat bij om voldoende bhv’ers in dienst te hebben. Ook als je dus niet al ergens in dienst bent, kan het dus lonen om een cursus te volgen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Een steentje bijdragen
Een bhv-cursus is niet alleen fijn voor jezelf en je kansen op de arbeidsmarkt. Het is ook ontzettend prettig om een steentje te kunnen bijdragen aan een veilige samenleving. Hoe fijn is het nou eenmaal dat jij iemand die pijn heeft direct kan helpen? Of dat jij in gevaarlijke situaties zoals brand mensen direct in veiligheid kunt brengen? Als bhv’er vul je een belangrijke positie in de samenleving in. Daar mag je best trots op zijn.