Welk tuingereedschap heb ik nodig?

Welk tuingereedschap heb ik nodig?

Als het goede weer er weer aan komt, wil je niets liever dan tijd spenderen in je mooie tuin. Maar dan moet je tuin natuurlijk wel goed onderhouden zijn. In een niet goed onderhouden tuin kun je nu eenmaal minder goed ontspannen. Alles ziet er niet uit zoals je het wilt hebben en de boel kan snel gaan verwilderen. Daarom is het van belang om te beschikken over het juiste tuingereedschap. Maar wat heb je zoal nodig om je tuin op orde te houden? We vertellen het je in deze blog. 

Grasmaaier

Als je gras in de achtertuin hebt, en dus geen kunstgras, is het nodig om je veldje te onderhouden. Een grasmaaier is in dat geval essentieel. Er zijn meerdere soorten grasmaaiers waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een handmatige grasmaaier of een automatische grasmaaier met motor. De eerste optie is het beste voor kleinere grasvelden, terwijl de tweede optie handiger en sneller werkt als je een groot grasveld hebt. Daarnaast kijk je naar de lay-out van je grasveld. Als er veel hobbels en moeilijk bereikbare plekken zijn, kies je een grasmaaier uit die hiervoor geschikt is. Er zijn vele soorten grasmaaiers beschikbaar, waaronder bosmaaiers, grasmaaiers en grastrimmers.

Reinigers

In de tuin kun je regelmatig te maken krijgen met allerlei soorten vuil. Een goede reiniger is hierbij van essentieel belang. Ook als het gaat om de onderhoud van je tuin, zijn er veel producten waar je uit kunt kiezen. Stel dat je veel bomen hebt die in de herfst en winter hun bladeren verliezen in jouw tuin. Een bladblazer is in dat geval handig om over te beschikken. Een hogedrukreiniger is perfect als de stenen in jouw tuin snel erg vies worden. Daarnaast is tuinbewatering van belang als je er voor wilt zorgen dat jouw planten en bloemen tijdens drogere tijden van genoeg water kunnen worden voorzien. 

Snoeiproducten

Via onze blog hebben we je al eens eerder tuin inspiratie aangeboden. Op het gebied van bloemen, planten, heggen, bomen en ga zo maar door is er een hoop mogelijk. Maar je zult dit wel bij moeten houden, anders kan je tuin gaan verwilderen. In het geval van sommige heggen en planten zal snoeien nodig zijn. Dit kun je met behulp van diverse producten uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heggenschaar als je de heg bij wilt houden. Wil je het iets groffer aanpakken, dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een kettingzaag. Zo snoei je efficiënt en snel.