Voorbereiden op de bruiloft: skincare tips

trouwjurk

Volgende week ga ik trouwen. Reuze spannend, maar ook heel veel stressen! Er moet zoveel geregeld worden voor De Grote Dag. Een paar weken terug ben ik begonnen met m’n huid extra goed te verzorgen en wat afspraken in te plannen bij de schoonheidsspecialiste, zodat ik er op de dag zelf tiptop uitzie. Vandaag deel ik mijn routine en tips qua skincare ter voorbereiding op de bruiloft.

 


(bron onbekend)
Je wilt als bruid natuurlijk stralen op je bruiloft, dus het is belangrijk om je huid goed te verzorgen voordat je in het huwelijksbootje stapt. Ik ben vorige week begonnen met de zonnebank, om te zorgen dat ik straks in mijn bruidsjurk een mooi kleurtje heb. Van nature ben ik erg bleek, en ik vind dat ik er met een kleurtje toch wat gezonder uitzie. Om te voorkomen dat ik verbrand omdat ik letterlijk nooit onder de zonnebank ga, smeer ik me van te voren goed in met een zonnebrandcrème speciaal voor de zonnebank, zoals de Biodermal Sun Extra. Je wilt natuurlijk niet straks als een kreeft bij het altaar staan. Geen zin of tijd om onder de zonnebank te liggen? Dan kun je altijd nog kiezen voor een spray tan.


(bron foto)
In de weken voor je bruiloft is het verstandig om je huid goed te verzorgen — ja, nóg beter dan normaal! Scrub eens per week je huid om het glad en zacht te houden, en om de huid te ontdoen van dode huidcellen (waardoor je huid een mooie glow krijgt). Smeer eens af en toe een maskertje op je gezicht; niet alleen goed voor de huid, maar ook goed om héél eventjes te ontstressen. Verder is een afspraak bij de schoonheidsspecialiste écht geen verkeerd idee, sterker nog: doen! Laat je huid lekker onder handen nemen zodat je er zelf niet al te veel werk aan hebt. Zelf ga ik ook nog eventjes langs om m’n wenkbrauwen te laten epileren, maar dat doe ik niet in dezelfde week als m’n bruiloft, om te voorkomen dat de huid nog wat rood is. Zo’n fotograaf legt écht alles vast zo’n dag.

Misschien wil je je haar nog een ander kleurtje geven? Begin hier dan ook op tijd mee, en.. laat het lekker bij de kapper doen. Het kost misschien meer als het zelf thuis doen, maar het is zoveel meer relaxt als de kapper het doet en jij alleen maar hoeft te zitten en in de spiegel hoeft te staren. Vergeet ook niet regelmatig een haarmasker te gebruiken, om je haar zacht en gehydrateerd te houden. Misschien nog even de dode puntjes eraf laten knippen, zodat je bruidskapsel helemaal flawless is!


(bron foto)
Uiteraard laat ik ook nog even m’n nagels doen. Je kunt voor een simpele manicure kiezen, maar ook voor kunstnagels, mocht je je eigen nagels niet mooi genoeg vinden. ‘Gebruikelijk’ is een mooie, licht tint roze, of de zogeheten babyboom nagels — een zachte overgang van lichtroze naar wit. Je kunt er dan ook voor kiezen om een mooi steentje, of meerdere, te laten plaatsen op één nagel. Vergeet ook niet je handen goed gehydrateerd te houden! Afhankelijk van het seizoen waarin je trouwt, kan het raadzaam zijn om tijd te beginnen met je handen te verzorgen. Velletjes of droge, schrale huid zijn natuurlijk een beetje jammer, als je dat terugziet op de foto’s. Ik gebruik hiervoor Lemony Flutter van Lush, ideaal!


Hoe dichterbij de dag komt, hoe meer de stress toeneemt. Daarom is het belangrijk om af en toe een momentje voor jezelf te pakken, want stress staat niemand goed. Drink veel water, slaap goed, eet gezond en verzorg je huid extra veel. Let op dat je niet teveel doet in de 48 uur vóór de bruiloft, zoals je wenkbrauwen epileren, een nieuwe crème uitproberen, je haar verven, een spray tan, onder de zonnebank — allemaal dingen die je nog wel eens op een nadelige manier zou kunnen terugzien in de fotoreportage.

Maar het allerbelangrijkste is: GENIET! Hoe moeilijk het ook lijkt, probeer toch te genieten van deze dag. Het is voorbij voordat je er erg in hebt. Voor je het weet is het slechts een herinnering, dus geniet van elke minuut die dag. Een stralende bruid die zichtbaar geniet, daar kan tenslotte geen crèmetje of gezichtsbehandeling tegenop.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in