Hoe je een klassieke bruiloft regelt

Hoe je een klassieke bruiloft regelt

Ga je binnenkort trouwen? Dan heb je veel keuzes te maken voor de bruiloft. Voor stellen met een verfijnd en elegante stijl kan een klassieke bruiloft erg leuk zijn. Bij deze stijl vergeet je de nieuwste trends, maar ga je voor een klassieke trouwjurk. De stijl kent dezelfde elegantie die al jarenlang gebruikt wordt. Hierdoor leent de stijl zich in een traditionele sfeer erg goed. In dit artikel willen je graag meer vertellen over de klassieke bruiloft.

Een tijdloze look bij de klassieke bruiloft

Een klassieke bruiloft van tegenwoordig is helemaal niet saai. Wel is het zo dat een klassieke bruiloft vaak meer kost dan bijvoorbeeld een boerenbruiloft. Je hoeft echter niet alles van de klassieke bruiloft te nemen. Je kunt bijvoorbeeld het strijkkwartet gemakkelijk vervangen met een gezellige swingband. Ook qua kleuren kun je meerdere kanten op. Alle mogelijke varianten komen namelijk in aanmerking. In de meeste gevallen wordt er bij een klassieke bruiloft echter gekozen voor witte, roze en ivoor kleuren. Als je gaat kiezen voor het vervoer waarin je met je bruiloft wilt rijden, kun je kiezen voor een prachtige Rolls Royce, of een andere wagen van status. Als je gaat trouwen in een kasteel, kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie koets!

Voor welke decoraties ga je kiezen?

Hoewel je kunt kiezen voor de huidige trends, is het in een klassieke bruiloft niet de bedoeling dat je deze helemaal gaat volgen. Zoek daarom naar decoraties die klassiek zijn, zoals bijvoorbeeld veel porselein, kandelaars en luxe tafellinnen. Ook is het de bedoeling dat je het decor ingetogen houdt. Dit wil zeggen dat je geen flitsende materialen gaat gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om lovertjes over de tafel heen te strooien en de stoelhoezen met een mooie strik te versieren. Uiteindelijk wil je natuurlijk een look overhouden die zowel chic als elegant is!

Uitnodigingen versturen bij een klassieke bruiloft

Wanneer je een klassieke bruiloft houdt, kies je over het algemeen voor briefpapier. Je kunt ervoor kiezen om de uitnodigingen te personaliseren. Hiervoor kun je gemakkelijk een monogram toevoegen. Om de uitnodiging helemaal compleet te maken, zorg je voor verschillende versieringen. Kies bijvoorbeeld voor strepen, stempels en een letter-pressed script. Het is slim om de uitnodiging ook in de kleuren van de bruiloft te houden. Dit betekent dat je voornamelijk een wit papier gebruikt en hier rustige kleuren op neerzet. Je kunt voor het geschreven deel altijd gaan voor zwart. De uitnodigingen dienen daarnaast ook met de hand geschreven te worden om echt in de klassieke trend te blijven. Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat het handschrift zo mooi mogelijk is!