Zo ga je zorgeloos op zomervakantie!

Zo ga je zorgeloos op zomervakantie!

Ben jij klaar voor een fijne zomervakantie? Waar de reis ook heen gaat, om optimaal van je vakantie te kunnen genieten is het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over het thuisfront. Maar hoe zorg je ervoor dat je nergens over gaat piekeren? Van het zorgen voor veilig wonen tot het regelen van oppas voor de huisdieren – in dit artikel geven je de beste tips voor een zorgeloze zomervakantie!

Sluit de juiste verzekeringen af

Om jezelf voor alle risico’s in te dekken is het slim om een reisverzekering voor jouw vakantie af te sluiten. Dankzij een goede verzekering van een verzekeraar als Unive kom je niet in de problemen wanneer er tijdens de reis onverhoopt dingen misgaan. Zo kun je bijvoorbeeld ziek worden en medische zorg nodig hebben in het buitenland. Om ervoor te zorgen dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan, is een verzekering een verstandige keuze. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd goed door, zodat je precies weet wat er wel en niet wordt vergoed.

Regel oppas voor de huisdieren

Heb je huisdieren die niet mee kunnen op vakantie? Je kunt je parkiet, hamster of poes natuurlijk niet te lang alleen thuis laten terwijl jij in een ander land aan het strand ligt. Regel daarom ruim van te voren oppas voor de huisdieren voor de dagen dat je op vakantie bent. Hou er rekening mee dat in de zomervakantie veel mensen oppas zoeken, dus regel dit echt op tijd. Zo weet je zeker dat je iemand kunt vinden die voor jouw dieren kan zorgen terwijl jij van je vakantie geniet.

Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je zorgeloos op reis kunt is door te zorgen voor veiligheid in en om het huis. Veilig wonen houdt in dat jouw woning en eigendommen altijd goed beschermd zijn tegen inbraak, maar ook tegen schade, bijvoorbeeld bij brand en storm. Spreek met je buren af dat zij een oogje in het zeil houden terwijl jij op vakantie bent. Signaleren ze een verdachte situatie, of wordt het plotseling noodweer? In dat geval kunnen ze je via een appje direct op de hoogte brengen. Voor een extra veilig gevoel kun je overwegen een alarminstallatie aan te schaffen. Dankzij slimme camera’s kun je zo altijd zelf een kijkje nemen of jouw woning nog in orde is, gewoon via je smartphone of laptop!