Populaire kleuren 2022

Populaire kleuren 2022

Wil je het interieur van je woning een nieuw kleurtje geven, of heb je een onlangs een nieuwe woning gekocht en ben je aan het onderzoeken welke muur je nu in welke kleur wilt schilderen? Dan is het een goed idee om jezelf eens te verdiepen in de populairste kleuren van sikkens voor het jaar 2022. Wij hebben je alvast wat geholpen en de populaire kleuren voor 2022 op een rijtje gezet. Laat jezelf inspireren door dit artikel en pas de kleur trends toe bij het schilderen van alle muren in je woning. 

Natuurtinten 

Kleuren die helemaal passen bij de kleurtrends van 2022 zijn natuurlijke kleuren. Denk aan verschillende kleuren groen bijvoorbeeld. Zo heeft sikkens onder andere verkleuren zoals bruin groen, grijs groen en mosgroen in haar assortiment. Heb je liever een natuurlijke kleur die niet standaard in het verfassortiment van het merk Sikkens zit? Dan is dat in de meeste gevallen ook mogelijk. Je kunt namelijk iedere willekeurige kleur laten mengen. Ga dus met een kleurenwaaier of kleurnummer naar de bouwmarkt of bekijk de mogelijkheden online. 

Pasteltinten 

Ook pasteltinten passen helemaal in het rijtje populaire kleuren in 2022. Pastelkleuren creëren in iedere ruimte een rustige, warme uitstraling. Deze kleuren zijn zeer geschikt voor je woon- of slaapkamer maar passen ook perfect bij een kantoor aan huis. Ook pastelkleuren vind je terug in het assortiment van het verfmerk Sikkens. 

Neutrale kleuren 

De neutrale kleuren van Sikkens mogen natuurlijk ook niet ontbreken in het rijtje populaire kleuren van 2022. Neutrale kleuren zijn namelijk altijd populair en passen bij vrijwel iedere soort andere kleur. De verwachting is dat neutrale kleuren vaak gebruikt zullen gaan worden waarbij de voorkeur veelal uit zal gaan naar aardetinten. Schilder dus niet alle muren in je woning wit, maar vervang deze kleur eens voor een kleur met een vleugje beige bijvoorbeeld. 

Kies voor verf met een goede kwaliteit 

Wanneer je hebt besloten om helemaal los te gaan bij het inrichten van je nieuwe woning en de kleurtrends van 2022 toe gaat passen, is het belangrijk dat je kiest voor verf van een goede kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de binnenlak die je gebruikt om de deuren en kozijnen in je woning te schilderen, maar ook voor de muurverf die je gaat gebruiken. Neem bij voorkeur verf van een kwalitatief uitstekend verfmerk zoals Sikkens. Deze verf is goed dekkend en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van het schilderwerk. Het zou toch immers zonde zijn wanneer je ieder jaar de muren in je woonkamer opnieuw moet sauzen omdat de verf snel verkleurd. Bestel snel die pot verf en ga aan de slag met de (her)inrichting van je interieur.