Hoe bereid je je voor op een eerste date?

eerste date

De lente kriebelt in de buiken van gros Nederlander nu de dagen weer langer zijn en de temperaturen soms zelfs bijna de twintig graden aantikken. Bij dit lekkere weer horen natuurlijk de nodige drankjes en borrels op de terrassen, die nu de pandemie bijna over is eigenlijk elke avond vol zitten. Dat is niet zo gek, want het terras is natuurlijk de perfecte uitvalsbasis om een avondje van huis te zijn; met vrienden, met je partner, dochter, zoon of… met je eerste date! Er gaat toch niets boven het leren kennen van een ander onder het genot van een lekker drankje en een ondergaande avondzon? Maar hoe bereid je je nou goed voor op zo’n date? Hoe kan je ervoor zorgen dat je in de smaak valt? Lees snel mee met onze tips! 

Kledingkeuze

Wellicht sta je er niet bij stil, maar jouw kledingkeuze heeft een ontzettend grote invloed op hoe een ander over je denkt. De kleding die jij kiest bepaalt toch grotendeels jouw uitstraling. Zorg er bij een eerste date sowieso voor dat je kleding past bij de activiteit die jullie gaan doen. Wanneer er een bowling- of speelhal-avond op de planning staat is een rokje natuurlijk niet handig en met een mega strakke pantalon ga je de strijd dan ook niet winnen. Hetzelfde geldt voor het soort schoenen; strak en lak is niet nodig wanneer er speelse activiteiten plaatsvinden bij de date.

Wees attent! 

Een tip die veel kan betekenen op een eerste date, zorg ervoor dat je attent bent. Hou de deur open voor jouw date, schenk het glas van de ander bij of geef een complimentje. En, vergeet dan natuurlijk niet om ‘dankjewel’ te zeggen wanneer de ander deze dingen bij jou doet! Daarnaast kan het natuurlijk geen kwaad om een kleinigheidje mee te nemen voor jouw date, hierbij kan je bijvoorbeeld denken om een flesje wijn mee te nemen of je kan natuurlijk ook een bosje bloemen bestellen!   

Don’t drink too much…

Tenzij het totaal de vibe van de avond is; zorg ervoor dat je niet te veel alcohol drinkt tijdens je date. Het zou een totale afknapper zijn als jij te diep in het glaasje hebt gekeken en jouw date nog broodnuchter naast je zit. Drink voldoende water na elk glaasje bier of glas wijn, en neem niet te veel slokken in één keer! Rustige slokjes, dan doe je langer over de inhoud van het glas en het scheelt ook voor de hoofdpijn de volgende dag!